NB I

Thomas Dollnak tetszett a harciasság

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dunaújváros PASE – Ferencváros 0-1

Dobos Barna, DPASE: – Nem lehetünk elégedettek, mert nem sikerült a pontszerzés. Támadásban többet kellett volna tennünk, hiszen kaptunk egy gólt, nekünk is kellett volna rúgnunk. A Ferencváros klasszisokkal erősebb csapat, mint a miénk, de szeretnénk bravúrral bennmaradni. Teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, pontokat szeretnénk szerezni. Sok minden jó volt, harcosak, fegyelmezettek voltunk. Kicsit több kell a támadójátékban. Persze a Fradi védelme nagyon erős, de gólt kellett volna rúgnunk, hiszen kaptunk egyet, vagy esetleg a jobb védekezéssel tudtunk volna pontot szerezni.

Thomas Doll, FTC: – Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, hiszen ez volt az első meccsünk. A harciasságunk tetszett, és az eredmény is megfelelő. A második félidő első tíz percében nem találtuk a ritmust, nem mentünk bele a párharcokba. Lehet, hogy a szünet zökkentett ki bennünket. A helyzetek értékesítésével is gondjaink voltak, illetve nem engedhetjük meg magunknak, hogy beszorítson minket az ellenfél. Természetesen elemezzük majd a hibáinkat. Felkészültünk a tavaszi szezonra, de láthattuk, hogy elég nehéz volt a pálya. Ragadt a sár a cipőkre, ezzel az ellenfélnek is gondjai voltak, emiatt voltak olyan helyzetek, amiket nem érdemes külön értékelni. A harciasságunk tetszett, mindenki törekedett arra, hogy jó egyéni teljesítménnyel rukkoljon elő, ez számít.


Győri ETO – Videoton 2-2

Miriuta László, Győr: – Szerintem mindent megtettünk. Két nagyon jó csapat futballozott ma este, az első félidőben a Videoton volt jobb, a másodikban pedig mi. Szenzációsan futballoztunk, nem adtuk fel, csak gratulálni tudok a csapatomnak, mert null-kettőről felálltunk, és ha van még néhány perc, akkor megnyertük volna a meccset. Mindkét együttest gratuláció illeti ma este. A kezdőcsapatból két játékos nem azt csinálta, amit kértem, ezért cseréltem. A beküldött Priso és Ibanez nagyon jól játszott. Ez a kettő-kettő önbizalmat adhat nekünk. A tabella nem hazudik, a Videoton ott van az első helyen, de nem lesz egyszerű dolga, mert a Ferencvárosban is vannak jó játékosok, illetve ott van a nyakán az MTK is, amely nyert a Paks ellen. Nekünk most más feladatunk van, csapatot kell építenünk, és így kell futballoznunk, ahogy a második félidőben, és akkor a következő bajnokságban ott leszünk mi is, ahol most ők.

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Nagyon jól játszottunk, két góllal is vezettünk, aztán volt egy döntő momentum a mérkőzésen, amikor történt a középpályán egy szabálytalanság, amiből aztán mégiscsak a Győr jutott tizenegyeshez. Ez nagy lendületet adott a hazaiaknak, úgyhogy mindenképpen óriási fordulópont volt a meccsen. Ennek ellenére nagyon örülök annak, amit láttam a pályán, jól teljesítettek a fiúk, és azt játszották, amit akartunk. A helyzetünket nagyban megnehezítette, hogy Juhász Rolandot le kellett cserélni, illetve eleve elég sok eltiltottunk volt. Összességében igazságos eredmény született, elégedett vagyok a csapat teljesítményével. A Győr nagyon nehéz ellenfél, nagyon jók a felívelt labdákból és a lepattanókból, tehát egy jó csapat ellen sikerült azt játszanunk, amit szerettünk volna, és jól is játszottuk azt, amit akartunk. Abszolút jó úton haladunk, de az még kérdéses, hogy Juhászra számíthatunk-e a következő mérkőzésen.


Újpest FC – Pécsi MFC 0-2

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Az első perctől kezdve rossz volt a meccs. Szuljicsot nélkülöznünk kellett és Andrics is sérült. Idegesen játszottunk, labdákat adtunk el, ebből kaptuk az első gólt. Ettől még jobban összezavarodott a csapat, és ez folytatódott a második félidőben is. Nem érdemeltünk többet. Nyilván a szurkolók is akarták a sikert, számítottunk rá, hogyha ez nem sikerül, akkor idegesek lesznek, de ilyen mértékű felháborodásra nem számítottunk.

Robert Jarni, PMFC: – Fantasztikus mérkőzés volt. Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat ellen játszunk, de tartottuk magunkat a megbeszéltekhez. Óriási hit, akarat kellett a győzelemhez. Télen sok minden megváltozott a csapatnál, gratulálok a játékosaimnak. Sokat dolgoztak az elmúlt időszakban a srácok, egy új szemléletet kellett elsajátítaniuk, ez nagyjából sikerült. Fel kellett ébreszteni bennük a győzni akarást, a becsvágyat, azt, hogy szétszakítsák a pályát.


Nyíregyháza Spartacus – Bp. Honvéd 2-0

Mátyus János, Nyíregyháza: – Több okból is különleges mérkőzés volt, hiszen először játszottunk itthon a tavasszal, ráadásul a szeretett volt csapatom ellen, és először léphettek fel azok a futballisták, akiket én választottam ki és hoztam ide. Teljesen megérdemelten nyertünk, ugyan lehetett volna nagyobb is a különbség, de így is büszke és boldog vagyok. Az elmúlt két meccs fényében kijelenthetem, hogy a Szpari jó úton jár. Ami viszont nem tetszett, az a kiállítás utáni játékunk, amellett azért nem fogok elmenni szó nélkül.

Marco Rossi, Honvéd: – Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk. Ugyan szinte teljesen ugyanaz a csapat játszott, mint a Ligakupában a Diósgyőr ellen, mégis mintha kicserélték volna a csapatot. Sajnos gyáván futballoztunk, némi javulást csak a második félidőben tapasztaltam, de amikor kiegyenlítődött a meccs képe, akkor Holender Filip nehéz helyzetbe hozott bennünket a kiállításával. Ha megfelelő szellemben és bátorsággal léptünk volna pályára, akkor elbírhattuk volna a sérüléseket és a kiállítást is.

(forrás: szon.hu)


Kecskeméti TE – Lombard Pápa 3-2

Bekő Balázs, KTE: – Érdekes meccs volt, hetven percig ragyogóan játszottunk, szép gólokat rúgtunk, uraltuk a meccset, nagyobb különbséggel is vezethettünk volna. Utána kaptunk egy elkerülhető gólt, ami picit megkevert minket, így sajnos a végén már csak a túlélés volt bennünk. Ennek az okát igazán nem tudom, ezt mindenképpen elemeznünk kell, hiszen ez a meccs tükörsima volt nagy részben. Ilyen a foci, egy pillanat alatt meg tud változni minden. Szerencsére ezért ma nem fizettünk nagyobb árat.

Lengyel Ferenc, Pápa: – Szomorúak vagyunk, gratulálok a Kecskemétnek, de összességében pontot érdemeltünk volna. A mérkőzés nagyobb részében érzésem szerint jobban játszottunk, ez főleg a második félidőre igaz. A labdabirtoklás megdöbbentő fölényben a mi javunkra dőlt el, de a tavaly is jellemző védekezési problémáink sajnos nem csitulnak. Szisztematikus munkával tovább tudunk lépni, és szép eredményeink lehetnek még az évben.

(forrás: kecskemetite.hu)


Puskás Akadémia – Debreceni VSC 0-1

Benczés Miklós, Puskás FC: – Több volt ebben a találkozóban. A második félidőben volt egy nagy gólszerzési lehetősége a Debrecennek, amit gólra is váltott, de Lencse Laci révén nekünk is megvolt az esélyünk, amiből sajnos nem lett gól. Volt egy veszélyes beadásunk is, ami alakulhatott volna másképpen. Ezzel az egy góllal megérdemelten nyert a Debrecen.

Kondás Elemér, DVSC: – Felcsúton mindig ilyen nehéz mérkőzést játszunk. Megvoltak a helyzeteink, azokat ki kellett volna használni. A mérkőzés összképe és a helyzetek alapján megérdemeltük a győzelmet, még ha egy góllal is. Egy büntetőt is hibáztunk, az ellenfelünknek is volt egy nagy helyzete, de Novakovics a helyén volt. Sokat tettek a srácok a győzelemért, megérdemelték.


Sz. Haladás – Diósgyőri VTK 1-1

Szentes Lázár, Haladás: – Inkább ikszes meccs volt. Az egész felkészülésünk arról szólt, hogy pontos, lapos passzokkal játsszunk. Csak a félidőben tudtam váltani, és a cserék is ezt szolgálták, ugyanis nem tudtunk mit csinálni, fel kellett rugdalni a labdát, ezen a talajon nem tudtuk játszani a játékunkat. Örülünk az egy pontnak. Bízom benne, hogy egyre többet tudom játszatni a fiatalokat, hogy egyre többen vívják ki a csapatba kerülést. Szörnyű volt ez a dadogós pálya, de az egy pontnak örülünk. Még tizenkét meccs hátravan, bízom benne, hogy jobb játékot is fogunk majd mutatni.

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Veszítettünk két pontot, nagyon csalódott vagyok. Nem tudom, hány ziccer kell, hogy gólt rúgjunk. Azoknak a játékosoknak, akik állandóan kérték a lehetőségeket, most megvoltak a ziccereik, de nem tudom mi kell még, hogy ezekből gólt szerezzünk. Ezen a pályán nem lehet beszélni csodajátékról, de több ziccerünk is volt, amiket ha belövünk, akkor nyerhettünk volna. Sosem örülök az egy pontnak, most sem teszem. Ki kell javítani a helyzetkihasználásunkat, és akkor a siker is meglesz. Van még tizenkét meccs, próbáljuk ebből kihozni a maximumot.


MTK – Paksi FC 3-1

Garami József, MTK: – Őszintén szólva az első félidőben meglepődtem. Nem tudtuk felvenni ezen a csúszós talajon az ellenfelet. A Paks nagyon képzett játékosokból áll, mozgékony középpályája van, nagyon jól játszott az első félidőben, úgyhogy voltak problémáink. A második félidőben már jobban ment, mi is kialakítottunk helyzeteket. Megnyertük a mérkőzést, nem érdemtelenül. Nagy küzdelem volt, jól játszott a Paks, de szép gólokat rúgtunk. Kanta Józsefnek azt mondtam, amikor lecseréltem, hogy „Nagyon szép volt Józsi! Megérdemled, hogy megtapsoljanak!”. Sok mindenen kell javítanunk, ma nem játszottunk igazán jól, de nagyon örülünk az eredménynek, hiszen megküzdött érte a csapat.

Csertői Aurél, Paks: – A csapatom játékával elégedett voltam, nagyon jól futballoztunk, de a bíró belenyúlt a mérkőzésbe: kiállítás, tizenegyes, egyértelmű volt a helyzet. Aztán kaptunk egy nokedlit, és onnan már nem tudtunk felállni. Egy-kettőnél még voltak helyzeteink, meg lehetett volna nyerni a meccset, de úgy érzem, kissé nyomás alatt voltunk. Helyenként jól játszottunk, de az MTK is jó csapat, kihasználta azokat az előnyöket, ami megvolt a pályán neki. Be kellett volna rúgni a helyzeteket. Nem azt akarom mondani, hogy elcsalták a meccset, bizonyos szituációkban rosszul döntöttünk, de mellette nagy is volt rajtunk a nyomás. Ennél jobban kell játszani, és meg kell nyerni a hazai mérkőzésünket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik