NB I

Delibasics továbbra is hezitál

A rutinos montenegrói támadó a Pécs és a Sutjeska ajánlatát, illetve a visszavonulást fontolgatja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Továbbra sem dőlt el, hogy a Pécs színeiben, vagy pedig hazájában, a montenegrói Sutjeska Niksics csapatában folytatja pályafutását a 33 éves csatár, Andrija Delibasics. A közelmúltban még azt sem tartotta elképzelhetetlennek, hogy visszavonul, de legfrissebb nyilatkozatában arról beszélt, erre talán csak nyáron kerül sor, a tavaszi folytatásról pedig húsz napon belül dönt.

– A saját sorsomról én magam döntök, méghozzá a következő tizenöt-húsz napban. Sokan próbálnak rábeszélni a folytatásra, úgyhogy még gondolkodom. Várhatok februárig, hiszen egyes országokban akkor lesz vége az átigazolásnak, tehát még van időm – mondta Delibasics a topfudbal.me oldalon. – Nem vagyok száz százalékig készen, és ha nem vagyok teljesen egészséges, akkor felelőtlenség belekezdeni valamibe. Jó felkészülésre van szükségem, hogy újra normális végig tudjak játszani hat hónapot.

A rutinos támadó korábban a jugoszláv Partizan Beograd, a spanyol Real Mallorca, a portugál Benfica, Braga, a görög AEK Athén, a Beira Mar, a Real Sociedad, a Hercules, a Rayo Vallecano és a thaiföldi Ratchaburi FC színeiben játszott. Pályafutása annak idején a Sutjeska csapatánál kezdődött, ahova most is folyamatosan hívják.

– Ősszel együtt edzettem a csapattal, és tudom, hogy ez az egyik lehetőségem. Át kell gondolnom, de előtte mindenképp kell egy jól felkészülés. Az rendben van, hogy segítenem kéne nekik, de ha nem tudok segíteni, akkor jobb, ha bele sem vágok. Őszinte akarok lenni magammal – folytatta a Montenegróban legendásnak tartott csatár, aki leszögezte, hogy bármi történik tavasszal, a pályafutása nyáron véget ér, de minden bizonnyal utána is marad a futballban, mert edző szeretne lenni.

Olvasói sztorik