NB I

Újpesti négyessel zárult a hétvége

A lilák házigazdaként 4-0-ra győztek a kiesőhelyen álló Lombard Pápa ellen az élvonal 24. fordulójában.
OTP Bank Liga, 24. forduló
Újpest FC – Lombard Pápa Termál FC 4-0 (2-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1100 néző. Játékvezető: Erdős
Újpest: Balajcza – Nego, Hudák, Litauszki, Forró – Bardhi, Balogh B. (Cvejba, 84.), Nagy G., Andrics (Addo, 73.) – Perovics (Sztaniszavljevics, 66.), Ojo. Edző: Nebojsa Vignjevics
Pápa: Szűcs L. – Jagodics B., Csizmadia, Bogunovics (Randelovics, 77.), Völgyi – Seye, Pongrácz (Gál Sz., a szünetben), Ahodikpe, Vankó (Yannick, a szünetben), Frizoni – Popin. Edző: Lengyel Ferenc
Gólszerzők: Litauszki (36.), Balogh B. (40.), Ojo (tizenegyesből 71.), Nego (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A kiesőhelyen álló Lombard Pápa a tavasszal ugyancsak gyengélkedő Újpest otthonában látogatott az élvonal 24. fordulójának vasárnap esti zárómeccsén, amelyet tulajdonképpen üres lelátók előtt rendeztek.

Szűcs Lajosnak a negyedik percben kellett először nagy védést bemutatnia: a levegőben úszva ütötte ki Balogh Balázs lövését. A hazaiak ezután is támadásban maradtak, de a pápai ellenakciók is hordoztak magukban veszélyt. A 16. percben előbb Andrics közeli lövését, majd Kim Ojo fejesét védte bravúrral Szűcs, ezután a nigériai csatár az oldalhálót találta el. A 32. percben Bardhi remek lövését is kivédte a pápaiak rutinos hálóőre, a túloldalon pedig Seye lövése pattogott el a kapufa mellett.

A 36. percben Perovics lepattanó lövését Litauszki Róbert 17 méterről a hálóba bombázta (1-0). A negyvenedik percben a megpattanó labda ezúttal Balogh Balázs elé került, aki ugyanonnan, szinte ugyanúgy lőtt a hálóba, mint négy perccel korábban a csapattársa – de ezúttal még az is nehezítette Szűcs dolgát, hogy a labda megpattant Csizmadia testén. A gól után Andrics próbálkozott, de a vendégek kapusa ezt hárítani tudta. Az első félidőben tulajdonképpen eldőlt a meccs.

Az 53. percben Andrics került ígéretes helyzetbe, de Jagodics Bence szorításában a kapu mellé lőtt. A hatvanadik percben Völgyi Dániel veszélyes szabadrúgását Balajcza remek reflexszel ütötte szögletre. A 69. percben Popin fejese után az újpestiek kapusának csak le kellett hajolnia a labdáért.

A másik oldalon Andrics elesett a tizenhatoson belül Bogunovics mellett, ezért a játékvezető büntetőt adott, amit Kim Ojo magabiztosan értékesített. A nekifutás során megtorpant, tehát a mozgása nem volt folyamatos, ennek ellenére a bíró megadta a gólt (3-0). A nigériai csatárnak ez volt az első gólja magyar bajnoki meccsen. A vendégek részéről előbb Popin, majd Seye próbálkozott, de gólt megint a lilák lőttek: Nego 17 méterről bombázott a hálóba (4-0).

A pápaiak legutóbb március elején szereztek gólt az NB I-ben, ez volt zsinórban az ötödik mérkőzésük, amelyen ez nem sikerült. Az újpestiek legutóbb november végén nyertek hazai pályán, azóta minden meccsüket elvesztették.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Kereki Zoltán, a Zalaegerszeg és a Haladás egykori válogatott védője értékelte:

Nem voltak azonos súlycsoportban a csapatok, szerintem a Pápa inkább a jövő heti, Haladás elleni rangadóra készül, amely erősen befolyásolja majd a kiesést. Az első tizenöt percben Szűcs Lajosnak három bravúros védése volt, utána még egy, de a mérkőzés hamarosan – négy perc alatt – eldőlt Litauszki és Balogh Balázs góljával.

Lényegesen jobb volt az Újpest, több góllal is vezethetett volna a szünetben. A második félidőben kiegyenlítetté vált a játék, a Pápa némileg feljött, ám hit nélkül játszott, nem éreztem, hogy nagyon bíznának a pontszerzésben. A tizenegyes előtti szabálytalanságot egyértelműnek láttam, butaság volt egy ilyen rutinos védőtől, mint Bogunovics.

A negyedik gólban talán benne volt Szűcs, de korábban négy-öt nehéz ziccert is megfogott. A pápai védők szerintem túlságosan is megbíznak a kapusban, de mindent nem lehet megfogni, vannak olyan helyzetek, amikor kiszolgáltatottá válik a kapus. Az Újpest lényegesen jobb csapat annál, hogy egy ilyen meccset ne nyerjen meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik