NB I

VIDEÓ: macedón csapatot vert a Pécs

Márkvárt Dávid a hajrában talált be a törökországi edzőtábor első edzőmeccsén.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Pécsi MFC-Matias – KF Skendija (macedón) 1-0 (0-0)
Antalya, Törökország
PMFC: Polekszics (Gőcze, a szünetben) – Horváth A., Csausics (Ojdanics, 60.), Balogh B. (Romics, a szünetben), Uzoma – Manjrekar – Szatmári (Frank, 60.), Márkvárt, Weitzer, Rácz F. (Heffler N., 60.) – Makrijev (Fröhlich, 60.). Edző: Robert Jarni
Gólszerző: Márkvárt (tizenegyesből 91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a törökországi edzőtáborban a Pécsi MFC-Matias. A baranyai együttes hétfőn kora délután a macedón első osztályú KF Skendija ellen lépett pályára.

Nem voltak kimondottan ideálisak az időjárási körülmények, a sötét esőfelhők közül olykor-olykor ugyan előbukkant a nap, de a szél nagyon heves volt. Jól példázza az állapotokat, hogy Ivor Weitzernek egy szabadrúgás előtt legalább fél percig kellett a földbe fúrnia a labdát, hogy ne guruljon el…

További érdekesség, hogy a két vezetőedző, Robert Jarni és Adrian Kozniku csapattársak voltak az 1998-as világbajnokságon a horvát válogatottban, amellyel a harmadik helyet szerezték meg. Igaz, utóbbi végig csere volt, egyetlen alkalommal sem kapott lehetőséget.

A pécsi keretből néhányan kisebb sérülés, illetve betegség miatt kimaradtak: Mario Tadejevics ülőideg-gyulladása, Kővári Róbert Achilles-fájdalmai miatt szorult a lelátóra, míg Nagy József lázasan utazott Antalyába, de vasárnap már a többiekkel edzett, a játékot azonban még nem tudta vállalni.

A macedónok kezdték aktívabban az összecsapást, a harmadik percben egy laposan szálló átlövéssel veszélyeztették a pécsi kaput, ám a vállsérüléséből felépülő montenegrói kapus, Polekszics a védők takarásában is remekül érezte a labda útját, és hárított. Ezt követően felélénkült a PMFC teljesítménye, helyenként szép játékkal igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére, ám kimondott gólhelyzetet így sem sikerült kialakítania.

Ez a macedónokra is igaz volt, akik szintén nem tudtak túljutni a baranyaiak védelmén. Többnyire a mezőnyben folyt a játék, mindkét csapat inkább a biztonságra törekedett. A magyar védőknek egy igazi klasszis csatárral, a 41-szeres kameruni válogatott Mohammadou Idrissouval is meg kellett birkózniuk, aki közel félszáz Bundesliga-fellépéssel a háta mögött érkezett a Skëndijához. Negyvenöt perc után gól nélküli eredménnyel fordultak az együttesek.

A második félidő elején Rácz Ferenc több komoly helyzetet is kiharcolt magának, ám mindannyiszor a kapu fölé bombázott. Majd az idő rosszabbra fordulásával párhuzamban csökkenni látszott a játék színvonala, Robert Jarni pedig ezen változtatva cserékre szánta el magát. Ennek is köszönhetően magukra találtak a pécsiek: a 81. percben Márkvárt húsz méterről fölé bombázott, majd Frank lövését hárította az ellenfél kapusa, a kipattanót Fröhlich már nem tudta a hálóba pörgetni.

Amikor már úgy tűnt, nem születik gól, Frank tizenhatoson belüli buktatása miatt büntetőhöz jutottak a baranyaiak. A labda mögé Márkvárt Dávid állt, és a jó irányba vetődő Kandikjan kapus mellett a bal alsóba lőtt (0-1). Sikerrel vette tehát első törökországi felkészülési mérkőzését a PMFC, amely összességében megérdemelten győzött, hiszen veszélyesebben, lendületesebben focizott ellenfelénél – tudósított a klub honlapja.

A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Olvasói sztorik