NB I

Rutinos francia védő a Videotonban

A 31 éves Rémi Maréval egy plusz egy évre írt alá a székesfehérvári klubhoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rémi Maréval a franciaországi Domont-ban született, idén február végén lesz 32 éves. Klubjai sorrendben az US Chantilly, a Beauvais, az angol Oldham Athletic, az Ajaccio, az FC Tours, az FC Nantes, a belga Zulte Waregem, a KAA Gent és az izraeli Maccabi Tel-Aviv voltak. A legtöbb időt a Nantes-nál (3 év), illetve a Waregemnél és a Gentnél (2-2 év) töltötte. Utóbbi együttesben játszott a Videoton ellen 2012 nyarán, az Európa Liga selejtezőjében, amikor itthon 1-0-ra, idegenben 3-0-ra győzött a fehérvári együttes.

A Maccabi Tel-Avivnál együtt dolgozott Paulo Sousával, a Vidi egykori vezetőedzőjével. A francia védő egyszer szerepelt Martinique válogatottjában. A ballábas, védőként és a középpályán is bevethető játékos egy plusz egy évre kötelezte el magát Székesfehérvárra – írja a vidi.hu.

– Maréval egy olyan játékos, aki rengeteg tapasztalattal rendelkezik, jelentős bajnokságok jó csapataiban szerepelt korábban. A kiválasztásánál fontos volt, hogy olyasvalakit igazoljunk, aki minél előbb be tud illeszkedni, fel tudja venni a ritmusunkat, és egyértelmű segítség legyen tavasszal, majd remélhetőleg a nemzetközi kupában és a következő szezonban is. Úgy gondolom, nagy hasznára lesz a Vidinek – mondta a klubhonlapon Burcsa Győző klubigazgató.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik