NB I

Amíg a többiek üdültek, Fodor tanult

A Nyíregyháza 23 éves védője a környezetváltozás miatt is nagyon várja a törökországi edzőtábort.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Négy hét pihenő után az élvonalbeli csapatok január közepén elkezdték a szokásos téli felkészülést. A Nyíregyháza középhátvédje, Fodor Ferenc nem pihenéssel, hanem tanulással töltötte az elmúlt egy hónapot. A 23 éves játékos Pécsen jogot tanul, és a vizsgáira készült.

A Rangadó.hu érdeklődésére Fodor a tanulmányai mellett az alapozás első napjairól is mesélte.

– Ez volt a hetedik szemeszterem a Pécsi Tudományegyetem jogi karán. Nálam a vizsgaidőszak már hosszú ideje akkor kezdődik, amikor a szezon véget ér. Bár igaz, hogy már az év közben is elkezdem, hogy be tudjam fejezni. Ilyenkor az ünnepeket is jobbára a tanulással töltöm – mondta Fodor Ferenc.

– Milyen érzés, hogy amíg a többi a csapattársa élvezi a szabadságot, addig ön szorgalmasan tanul?
– Sokszor nem volt könnyű, hiszen a Facebookon folyamatosan látom, hogy a többiek miket csinálnak. Volt klubtársaim például Spanyolországban, Mexikóban, vagy a világ bármely más gyönyörű helyein pihennek, addig én tanulok. Persze, a pozitív oldala is megvan, hiszen nem mindenki mondhatja el magáról, hogy lesz egy jogi diplomája…

– A szezon közben hogyan tudja összeegyeztetni a futballt és a jogi egyetemet?
– Nagyon nehéz. Nyilván teljesen más, amikor az egyetemen egy átlagos hallgató frissen felkel, és úgy tanulhat. Sokszor van, hogy napi két edzés után este állok neki tanulni közigazgatást és büntetőjogot. A magánéletemből sok időt vesz el a tanulás, ha van szabadidőm, azt pedig a csapattársakkal töltöm.

– Az elmondottak alapján a tanulmányai végén jár. Tudja már, hogy mit kezd majd a leendő diplomájával?
– Éppen most néztem meg, és még nyolc vizsgám van hátra. Ez azt jelenti, hogy a tervezett öt év alatt fogom befejezni az egyetemet. Az ügyvédi pályán szeretnék elhelyezkedni, bár még nem tudom, hogy fogom kamatoztatni a sport terén kialakított kapcsolataimat. Majd kiderül, hogy fér össze a labdarúgás és a jog.

– Rátérve a futballra, eddig milyenek az edzések?
– Jelen pillanatban négy edzésen vagyunk túl. Nem finomkodtunk, egyből belevágtunk. Mindenki, így én is kaptam külön feladatot a szünetre, amit el kellett végeznem, sokat kondiztam és erősítettem. Kemények az edzések, de erre lehetett számítani, hiszen már nem ez az első alapozásom, amit végigcsinálok. Ilyenkor sok mindenre oda kell figyelni, például, hogy mit eszünk és mennyit pihenünk. Én az elvégzett munkában hiszek, és tudom, hogy majd beérik.

– Mi a véleménye a csapat új szerzeményéről, Predrag Bosnjákról?
– Abszolút jó futballistának tartom, és ami szintén fontos, jó személyiségnek. Szerintem jó igazolás volt. Nagyon hamar elfogadtatta magát az egész csapattal.

– A Nyíregyháza februárban Törökországban edzőtáborozik. Várja már a túrát?
– Nagyon várom már, jót fog tenni a környezetváltozás. A tanulmányaim miatt már régen voltam külföldön. Mivel edzőtáborozni megyünk, ezért összekötöm a kellemeset a hasznossal. További pozitívum, hogy Törökországban sokkal jobb az idő, mint itthon, és erős ellenfelekkel fogunk játszani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik