NB I

Kiengedett, de döntőbe jutott a Fradi

A Ferencváros 1-1-et játszott hazai pályán a Szolnok ellen az elődöntő visszavágóján.
Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó
Ferencvárosi TC – Szolnoki MÁV FC 1-1 (1-0)
Groupama Aréna, 750 néző. Játékvezető: Pintér Cs.
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa (Batik, a szünetben), Mateos, Bönig – Gyömbér, Somalia (Kukuruzovics, a szünetben) – Nagy Dániel, Varga R. (Csukics, a szünetben), Lamah – Lauth. Edző: Thomas Doll
Szolnok: Pokorni – Vári, Mile (Zsolnai, 49.), Papucsek, Fritz – Rokszin (Zsdrál, a szünetben), Kenderes, Tóth B. – Lengyel B., Nagy I. – B. Tóth. Edző: Kis Károly
Gólszerzők: Lamah (19.) illetve Papucsek (75.)
Továbbjutott: Ferencváros, (3-1-es összesítéssel)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Ferencváros 2-0-ra győzött a másodosztályú Szolnok otthonában a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel tulajdonképpen eldöntötte a továbbjutást, ettől függetlenül természetesen le kellett játszani a visszavágót, amelyre szerda este került sor a Groupama Arénában. Hiába volt lefutott a párharc, Thomas Doll erős kezdőcsapatot állított össze.

A stadion környékén egy kisebb hadseregnyi rendőr gyűlt össze. Annyian voltak, mintha polgárháború készülne kitörni, vagy legalábbis Fradi–Újpest meccset rendeznének odabent. A szurkolókat egyébként nem hozta lázba a tét nélkülinek tekinthető találkozó – amelyet a tévé is közvetített –, hiszen mindössze néhány százan voltak a lelátókon.

A várakozásnak megfelelően a vendégek térfelén zajlott a játék, a hatodik percben mégis szögletet végezhetett el a Szolnok, ám a beívelés veszélytelennek bizonyult. Az első komoly helyzet a 11. percben adódott: egy ferencvárosi sarokrúgás után Nalepa fejesét Pokorni kiütötte. Hét perccel később Varga Roland lövését védte a szolnoki hálóőr, de amikor egy újabb hazai szöglet után a tizenhatoson belül ide-oda pattogó labdát Lamah nem túl erősen, de pontosan eltalálta, már Pokorni is tehetetlen volt (1-0).

A 26. percben Lauth már a kapust is kicselezte, de éles szögből már nem tudott megfelelően kapura lőni, ezért a szolnokiak blokkolták a kísérletét. Ezután Bönig lőtt éles szögből, de Pokorni visszanyúlva védett. A 32. percben Somalia fejese a háló tetején landolt. Három perc elteltével Lauth lőtt a hálóba, de a játékvezető les miatt nem adta meg, pedig első ránézésre nem volt az! A 42. percben Lamah cselezte helyzetig magát, de lövését Pokorni kivédte.

Fradi-helyzettel kezdődött a második felvonás, de Kukuruzovics kísérletét a gólvonal elől mentette Papucsek. A túloldalon Nagy István lőtt fölé kecsegtető helyzetben az 53. percben. Két perccel később Csukics nagy helyzetbe került, de beadásnak és lövésnek egyaránt rossz volt, amit csinált. A 63. percben egy szöglet után Batik Bence fejese a kapufán csattant.

A folytatásban feljavult a Szolnok játéka, amelynek a 75. percben meg is lett az eredménye: egy beadást követően Dibusz éppen Mateos hátára paskolta a labdát, amelyet Papucsek közelről a kapuba lőtt, így egyenlítettek a vendégek (1-1).

Néhány perccel később Lamah jól tálalt Csukics elé, lövését azonban Pokorni bravúrral védte. A kipattanót Nagy Dániel nem találta el jól. A bekapott gól után a Fradi már nem igazán tudott ritmust váltani, így az elődöntő visszavágóján döntetlen született, de 3-1-es összesítéssel a Ferencváros jutott a Magyar Kupa döntőjébe, ahol a zöld-fehérek ellenfele az Újpestet búcsúztató Videoton lesz.

Edzői értékelések

Thomas Doll, Ferencváros: Természetesen nem azt láttuk, amit szerettünk volna, de ezután a meccs után legalább tudom, kik azok a játékosok, akik jövőre már nem lesznek a Fradinál. Néhány játékosunk szív, lélek és odaadás nélkül játszott, ezért nézett ki így ez a mérkőzés.

Kis Károly, Szolnok: Az első félidőben egy kicsit óvatosabban játszottunk, kevés támadást vezettünk és nem tudtunk visszatámadni. A második félidőben kértem a srácoktól, hogy bátrabban játsszunk. Persze, ekkor is voltak helyzetei a Ferencvárosnak, de egy döntetlent el tudtunk érni és nagyon szépen zártuk ezt a kupasorozatot. Nagy dolog, hogy másodosztályú csapatként ilyen elit társaságba kerültünk a legjobb négy között, de ma megmutattuk, hogy miért jutottunk el idáig.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik