NB I

Kibohóckodhatták magukat a pécsiek

Márkvárt Dávid elmondta, hogy begyakorolt volt a gólöröm a PMFC első találata után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Pécsi MFC-Matias csapata az élvonal utolsó helyén telelt, de az új vezetőedző, Robert Jarni irányításával egy szebb tavasz, konkrétan a bennmaradás reményében vágott neki a folytatásnak. A 18. fordulóban az Újpest otthonában látogattak, és meglepetésre 2-0-ra nyertek – nem érdemtelenül. Ezzel a győzelemmel máris elhagyták a kiesőzónát, a következő fordulóban pedig vérbeli alsóházi rangadó vár rájuk, ugyanis az utolsó helyet éppen tőlük átvevő Haladást fogadják. A két csapatot mindössze egy pont választja el egymástól, tehát mindkét együttes szempontjából hatalmas jelentősége lesz a szombati bajnokinak.

A Rangadó.hu érdeklődésére az első pécsi találat előtt gólpasszt adó Márkvárt Dávid értékelte az Újpest elleni bajnokit, és elmondta, hogy a Haladás elleni sikerrel nagyot léphetnének előre a bennmaradásért vívott harcban.

– Nagyon elégedettek lehetünk az Újpest elleni mérkőzésen nyújtott teljesítményünkkel. Az volt a cél, hogy tavasszal minél több pontot szerezzünk. Jól játszottunk, és örülök, hogy sikerült megszereznünk a győzelmet – mondta Márkvárt Dávid.

– Ön adta az első gólpasszt a mérkőzésen, utána pedig volt egy érdekes gólörömük a kanadai James Manjrekarral. Ezt mikor találták ki, és mikor tökéletesítették?
– Igen, ez egy begyakorolt figura. Előre meg volt beszélve, hogy ha valamelyikünk gólt szerez, akkor megcsináljuk. Egyébként az öltözőben szoktunk ezzel bohóckodni.

– Az Újpest elleni győzelem azt jelenti, hogy jelenleg nem állnak kiesőhelyen…
– Nagyon fontos volt, hogy jól indítsuk a tavaszt, mert ősszel sok volt a vereség. Valószínűleg nem sokan gondolták volna, hogy sikerül legyőznünk az Újpestet. Nagyon jó felkészülésen vagyunk túl, és remélem, ez a siker elég önbizalmat ad a csapatnak az eredményes folytatáshoz.

– Robert Jarni vezetőedző a mérkőzés után elmondta, hogy a felkészülési időszakban teljesen más szemléletet kellett elsajátítania a csapatnak. Mit értett ez alatt?
– Sokkal agresszívebb a játékunk. Úgy érzem, az egész csapatot sikerült feltüzelnie. Egyébként ezt ő is elmondta nekünk. Kemény felkészülésen vagyunk túl, de nagyon hasznos volt.

– A következő fordulóban a Haladást fogadják. Milyen mérkőzésre számítanak?
– Nagyon nehéz találkozóra számítok, talán nehezebbre, mint az Újpest ellen. Mindkét csapat győzni szeretne, és amelyiknek sikerül, az nagyot léphet előre a bennmaradásért folytatott harcban. Ugyanúgy fogunk készülni, mint az Újpest ellen, a héten elemezzük a Haladás játékát. Remélem, hazai pályán sikerül otthon tartanunk a három pontot.

Olvasói sztorik