NB I

Ételt osztottak a Fradi-játékosok

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ötszáz adag ételt osztottak ki a rászorulóknak a Ferencvárosi Torna Club (FTC) futballistái az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársaival közösen csütörtökön Budapesten.

A segélyszervezet közleménye szerint az FTC-vel tavaly megkötött stratégiai együttműködés jegyében a Groupama Aréna előtt, a Sas szobornál felállított munkasátorban osztottak ebédet a rászorulóknak.

Az ételosztás a kezdő eseménye volt a Fradi 2015-ös társadalmi felelősségvállalási programjának, amelynek során minden hónapban igyekeznek különböző módon bekapcsolódni embertársaik megsegítésébe – idézte a közlemény Orosz Pált, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját.

A jótékonysági eseményen részt vett az FTC futballcsapatának több tagja, köztük Dibusz Dénes, Gera Zoltán, Böde Dániel, a kerethez újonnan csatlakozott Hajnal Tamás és Varga Roland, a légiós Roland Lamah és Somalia, valamint a vezetőedző Thomas Doll is. A labdarúgók a babgulyás, az édesség és forró tea osztása mellett beszélgettek is a rászorulókkal.

Nagy Ákos, az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa az MTI-nek elmondta, hogy másfél óra alatt elfogyott az ötszáz adag ebéd, elsősorban a környéken élő hajléktalanok, kisnyugdíjasok és munkanélküliek éltek a lehetőséggel.

„Az akció lényege az volt, hogy felhívjuk a figyelmet, nem csupán az adventi időszakban van szükség a rászorulók megsegítésére, hanem az év mind a háromszázhatvanöt napján” – emelte ki Nagy Ákos.

Az FTC és az Ökumenikus Segélyszervezet az együttműködés keretében a közelmúltban nagy mennyiségű ruhaadományt gyűjtött össze, amelynek a szétosztása már tavaly, az adventi időszakban megkezdődött, és még mindig tart.

A csütörtök délutáni eseményhez az ételt a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. biztosította.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik