NB I

FIFA16: magyar NB I, extrákkal!

Milyen is lenne, ha netán tényleg bekerülne a világszerte népszerű játékba az OTP Bank Liga küzdelemsorozata?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Játsszunk el a gondolattal. Egy nemzetközi szavazáson nagyon jól áll a magyar NB I, afféle egzotikumként bekerülhet a világ topligái és a világbajnokság, a Bajnokok Ligája mellé. Miféle extrákat tudna nyújtani a világ Xbox-használó rétegének egy ilyen nagyszerű bővítés?

Hát például a „két nap alatt lecserélhető próbajátékos” profilját. A felhasználó a profil megalkotásánál figyelembe veheti, hogy a magyar mezőnyben telente és nyaranta megforduló délszláv és afrikai különítményeknél felesleges neveket és azonosítókat használni. Állítsa be eleve úgy a profilját, hogy két nap alatt automatikusan lecserélődik! Bónuszként minden új próbajátékos elmondja Vladan Filipovics hangján, hogy „ifistaként egyszer együtt játszottam Szavicseviccsel”, esetleg „ha Isten is segít, én leszek az új Drogba”. Aztán lehet kidobni a profilt a speciális lomtárba.

De a taktikai variációk terén is újat hozhat a magyar NB I! A FIFA16 teljes repertoárját egy hónap alatt lepörgetni képes, edzőváltások után automatikusan újratöltő random felállás-generátor például remekül illeszthető a Budapest Honvéd profiljához. Kemenes Szabolcs pedig minden meccs után mond egy jópofa nyilatkozatot!

Szintén magyar specialitás lehet a sűrűn változó stadionháttér! Minek bíbelődni az aprólékos beállításokkal például az MTK csapatánál? A kék-fehéreket egy speciális „albérlet” gombbal bármelyik magyar stadionba bedobhatjuk játszani.

A mérkőzések kommentálása is magyar specialitás lehet, a jól megszokott Hajdú B. István, Faragó Richárd páros paneljei mellett/helyett a Hemingway Doktrína szófordulat-szabályrendszerét elsajátított kommentátorok kizárólag pozitív jelzőkből és felsőfokú melléknevekből álló szókinccsel közvetítik az összes meccset.

Ugyancsak nagyszerű szórakozás lehet a FIFA16-tenyérszkenner, aminek segítségével csakis regisztrált felhasználók játszhatnak a Ferencváros csapatával. A lelátókról hiányzó ultrák pedig külön menüpontban vívhatnak kispályás és/vagy ketrecharc-mérkőzéseket!

Végül az edzői profilok is változatosabbak lehetnek, például az önfényező-menüpont segítségével bármelyik kiválasztott edző arcméretét beállíthatjuk a Szivics-méteren a megfelelő nagyságúra. Az újságírókat egyetlen piros gomb megnyomásával töröltethetjük, ha nem tetszik a véleményük, esetleg külön erre a menüpontra előfizetőknek egy Bognár György-véleménygenerátorral átértelmezhetjük csapatunk játékát.

A hírek szerint első tesztjátékként egyelőre a „Felkészülési Mérkőzés15” programot dobják piacra, amelyben minden magyar csapat kizárólag győztes, de legalábbis pozitív tapasztalatokkal szolgáló edzőmérkőzéseket játszhat, a dél-oszét másodosztály szintjére beállított ellenfelekkel. Extrák: „Úgy érzem, jól sikerült a felkészülés, bizakodó vagyok” – nyilatkozatok a hangmenüben, 32 pro-licences magyar edző hangján!

Olvasói sztorik