NB I

Szívesen lenne magyar Somalia

A Ferencváros brazil légiósa azt fontolgatja, hogy kérelmezi a magyar állampolgárságot, mert szeretne válogatott lenni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Ha egy-egy edzésen a brazil Somaliát elkapja a hév, osztja a kötényt rendesen, ám a lábak között átgurított labdákkal tétmeccsen csínján bánik, ugyanis azt vallja: tilos az ellenfelet megalázni – írja a Bors.

A sok csel vége lábtörés is lehet, az NB I-es védők némelyike túl kemény, amit igazol korábbi válltörése. A brazil focisták többségével ellentétben nem játszik hangszeren, viszont szerfelett ügyes szambatáncos. Egyáltalán nem magányos Budapesten, ugyanis az edzőnek tanuló, 14 éve Magyarországon élő Jefferson mellett számos honfitársával tartja a kapcsolatot. Olykor összefut a Cipruson szereplő brazil, de magyar válogatott Leandróval is.

Amikor megkérdezzük, hogy ő is azért szerepel-e Európában, hogy anyagilag támogassa otthon lévő családját, bólogat, de hozzáteszi: testvérei nem nélkülöznek, mindemellett fejlődni is kíván a magyar bajnokságban.

Mélyen vallásos, templomba azért nem jár, mert portugál nyelven nem celebrálnak misét. Kedvenc ételéért, a nutellás palacsintáért nem kell távol mennie, ugyanis a szomszédasszonya szívesen elkészíti a számára.

A focista nem az afrikai országtól kölcsönözte a művésznevét. Évekkel ezelőtt a brazil bajnokságban ismertek egy Somalia nevű kőkemény focistát, és mivel ő is hasonlóan kemény belemenésekkel tűnt ki, ifikorában a társaitól kapta ezt a nevet, hiszen egyébként Wergiton do Rosario Calmon a neve.

Olvasói sztorik