NB I

Egygólos vereség az osztrákoktól

A magyar női válogatott 1-0-ra kikapott Ausztriától a Horvátországon zajló Istria Kupa második körében.

Kapcsolódó cikkek

Istria Kupa, nők
Ausztria–Magyarország 1-0 (0-0)
Umag, Horvátország
Magyarország: Bíró B. – Gál T., Tálosi, Rácz, Tóth G. – Hummel-Smuczer (Szuh, 59.), Császár – Zeller (Dénes D., 86.), Vágó F., Sipos L. (Kaján, 59.) – Zágor (Mosdóczi, 74.). Szövetségi kapitány: Markó Edina

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar lányok az első fordulóban 1-1-et játszottak Írországgal, most viszont elmaradt a pontszerzés, mert az osztrákok 1-0-ra győztek Umagban.

Óriási szélben játszották le a mérkőzést a csapatok, az első félidőben az osztrákok élvezték ennek az előnyét. A hátszélben sikerült jelentősebb mezőnyfölényt kialakítania az ellenfélnek, a félidő egyes periódusaiban óriási nyomás alatt játszottunk, de a védekezésünket dicséri, hogy igazán nagy lehetősége így sem volt az osztrák válogatottnak. Sőt, mi voltunk veszélyesebbek, három kontratámadásunk végén is könnyedén gólt szerezhettünk volna, de Vágó Fanni, Zeller Dóra és Sipos Lilla is kihagyta saját helyzetét. A második félidőben már a magyar válogatottat támogatta a szél, de az 50. percben mégis az osztrákok szereztek vezetést, egy nagyon éles szögből leadott lövésük után talált utat a kapunkba a labda. A folytatásban hiába szorítottuk be az ellenfelet a kapuja elé, nem sikerült feltörnünk a védekezését, így Ausztria 1-0-ra megnyerte a találkozót – írja az MLSZ honlapja.

– Érezhető volt, hogy sokat kivett a játékosokból az írek elleni meccs, ezt mutatja, hogy a kulcspasszokban nem voltunk pontosak, illetve rendre rossz döntéseket hoztunk – mondta Markó Edina szövetségi kapitány a mérkőzés után. – Mindenképpen pozitívum, hogy szervezetten játszottunk, jól működött a védekezésünk, ebben mindenképpen látszott az előrelépés. A döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének, de nem lehetünk elégedetlenek, mert egy jó csapat ellen játszottunk szoros mérkőzést.

A mieink ellenfele hétfőn 11.30-tól Szlovákia lesz Rovinjsko Selóban. A helyosztókat jövő szerdán rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik