NB I

A DVTK kórházi együttműködése

Együttműködési megállapodást kötött a Borsod megyei kórház és a DVTK.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Együttműködési megállapodást kötött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és a Diósgyőri VTK-t működtető társaság pénteken Miskolcon, hogy meghatározott keretek között és feltételek szerint egymásnak kölcsönös előnyös szolgáltatást nyújtsanak.

Szabó Tamás, a Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője a megállapodásról azt mondta, a Borsod megyei kórházban hosszú évek alatt felhalmozódott és jelen pillanatban is gyarapodó szakmai tapasztalat rendkívüli fontosságú a DVTK számára. A sportban manapság nemcsak a pályán dőlnek el a dolgok, ezért kiemelten fontos az egészségügyi háttér. Az együttműködés pedig hozzájárul ahhoz, hogy a DVTK sportolói – beleértve a labdarúgókat, kosárlabdázókat és minden más, reményeik szerint csatlakozó sportág képviselőit – olyan orvosi hátteret kapjanak, amely versenyelőnyt biztosít a DVTK számára.

A sportvezető hozzátette: biztos benne, hogy a megállapodást – például szakemberek közös képzésével – tartalommal is meg tudják tölteni. Ennek eredményeként a DVTK eredményesebb lehet, a megyei kórházban pedig magasabb szintre kerül a szakmai tudás néhány speciális területen, mint a sport és az ahhoz kapcsolódó rehabilitáció.

Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója szerint a DVTK életében fontos lépés, hogy mostantól szervezett keretek között működik az orvosi háttér, a prevenció és a rehabilitáció. Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgató-főorvosa úgy fogalmazott, az együttműködés egy hiánypótló megállapodás. A kórház megadja a sporttámogatást, emellett kiegészítő szolgáltatást is biztosít például az élelmezéstudomány, a szűrés vagy a megelőzés területén.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik