NB I

Koman Vladimir a DVTK játékosa

A 36-szoros válogatott játékos már alá is írta a szerződését Miskolcon; Kovács Gáborral együtt ő is elutazik az edzőtáborba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVTK tavaly már felvette a kapcsolatot Koman Vladimirrel, de akkor nem jött létre a megállapodás. Két-három nappal ezelőtt újra felvetődött annak a lehetősége, hogy a válogatott játékos Diósgyőrbe igazoljon.

– Ezt követően felgyorsultak az események, hamar, gyakorlatilag néhány óra alatt meg tudtunk egymással állapodni – mondta a klub honlapján Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. – A klub vezetése és a szakmai stáb is egyöntetűen azon az állásponton volt, hogy ha mód van rá, akkor tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a mi játékosunk legyen. A közelmúltban két remek labdarúgó távozott tőlünk, de két – reményeink szerint – meghatározó játékossal már erősödtünk, és hamarosan lesz még egy érkező, vele lehet teljes a keret, amely véleményem szerint teljes mértékben alkalmas a céljaink elérésére. Van még néhány hét az átigazolási időszak végéig, ezért lehetnek még újabb érkezők, amennyiben tovább tudjuk javítani velük a keret minőségét.

A 25 éves középpályás Ungváron született, de az első, és mostanági egyetlen magyar klubja a Haladás volt, hiszen utána az olasz Sampdoria, az AS Avellino, az AS Bari, a francia AS Monaco, az orosz FK Krasznodar és az FK Ural következett.

– A DVTK egy szimpatikus klub. Nagyon tetszett az, hogy amikor a játékosokkal beszéltem, mindenki pozitív véleménnyel volt a klubról, és mindenki elmondta, mennyire jó itt játszani – kezdte első diósgyőri nyilatkozatát új klubja honlapján Koman Vladimir. – Úgy hallottam, nagyon jó a társaság, szeretném én is segíteni a csapatot a tudásommal. Nagyon nehéz időszak áll mögöttem, remélem, ez többet nem fog előfordulni. Nagyon fájt, hogy nem csinálhattam azt a dolgot, amit a legjobban szeretek az egész világon. Nem vagyok a topon, de nagyon jó időben tudtam igazolni, előttem áll a téli a felkészülés java. Biztos vagyok abban, hogy gyorsan formába fogok lendülni és nem lesz semmilyen probléma. Szeretném üdvözletemet küldeni a diósgyőri szurkolóknak, remélem, hogy együtt nagy sikereket fogunk átélni.

Friss:

Az Észak-Magyarország kedden késő este úgy értesült, hogy a paksi Kovács Gábor nem a csapatával utazik Törökországba edzőtáborba, hanem csak egy nappal később, amikor a Diósgyőr is indul. Ugyanis a lap információi szerint a belső védővel már korábban dűlőre jutott a DVTK a klubváltásának feltételeiről, és kedden az esti órákban a Pakssal is megszületett az egyezség, a két klub megállapodott a játékos kivásárlási árában. Lehet, hogy a labdarúgó szerdán még nem áll edzésbe Diósgyőrben, hanem az elválásával kapcsolatos ügyeit intézi Pakson.

Koman Vladimiren kívül kedden két új próbajátékos bukkant fel az Andrássy úton: a szerb belső védő, a 22 éves Szlobodan Lalics legutóbb az örmény élvonalbeli Ulisses Yerevan (ahonnan idén január 1-jével jött el) futballistája volt, míg ezt megelőzően hazájában focizott, mégpedig a Hajduk Kulában (kölcsönben Tekstilac és Backa Topola), a Vozdovacban, illetve a Cukarickiben. Egy támadó is megjelent a stadionban, aki nem más, mint a 18 esztendős kolumbiai Jason Valencia. Az ő csapatlistája még nem lehet veretes, hiszen mindössze a Deportivo Independiente Medellín és a spanyol FC Valencia utánpótláscsapataiban pallé­rozódott eddig.

Olvasói sztorik