NB I

Gohér számára a játéklehetőség a legfontosabb

A Felcsútról távozó védő maradna az NB I-ben, de a másodosztályból érkező ajánlatokat sem veti meg.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Gohér Gergő tavaly nyáron Diósgyőrből igazolt Felcsútra, de hamar távoznia kellett, pedig nem lehet azt mondani, hogy ne váltotta volna be a hozzáfűzött reményeket. A 27 éves balhátvéd 11 bajnokin kapott lehetőséget Benczés Miklós vezetőedzőtől, ezeken egy gólt szerzett. Érdekesság, hogy azt az egyet éppen korábbi csapata, a DVTK ellen lőtte a 16. fordulóban. Azzal nyerte meg az összecsapást a Puskás Akadémia, és tartotta otthon a három pontot. Múlt pénteken viszont bejelentették, hogy szerződést bontanak vele.

A Rangadó.hu érdeklődésére Gohér Gergő beszélt a távozás okairól, de azt még nem tudja, hol folytatja a játékot.

– Nehéz megválaszolni, hogy mi lehetett az ok, de talán az, hogy felépültek azok a sérült fiatal játékosok, akik már az érkezésem előtt is a csapat tagjai voltak. A Puskás Akadémia úgymond egy nevelőegyesület, ezért a fiatal, saját nevelésű játékosokat részesítik előnyben, és őket akarják beépíteni a csapatba – mondta Gohér Gergő.

– Hogy érezte magát Felcsúton?
– Megmondom őszintén, jól éreztem magam. Nagyon jó volt a közösség, és a körülmények is egészen kiválóak voltak, tehát minden adott volt a nyugodt felkészüléshez. Úgy gondolom, jó őszt zárt a klub a Puskás Akadémia rövid történetében. Az elsődleges cél a bajnokság kezdetén a biztos bennmaradás volt, szerintem ezt szinte már ősszel teljesítette a csapat, tehát nem gondolom, hogy ezzel problémák lesznek.

– Hogyan tovább, vannak már konkrét ajánlatai?
– Egyelőre ez kérdőjeles, hiszen még elég friss a dolog. Továbbra is folyamatosan edzek, de már egyénileg, és szeretnék az NB I-ben maradni, de ha nem sikerül, az NB II-es felkéréseket sem utasítom el, hiszen most az a legfontosabb, hogy a következő fél évben folyamatos játéklehetőséghez jussak.

– Mennyire került most nehéz helyzetbe, hiszen az NB I-es klubok többségénél már megvannak a tavaszi keretek…
– Valóban nem egyszerű a helyzet, mert január harmincadikán szóltak, hogy keressek magamnak csapatot. Hasonló volt a helyzet tavaly nyáron, Diósgyőrben is. Az NB I-es csapatok keretei ilyenkor szinte már kialakulóban vannak, több együttes már Törökországban edzőtáborozik. Szabadon igazolható vagyok, és meglátjuk, mit hoz a jövő…

Olvasói sztorik