NB I

Gól nélkül zárt a Ferencváros

Élvonalbeli keménységű edzőmeccsen játszott döntetlent a Debrecen és a Fradi.
Felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – Ferencvárosi TC 0-0
Debrecen, 1500 néző
DVSC: Novakovics – Mészáros N. (Bódi, a szünetben), Brkovics, Máté P. (Morozov, 61.), Korhut (Vadnai, 68.) – Jovanovics, Varga J., Bouadla (Sós, 77.), Szakály P. (Mihelics, a szünetben) – Kulcsár T., Sidibe (Tisza, 39.). Edző: Kondás Elemér
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Mateos (Batik, a szünetben), Ramírez – Somalia (Csukics, 69.), Busai (Gyömbér, 69.) – Varga R. (Kukuruzovics, 69.), Hajnal (Nagy Dominik, 69.), Lauth (Nagy Dániel, 69.) – Böde (Ugrai, 69.). Edző: Thomas Doll

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Már-már NB I-es hangulatú és keménységű felkészülési mérkőzést játszott egymással a Debrecen és a Ferencváros. Mint korábbi összeállításunkban bemutattuk, a magyar csapatok közül nyolc meccsen nyolc győzelemmel a vendégek nyújtották a legjobb teljesítményt télen, ám a Debrecen is csak egyszer kapott ki a felkészülési időszakban.

Körülbelül ezerötszáz néző előtt kezdődött a mérkőzés, amelyről a Ferencvárosból hiányzott Gera Zoltán, Mateo Pavlovics és Roland Lamah. A zöld-fehérek kezdtek jobban, a hatodik percben Böde Dániel került helyzetbe, ám közelről a kapu mellé lőtt. A játékosok nem finomkodtak, olykor már tétmeccs jellege volt az összecsapásnak.

A jó napot kifogó Dibusz Dénes első védésére a 13. percig kellett várni, akkor a kilépő Kulcsár Tamás próbálkozását hatástalanította. Kollégája, Novakovics is jelezte, hogy jól megy neki a védés, egy újabb Böde-próbálkozásnál lépett ki jól a kapujából, és ütött bele a kapuba tartó labdába. Az első játékrészbe még egy Kulcsár-lövés fér bele, gól azonban nem született.

A második 45 percben mindkét együttes megbontotta a kezdőcsapatát, az edzők lehetőséget adtak az addig kispadon helyet foglalóknak is. Megint Böde előtt adódott lehetőség, ám a támadó ezúttal is rossz megoldást választott, Brkovics mentett előle.

Talán a meccs legnagyobb helyzete volt, amikor a 64. percben Morozov elé került egy szabadrúgás után a labda, ám a cserejátékos öt méterről gyengén lőtt, Dibusz védett. Már úgy tűnt, az utolsó 25 perc nagy lehetőség nélkül telik, ám Nagy Dominik a hosszabbításban még egyszer ziccerbe került – a labdát azonban ő sem tudta ellőni Novakovics mellett.

Gól tehát nem született, így maradt a döntetlen, amellyel a Ferencváros veretlen maradt a téli felkészülési időszakban. Az NB I 18. fordulójában, a jövő héten a Debrecen a Puskás Akadémia vendége lesz, míg a Ferencváros Dunaújvárosba látogat.

– A győztes felkészülési mérkőzések után is elmondtam, hogy most még nem az eredmény a lényeg. Sokkal fontosabb, hogy szoros, intenzív mérkőzést vívtunk, kemény párharcokkal. A felkészülés végén épp ez volt a fontos, hiszen nem várhatjuk, hogy a tétmeccseken könnyebben jutunk majd a labdához és a pontokhoz. Jó utolsó teszt volt számunkra a tétmeccsek előtt, hiszen ott is a maihoz hasonló agresszivitással kell majd játszanunk, hogy a terveknek megfelelően gyűjtögessük a pontokat – ídézi a fradi.hu Thomas Doll vezetőedzőt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik