NB I

Blikk: Lisztes visszatér a Fradiba

Eldőlt, hogy a Soroksár jelenlegi edzője nyártól a Ferencváros utánpótlásában tevékenykedik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Lisztes Krisztián visszatér a Ferencvároshoz. A Blikkinformációi szerint a korábbi kiváló középpályás nyártól csatlakozik azokhoz, akik visszavonulásuk óta edzőként segítik a zöld-fehér klubot.

Úgy tudni, Theo Schneider utánpótlás-igazgató már egyeztetett is a 38 éves trénerrel arról, hogy a fiatalokkal foglalkozó stábot erősíti majd, amelynek tagja már Lipcsei Péter, Keller József és Dragóner Attila is. A hivatalos bejelentés azért várathat magára, mert Lisztes március óta a másodosztályú Soroksár edzője, amellyel jelenleg a bennmaradásért harcol.

– Lisztes mindenben megegyezett az FTC-vel, mégpedig úgy, hogy csak a ferencvárosiaknál dolgozik, Soroksáron nem folytatja a munkát. A klub célja mindig is az volt, hogy korábbi játékosai foglalkozzanak a fiatalokkal – mondta a neve elhallgatását kérő informátor a Blikknek.

A profi focit soroksári kinevezés pillanatában befejező Lisztes nincs könnyű helyzetben, mivel együttese jelenleg a 13. helyen áll az NB II-ben, és csak több győzelmének köszönhetően előzi meg a kiesést jelentő pozícióban tanyázó Ceglédet.

Lisztes nem reagált a napilap megkeresésére, azonban a kinevezése után beszélt arról, hogy egyszer dolgozna majd a Fradinál is.

– Ott nevelkedtem, természetesen szívesen edzősködnék a Ferencvárosban. Egyelőre azonban csak a soroksári munkámra koncentrálok – mondta korábban a Blikknek.

A klubváltást elősegítheti, hogy a másodosztályú egyesület az FTC fiókcsapata. A középpályás 17 évesen, 1993 őszén mutatkozott be a zöld-fehéreknél a felnőttek között, 1996-ig két bajnoki címet és két kupaaranyat szerzett, szerepelhetett a Bajnokok Ligája főtábláján, sőt gólt is szerzett. Németországi légióskodása után kétszer, 2008-ban, valamint 2010 és 2011 között erősítette a Ferencvárost.