NB I

Gaál: Rocchi sokat szokott mesélni

A Haladás támadója nagyon jól érezte magát Törökországban, és az olasz utat is nagyon várta már.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás a többi NB I-es csapattal ellentétben már megjárta Törökországot, és haza is érkezett, de nem marad sokáig itthon, hiszen szombaton már az olaszországi Bergamóba utazott. A vasárnapi programjukban szerepel, hogy a helyszínen tekintik meg az Inter és a Palermo bajnoki meccsét, majd kedden és szerdán edzőmeccset játszanak. Valószínűleg a játékosok a szerdait várják jobban, hiszen akkor az Internazionale lesz az ellenfelük.

A Rangadó.hu érdeklődésére Gaál Bálint értékelte a törökországi edzőtábort és elmondta, már nagyon várja a milánóiak elleni találkozót (a beszélgetésre az indulás előtt került sor).

– Személy szerint én nagyon jól éreztem magam. Jó helyen voltunk, szép szállodában, remek pályákon, tehát minden adott volt a jó felkészüléshez – mondta Gaál Bálint.

– Hogy telt egy átlagos napjuk?
– Ez attól is függött, hogy játszottunk-e edzőmérkőzést, vagy sem. Ha volt meccs, akkor másnap a konditeremben edzettünk, ha nem, akkor délután tréningeztünk. Összesen öt mérkőzést játszottunk, de ezeken leginkább az volt a cél, hogy mindenki egy egész meccset tudjon játszani. Messzemenő következtetéseket azért ezekből nem lehet levonni, mert nagyjából minden meccsen vegyes csapatokkal játszottunk. Voltak jó mérkőzéseink, de az eredmény most csak másodlagos volt. Az a lényeg, hogy végrehajtsuk az edzői utasításokat, és szerintem ez sikerült.

– Több ország klubjaival is játszottak, hogy érzi, hol tart a magyar bajnokság?
– A Tyerek Groznij volt a legerősebb csapat, érdekes, hogy csak őket sikerült legyőznünk. Ők magasan kiemelkedtek, a többi együttes nagyjából velünk azonos szintet képvisel. Persze, ezek csak felkészülési mérkőzések voltak, tétmeccsen mindenki máshogy teljesít.

– Az edzések mellett maradt idejük a városnézésre?
– Persze, kétszer is mentünk városnézésre, voltunk a tengernél és a bazárban is, tehát azért tartalmasan telt. Szerencsére az időjárás is nekünk kedvezett, mert jó időnk volt.

– Az új játékosok mennyire tudtak beilleszkedni?
– Szerintem az edzőtábor előtt sem volt gond ezzel, de azáltal, hogy össze voltunk zárva, még többet beszélgettünk. A keret magyar és külföldi játékosai hamar kialakítottak egy jó kapcsolatot. Úgy gondolom, erősödött velük a csapat, bár ezt majd az első néhány bajnoki után lehet megmondani. Az edzőmeccsek egy kicsit lutrik is, hiszen ilyenkor bárki legyőzhet bárkit, de pontot nem kapunk érte. Szeretnénk jó teljesítményt nyújtani tavasszal.

– Nem sokat lesznek itthon, mert szombaton már indulnak is tovább Olaszországba…
– Igen, jó érzés kizökkenni a megszokott kerékvágásból. Feldob ez az utazás, és jó csapatokkal fogunk megmérkőzni, hiszen az Inter is az ellenfeleink között lesz. Bár valószínűleg nem komplett kezdőcsapattal állnak fel, mert vasárnap még bajnokit játszanak.

– Rocchi vagy Mancini mesélt valamit Milánóról, illetve az Inter futballistáiról?
– Tommasót sokat faggattuk, hogy a sztárok hogyan készülnek a meccsekre, és miket csinálnak a szabadidejükben. Sokat mesélt az Interben és a Lazioban eltöltött időszakáról, mi pedig ezt örömmel hallgattuk. Andrea csak nemrég érkezett, ezért még annyit nem beszélgettünk vele, hogy ez szóba kerüljön.

Olvasói sztorik