NB I

Tizenketten egy percet sem pihentek

Hét kapus és öt mezőnyjátékos mind az 1530 percet végigjátszotta az ősz során az NB I-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

December közepétől minden csapat téli szünetre vonult a magyar bajnokságban. Az őszi idény végeztével a Rangadó.hu sorozatában az együttesek, illetve játékosok érdekesebb mutatóit vesszük sorba, megnézzük, a különböző statisztikákban mely csapatok, vagy mely játékosok végeztek az élen.

Összesen 12 játékos játszotta végig az őszt az OTP Bank Ligában: az MTK-ból Kanta József és Hegedüs Lajos, a Ferencvárosból Emir Dilaver és Dibusz Dénes, a Lombard Pápából Csizmadia Csaba és Szűcs Lajos, míg az Újpestből Litauszki Róbert és Balajcza Szabolcs volt kihagyhatatlan.

Szintén 1530 percet – plusz a néhány perces hosszabbítások – töltött a pályán a kispesti Kemenes Szabolcs, a Videoton kapuját őrző Juan Calatayud, a kecskeméti portás Tomas Tujvel, valamint a dunaújvárosi Csehi Tamás.

Rajtuk kívül még egy játékos játszott legalább 1500 percet az őszi 17 fordulóban: a pécsi Márkvárt Dávidot az utolsó két mérkőzésen kétszer is a hajrában cserélték le, így néhány percet kihagyott a találkozóiból.

A fenti játékosok közül mezőnyben Kanta József rukkolt elő a leggólerősebb teljesítménnyel, hatszor volt eredményes, míg a védők közül Csizmadia Csaba kétszer zörgette meg az ellenfelek hálóját. Dilaver, Litauszki és Csehi nem talált be az ősz során, míg Márkvárt Dávid három találattal segítette sereghajtó csapatát.

Ami a kapusokat illeti, Calatayud óriási fölénnyel nyerte az őszt kapott gólok tekintetében: mint ismert, a Videoton mindössze hat alkalommal kapitulált, ami magasan a legkevesebb a mezőnyben. Balajcza Szabolcsnak 12, Dibusz Dénesnek 15, Hegedüs Lajosnak 17, Tomas Tujvelnek 21, Kemenes Szabolcsnak 22, Szűcs Lajosnak pedig 29 alkalommal kellett maga mögé nyúlnia.

Olvasói sztorik