NB I

Savanyú a szőlő a Fradinál?

A vezetőedző azért volt dühös, mert akik esélyt kaptak a Magyar Kupában, nem éltek vele.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A másodosztályú Szolnok elleni 2-0-s győzelemmel és 1-1-es döntetlennel bejutott a Magyar Kupa döntőjébe a Ferencváros, ennek ellenére Thomas Doll vezetőedző mindkét mérkőzés után elégedetlenül nyilatkozott. A Rangadó.hu érdeklődésére a német szakember hangsúlyozta: rendkívül fontos számukra, hogy hosszú idő után újra aranyérmes legyen a klub a kupasorozatban, de nagyon bosszantja, hogy akik lehetőséget kaptak a bizonyításra, nem éltek vele.

A Fradi a 26. fordulóban zárómeccsen lesz érdekelt: vasárnap este a kiesés ellen küzdő Pécs otthonában lép pályára.

– Még mindig dühös és csalódott a kupameccsen látottak miatt?
– Nem az a fontos, én hogy érzem magam, hanem az, hogy bejutottunk a döntőbe. Egyébként már nyugodtabb vagyok – válaszolta Thomas Doll.

– Nem először panaszkodott a nyilvánosság előtt játékosai mentalitására. Mi lehet a gond ezeken a meccseken, hiszen láthatjuk, hogy legtöbbször nincs probléma a hozzáállásukkal.
– A Szolnok elleni első mérkőzésen és a visszavágón sem az egész csapattal volt problémám, hanem a játékosok egy részével, akik nem nyújtottak megfelelő teljesítményt. Sok olyan játékos lépett pályára, aki egyébként a bajnokságban nem. Ők savanyúak, amiért nem játszhatnak a nagy meccseken, de amikor megkapják az esélyt, akkor nem élnek vele, ezért vagyok dühös.

– Mire számít a pécsiektől, illetve mire számíthatunk a Fraditól?
– Mivel nem én vagyok a Pécs edzője, nem tudom megmondani, mire számíthatunk tőlük. Számunkra ez is nehéz meccs lesz, hiszen a tabella alsóházában lévő csapatok az életükért küzdenek. Nem egy tágas stadionban fogunk játszani, hanem egy szűk pályán. A szerdaihoz képest egészen más mentalitással kell pályára lépnünk, sokkal tisztábban, tudatosabban kell játszanunk. Némileg elvesztettük a csapat erejét, a csapategységet, a tüzet. Ezt kell visszanyerni, talán ez a legfontosabb. Szerdán nem voltunk igazi csapat, néhányan szív nélkül, lélektelenül játszottak.

– Május nagyon fontos hónap lesz a Ferencváros életében, hiszen összejöhet a bajnoki ezüstérem és a Magyar Kupa-győzelem, illetve a döntőbe jutás a Ligakupában. Egy csapat életében léteznek fontos és fontosabb időszakok?
– A klub hosszú évek után nyerhet ismét Magyar Kupát – talán ez a legfontosabb. A második a bajnokság, amelyben az arany sajnos nincs meg, de tavaly harmadikok lettünk, és nagyon szép lenne, ha idén előrelépnénk, és a második helyen végeznénk.

Olvasói sztorik