NB I

Augusztus óta nem nyert otthon a Győr

A házigazda ETO gól nélküli mérkőzést játszott a Lombard Pápával az élvonal huszadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 20. forduló
Győri ETO FC – Lombard Pápa Termál FC 0-0
Győr, 2100 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Győr: Pogacsics – Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibanez – Kamber, Windecker, Strestík (Priso, a szünetben), Pátkai (Mervó, 79.) – Priskin, Koltai. Edző: Miriuta László
Pápa: Szűcs L. – Jagodics B., Nagy T., Bogunovics, Csizmadia – Frizoni (Juhász D., 52.), Zulevs, Stieber A., Pongrácz (Gál Sz., 92.), Völgyi – Seye (Waltner, 87.). Edző: Lengyel Ferenc

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Tulajdonosa, a Quaestor csődje miatt súlyos válságban kerülő Győri ETO, valamint a győri kölcsönjátékosokkal megerősített Lombard Pápa hétfő esti meccse zárta az élvonal huszadik fordulóját. Aki azt gondolta, hogy a bizonytalan helyzet miatt tömegesen a csapat mellé áll a győri sportszerető közönség, némileg csalódnia kellett, mert mindössze 2100 néző foglalt helyet a lelátókon, de a fanatikusok „ETO az életünk” feliratot helyezett ki a tribünön. A hazai mezekről eltüntették a szponzornevek, a Quaestor- és az Audi-feliratot is letakarták.

A nehéz helyzet nem látszott a győri játékán, ugyanis kimondottan lendületesen, agresszívan kezdtek, a pápaiaknak minden tudásukra szükségük volt védekezésben, hogy ne kapjanak gólt. A 22. percben Völgyi Dániel kapura tekert egy szögletet, Pogacsics Krisztiánnak nagyot kellett védenie. A túloldalon Pátkai Máté remek szabadrúgása után Kamber fejesét Szűcs Lajos nagy bravúrral szögletre ütötte.

A 29. percben Pogacsics egy kapuskirúgásnál telibe találta Seyét, de a labda nem a kapu felé pattant. Fél óra után a házigazdák némileg visszavettek az iramból. A 43. percben Völgyi szabadrúgása után Frizoni gyengén a kapu mellé gurított, de közben egy győri játékos kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, ám a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A második félidő első veszélyes szituációjára negyed órát kellett várni, akkor Koltai Tamás elfektette a védőjét a tizenhatoson belül, de lövését Szűcs Lajos bravúrral védte, Priskin Tamás ismétlését pedig Jagodics Bence blokkolta. Ezután Pátkai lövését Szűcs lábbal védte, majd a hetvenedik percben Ibanez veszélyes, lapos beadását Jagodics mentette szögletre. Ebben az időszakban újra rákapcsolt az ETO, és számos helyzetet dolgozott ki.

A 77. percben egy újabb győri szöglet után Kamber lapos passza a kapu előtt minden láb előtt elgurult. A 84. percben egyik csapattársa közeli, hazaadásnak szánt lövését kellett védenie Szűcsnek, majd Priskin fejesét is kiütötte a rutinos hálóőr. A vendégek ekkor csupán másodpercekre tudták megtartani a labdát, a kapujukra nehezedő nyomás egyre fokozódott, de a hazaiak képtelenek voltak gólt szerezni. A Győr augusztus vége óta nem nyert bajnoki meccset odahaza.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a Rába ETO egykori kiváló játékosa, majd vezetőedzője elemezte:

Nagyon gyenge mérkőzést láttunk. Azt gondoltam, hogy több néző jön ki az előzmények miatt, ennek ellenére eléggé sportszerűen és normálisan buzdították a csapatot, de a játék meglehetősen gyengére sikeredett. Az ETO-tól sokkal többet vártam. A csapat a megszokott 4-2-3-1-es felállásban, illetve inkább 4-4-2-ben szerepelt, mert Pátkai Máté csatárszerűen játszott. Ez számomra meglepő, mert ő világéletében középpályás volt.

A Lombard 5-1-3-1-es felállásban futballozott, és lehetett látni, hogy csak az egy pontért jött. Ha bátrabbak, szerintem a győriek mai játékát kihasználva akár meglepetést is okozhattak volna, bár nem érdemeltek győzelmet. Egyedül Seye volt elöl, ezért az utolsó tíz perc kivételével az egész mérkőzésen nem értettem, hogy az ETO miért tartotta végig a négy védőpozíciót, illetve védekező középpályásként is mindig hátul maradt egy játékos. Nem tudom, hogy ez utasítás volt, vagy a játékosok maguktól nem gondolják, hogy feljebb kellene tolniuk magukat…

A bal- és a jobb szélen is lehetett volna támadásokat vezetni. A győriek jobbhátvédje abszolút nem vezetett egyet sem, Ibanez egyet-kettőt igen, de sokkal nagyobb aktivitást vártam, hogy mélységből belépjenek a játékba. Az ívelgetős játékot sem értettem, hiszen egy tömörülő védelem ellen nagyon nehéz így futballozni. Kombinatívabb, gyorsabb, hátulról belépő játékra számítottam, de nem ezt mutatták, ezáltal szintén nem érdemeltek győzelmet.

Egy-egy pontrúgás veszélyesebb volt. Ha az egyik csapat gólt szerez, az megnyerte volna a mérkőzést, de így egyértelmű volt a döntetlen. A Pápa elérte, amiért jött. Még azt sem lehet mondani, hogy nagy taktikai harcot folytattak a csapatok. A végén Kamber és Lipták előrement és néha felívelték rájuk a labdát, de pontatlan volt, mert mindegyiket hárították. Ha valakit ki lehet emelni, az Szűcs Lajos, mert két-három nagyon nagy bravúrja volt.

Bízom benne, hogy a győri csapat jobban fog játszani, mert a játékosállománya alapján sokkal előrébb kéne tartania. Biztos vagyok benne, hogy jobb játékot fog nyújtani, a külső körülmények annyira nem zavarják a játékosokat, és végigjátsszák a szezont.

Olvasói sztorik