NB I

Ott motoszkál a pécsi fejekben a kiesés

Szatmári Lóránd szerint taktikailag kell még fejlődniük, hogy ne kapjanak sok gólt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lejátszotta utolsó törökországi felkészülési mérkőzését a PMFC-Matias, amely a grúz élvonalbeli Merani Martvili együttesét verte 2-1-re. Kezdőként kapott lehetőséget a pécsieknél a csapatkapitány, Szatmári Lóránd, aki a találkozót követően a Rangadó.hu helyszíni tudósítójának beszélt a győztes edzőmeccsről és az egész edzőtáborról.

– Nagyon jó iramú mérkőzésen vagyunk túl. Tudtuk, hogy erős csapat ellen lépünk pályára, mert a napokban láttuk őket játszani. Agresszívak voltak, jól pörögtek, de úgy érzem, felvettük velük a ritmust taktikailag és technikailag is – kezdte Szatmári Lóránd.

– Az eddigi mérkőzéseken hogyan muzsikált a csapat?
– Az első meccsünkre mondanám azt, hogy nehezebb volt, hiszen az utazás után fáradtak voltunk, és korábban inkább a fizikai munkára mentünk rá. Utána azonban úgy éreztem, hogy egyre jobban frissül a brigád. Nagyon hasznosnak vélem az edzőtábort, hiszen az otthoni időjárás sajnos ilyenkor nem alkalmas a felkészülésre, itt viszont kiváló időben, nagyon jó pályákon edzettünk.

– Több új játékos is érkezett a csapathoz a télen, erősítést jelenthetnek ezek az igazolások?
– Mindenféleképpen, és most elsősorban az új támadónkra, Makrijevre gondolok. Most is rúgott két gólt, és a mezőnyben is nagyon hasznos játékosnak tartom. Azon vagyunk, hogy összeszokjunk, és szerintem nagyon jó úton haladunk, de elsősorban taktikailag kell fejlődnünk, hogy ne kapjunk sok gólt.

– Az utolsó helyről várják a tavaszi szezont, az öltözőben beszélgetnek a kiesésről?
– Nyilván ott motoszkál a fejekben, de ezt ki kell zárnunk és minden meccsen pontot, pontokat kell szereznünk.

Olvasói sztorik