NB I

DVSC: még beleférhet a bajnoki cím

A klubnál az eddigieknél is jobban megnézik, kit igazolnak és milyen anyagi feltételekkel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tabella negyedik helyén álló DVSC-nél még nem mondtak le a bajnoki címről, esetleges igazolásokra is készülnek, a vezetésben viszont minden marad a régiben – mindezekről Róka Géza klubigazgató beszélt a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Debrecenben a múlt hét közepén kezdődött a felkészülés, előbb élettani és orvosi vizsgálatokon estek át a játékosok, hétfőtől már napi két edzést vezényel Kondás Elemér vezetőedző, szombaton a román első osztályú FC Botosani ellen barátságos mérkőzést játszanak, és február 5-én kezdődik a törökországi edzőtábor. Róka Géza klubigazgató szerint a folyamatos nemzetközi jelenlét alapelvárás, az őszi szezon elején tapasztalható botladozása már a múlté.

– Az első számú célunk mindig a bajnoki cím megszerzése, és ezzel kapcsolatban természetesen a nemzetközi szereplés. Nagyon bízunk benne, hogy idén is tudjuk ezt teljesíteni, a csapat szerencsére talpra állt, az utolsó nyolc fordulóban szerzett huszonkét pont páratlanul jó teljesítmény, főleg annak tudatában, hogy a legnehezebb ellenfelekkel ekkor mérkőztünk meg, és győztesen kerültünk ki. Egy pontra vagyunk a dobogótól és tizenhárom pontra a tabellát vezető Videotontól. Azt hiszem, reális elvárás a nemzetközi kupaszereplés, illetve talán még beleférhet a legszebb álmunk is, az állandó cél, a bajnoki cím, ám ez már nem csak tőlünk függ per pillanat – árulta el Róka Géza a szezont rosszul kezdő (kilenc forduló után csak a tizedik helyen álló), majd nyolcmeccses veretlenségi sorozatot produkáló Loki céljairól.

Az előző év végén felröppentek azok a hírek, hogy a tulajdonos, Szima Gábor esetleg megválik csapatától. A klubigazgató elárulta, ez a hír félreértésen alapult.

– Az év végén volt egy közgyűlése a DVSC-nek, amelyen a vezetőség lejáró mandátumát kellett meghosszabbítani. Ez megtörtént, és változatlanul működik tovább a DVSC ugyanabban a tulajdonosi szerkezetben, ugyanazzal a vezetéssel, az égvilágon semmi változás nem történt a klubnál, és nem is lesz változás. Az végig érezhető volt, amikor a csapat alul teljesített, hogy ez nem az igazi Loki, ez a keret ennél sokkal többre képes. Semmi másra nem volt szükség, mint türelemre és bizalomra a csapat és az edző iránt, ami később bizonyosodott is. Ez megérte, hiszen később szárnyalni kezdett a csapat – fogalmazott Róka Géza, amikor a vezetőedzőről kérdezték. Úgy véli, a klubvezetésre soha nem volt jellemző a kapkodás, hogy gyorsan hoznak olyan döntést, ami később nem bizonyul helyesnek.

A téli igazolásokat a klub anyagi helyzete határozza meg elsősorban, és még most is pozitívumnak tartják, hogy együtt maradt a 2014-es bajnokcsapat.

– Úgy gondoljuk, hogy ez még mindig az NB I egyik, ha nem a legerősebb játékoskerete. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem gondolkozunk erősítésben, amit viszont meghatároznak a klub anyagi lehetőségei. Ez azt jelenti, hogy az eddigieknél is jobban megnézzük, kit igazolunk és milyen anyagi feltételekkel – vázolta a helyzetet a sportvezető, és hozzátette, ajánlatok vannak, mérlegelés folyik, és ha olyan játékost találnak, aki erősítést jelent és belefér a klub anyagi lehetőségeibe, le fogják igazolni.

Olvasói sztorik