NB I

Buzánszky kórházban karácsonyozik

Stabilizálódott az egykori legendás hátvéd állapota.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

December 12-én az esztergomi kórházba szállították és megoperálták Buzánszky Jenőt, az Aranycsapat legendás jobbhátvédjét. A 89 esztendős sportember állapota a műtétet követően napokig kritikus volt, öntudatlanul, lélegeztetőgép segítségével aludt, és a szervezete próbált új erőre kapni.

Nos, az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes védő fia, Ifj. Buzánszky Jenő hétfőn arról számolhatott be az FourFourTwo.hu-nak, hogy édesapja – akinek rendkívül legyengült a szervezete – percekre magához tér, és ilyenkor kommunikál is a szeretteivel, bár a beszéd egyelőre nagyon nehezére esik. Nincs étvágya, mesterséges táplálásra szorul, és bár az orvosok szerint stabilizálódott az állapota, fontos volna, hogy elfogadja a táplálékot és visszatérjen az életkedve.

Így tehát igazán sokat segíthetnek most a szurkolók, tisztelők, barátok fohászai, a személyes látogatásról viszont a család mindenkit lebeszélne. S miután a kérés ellenére is több újságíró megpróbált bejutni Buzánszky Jenőhöz a múlt héten, a Nemzet Sportolójának fia külön is felhívta a figyelmet arra, hogy a család engedélye nélkül tilos meglátogatni a nagy népszerűségnek örvendő édesapját.

Az orvosok várakozása szerint tehát az ünnepeket is a kórházban tölti Buzánszky Jenő, az Aranycsapat klasszikus tizenegyének egyetlen élő tagja.

Olvasói sztorik