NB I

Mégis lesz Vasas–Paks meccs

Lipót helyett a Fáy utcában rendezik a találkozót, a rendőrség döntése értelmében zárt kapuk mögött.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken úgy tűnt, hogy a rendkívüli havazás miatt elmarad a szombaton 13 órára tervezett Vasas–Paks edzőmérkőzés Lipóton, ám az angyalföldi klubvezetők – egyeztetve a tolnaiakkal – elkezdték keresni a megoldást, hogy a találkozót máshol mégis meglehessen tartani. Így vetődött fel, hogy – mivel a Mészöly Kálmán műfüves pálya alkalmas a játékra – a Fáy utcában legyen a mérkőzés, ezt a paksiak elfogadták.

Ez azonban csak részben jó hír az angyalföldi szurkolóknak, mert a rendőrség – egy közelmúltbeli pályabejárás során – a Vasasnak az első osztályú ellenfelekkel szembeni felkészülési meccseit biztonsági szempontból zárt kapussá nyilvánította, mivel a nézőket nem lehet kerítéssel vagy kordonnal a játéktértől biztonságosan elhatárolni.

Egyúttal azt is közölték, hogy bizonyos kordonok felállításával mégis megtekinthetnék a lelátóról a találkozót a nézők, ám erre technikailag szombaton még nem lesz lehetőség. A keddi, MTK elleni mérkőzésen már állhatnak a kordonok a pálya körül.

Sajnos Vancsa Miklósnak, a Vasas FC ügyvezetőjének minden igyekezete ellenére sem sikerült a rendőrség illetékesét meggyőzni arról, hogy – akár megemelt létszámú biztonsági személyzettel – engedélyezze a jelen körülmények között, a szombati mérkőzés szurkolók előtti lejátszását.

Vancsa Miklós elmondta: a rendőrség a mezőkövesdi mérkőzésen egy Vasas-drukker által a pályára dobott fénygránátra hivatkozva volt hajthatatlan a kérésével szemben – írja a klub honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik