NB I

Megnyerte az elsőt az MTK

Garami József csapata végül a Cegléd otthonában játszott edzőmeccset, amelyen 3-1-re győzött.

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Ceglédi VSE – MTK 1-3 (0-1)
Cegléd
Cegléd: Kovács A. – Oláh M. (Vattai), Albert I. (Szabó M.), Farkas I. (Alex), Pesti D., Dóczi, Koncz (Markó), Koós (Kormos), Pantovics (Nagy V.), Farkas Z. (Kovács D.). Edző: Szabó István
MTK: Hegedüs L. (Vukovics) – Baki (Nagy T.), Kelemen, Vukmir, Poór – Vass Á. (Thiam), Pölöskei Zs. (Hajdú Á.), Kanta J. (Vass P.), Ramos – Torghelle (Hrepka), Csiki (Bese). Edző: Garami József
Gólszerzők: Kovács D. (60.), illetve Kanta J. (tizenegyesből 43.), Hrepka (62., 80.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A havas Ikarus-pálya használhatatlansága miatt a 11 órára tervezett MTK–Cegléd mérkőzés 12.30-tól a Promontor utcában került volna sorra, ha nem olyan sűrű a budafoki pálya programja… Így elindultak a csapatok Ceglédre, és végül ott mérkőztek meg egymással.

A nyolcadik percben Csiki Norbert játszott össze Pölöskei Zsolttal, de mielőtt utóbbi öt méterről a hálóba lőhetett volna, odaértek a védők. A 15. percben Torghelle ugratta ki Kanta Józsefet, de az utolsó védő ezúttal is odaért. A másik oldalon egy ceglédi kiugratás kísérletet Poór Patrik és Hegedüs Lajos is lefülelt. A 18. percben a hazai kaputól 25 méterre Kanta legurította a szabadrúgást Pölöskeinek, de a középre tartó lövést a kapus hárította.

A 21. percben a ceglédiek előreívelt labdáját Vukmir és Poór megszerezte Balog Marcell elől. Öt perccel később Pölöskei szerzett labdát a középpályán, megindult vele, majd kitette a szélen érkező Csikinek, aki 15 méterről a kapu fölé csavarta. A 28. percben Pantovics legurított szabadrúgása nem találta el az MTK kapuját. A 35. percben Baki Ákos lefülelt egy indítást, Pölöskeinek passzolt, aki Csikit akarta kiugratni, de az utolsó pillanatban Oláh Máté odaért.

A 37. percben Kanta ívelte középre a labdát, de Torghelle fejese közben a partjelző lest intett. Újabb egy perc elteltével Csiki futott el a szélen, de beadása után középen az utolsó pillanatban szögletre tudnak menteni az érkező Torghelle elől. Sorozatban három sarokrúgást ívelhetett be az MTK, majd megindult volna a Cegléd, de Vass Ádám egy taktikai szabálytalansággal megakadályozta ezt. A 41. percben Kanta József került helyzetbe az ötösnél, első lövését hárította a kapus, az ismétlés pedig a kapufáról pattant ki. Ezután Ramost felrúgták a tizenhatoson belül, a bíró tizenegyest ítélt. A ceglédiek hevesen reklamáltak, Kanta viszont könnyedén helyezte a kapu jobb oldalába a labdát (0-1).

A szünetben több cserét is végrehajtott Garami József vezetőedző, pályára lépett többek között Vukovics, a szerb másodosztályból érkezett kapus, aki próbajátékon van a fővárosi csapatban.

Az 54. percben Vass Patrik ugratta ki Ramost, de egy ceglédi védő becsúszva odaért. Két perc múlva mindkét kapu előtt helyzet alakult ki: előbb Kelemen lövését hárította közvetlen közelről Kovács Attila, majd Farkas avatta fel Vukovicsot, aki szintén hárított. A hatvanadik percben Kovács Dániel került helyzetbe a jobb oldalon, lövésébe Vukovics bele tud érni, de védenie nem sikerült (1-1). Két perccel később Hrepka ugrott ki a labdával, elhúzta a kapus mellett, majd jobbról, hét méterről begurította (1-2).

A 64. percben Deutsch Bence 18 méteres szabadrúgása elakadt a sorfalban. A ceglédiek 25 méterről próbálkoztak, de ebben az esetben is a sorfal volt a végállomás. A 72. percben Hrepka került meg két védőt, de közben a kapus kiért, és meg tudja fogni a labdát, mielőtt a támadó lőhetett volna. Néhány perc múlva Hrepka és Bese játszott össze, majd utóbbi lőtt a rövid felső irányába, de a kapus megfogta. A 79. percben Bese passzolt a mellette elfutó Nagynak, de a beadását a védők szögletre mentették. A nyolcvanadik percben Hrepka átemelte a kapuson a labdát, amely a hálóba hullott (1-3) – tudósított az MTK Twitter-csatornája.

Edzői értékelések

Szabó István, Cegléd: – Nem tett jót a játékosoknak a fölösleges utazgatás. Van, aki Kecskemétről már reggel hétkor indult, van, aki Pestről utazott ide-oda, közben nem tudtak étkezni, csak szendvicset, amit hirtelen venni tudtunk. Meccsértekezletet sem tudtunk rendesen tartani, mert amikor megérkeztünk Ceglédre, fél óra volt mindenre a megbeszélt negyed egyes kezdésig. Mégsem ez volt a mai napon a döntő, hanem az, hogy játszottunk egy jó mérkőzést. Nekünk nagyon hasznos meccs volt, így a héten két NB I-es ellenféllel tudtunk játszani. Aki most kint volt, láthatta, hogy nem vallottunk szégyent és nagyon jó iramú meccset játszottunk az MTK-val. Amíg nem cseréltem be hat játékost, addig egy-egy volt az állás. Nagyon sajnálom a két elkerülhető kapott gólt a vége felé.

(forrás: cegledisport.hu)

Garami József, MTK: – Az elmúlt három hétben sokat edzettünk. Nem volt friss a csapat. Kicsit fáradtabban játszottak, mint számítottam. Az első félidőben a támadójáték akadozott, de ez összefüggött a korábban elmondottakkal Ramos fáradt volt őt megviselte ez a bő húsz nap, erős volt számára a terhelés. Vukovics jó mozgású, gyors kapus.

(forrás: mtkbudapest.hu)

Olvasói sztorik