NB I

Miért keresnek befektetőt Debrecenben?

A tisztségviselők megbízatását ezúttal szokatlanul rövid időre, csupán fél évvel hosszabbították meg.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Miután a város 25,26 százalékos tulajdonos a DVSC Zrt-ben, a közgyűlésnek szavaznia kell a társaság cégvezetőjéről, igazgatóságáról és felügyelő bizottságáról, tekintettel arra, hogy a tisztségviselők mandátuma az év végén lejár. A csütörtöki közgyűlési előterjesztésből az derül ki, hogy továbbra is Szilágyi Sándor marad az ügyvezető, Sásdi András, Bács Zoltán, Szima Gábor, Kovács István, Pellei Sándort és Szilágyi László változatlanul marad igazgatósági tag, de Makray Balázs, Madarasi István és Szendrei Attila személye sem változik a felügyelő bizottságban.

Az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok tevékenységüket díjazás nélkül fogják ellátni és megbízatásuk szokatlanul rövid időre, mindössze fél évre szól. A civishir.hu információi szerint ennek az lehet a magyarázata, hogy a városháza előrehaladott tárgyalásokat folytat egy tőkeerős féllel, aki jelentős szerepet vállalhat a klub működtetésében, ami a cégvezetésre is hatással lehet.

Miután a fél magyar sportsajtó szenzációként tálalta a hírt, hogy Szima gáborral leszámol az önkormányzat, Papp László szükségét érezte, hogy a csütörtöki közgyűlésen letegye mellette a nagyesküt. A polgármester szerint a város hosszú távon számol azzal, hogy Szima és az érdekeltségébe tartozó vállalatok szerepet vállalnak a Loki életében, már csak azért is, mert a DVSC Zrt-nek érdekeltsége is van Szima vállalkozásaiban (például a kaszinóban).

Nincs szó arról, hogy Szima Gábor elhagyná a debreceni futball, kiszállna annak működtetéséből, finanszírozásából – magyarázta Papp László. A város kapcsolata Szimával normális és kiegyensúlyozott, mindannyian abban érdekeltek, hogy a debreceni foci minél sikeresebb legyen és minél stabilabb lábakon álljon. Hogy mi az oka a mindössze fél évre szóló megbízatásnak, arról nem beszélt a polgármester…

Olvasói sztorik