NB I

Bacsa Patrik télen sem pihen

A Diósgyőr fiatal támadója a szabadsága alatt is rendszeresen lejár a stadionba gyakorolni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal idei utolsó bajnoki meccsén a Diósgyőr hazai pályán 2-1-re legyőzte az Újpestet. Ezzel a sikerrel a harmadik pozícióból várhatják a folytatást. Hosszú idényük volt, hiszen az Európa Liga selejtezőjében a harmadik körig jutottak. Miskolcon a szurkolókra is büszkék lehetnek, hiszen az átlagnézőszám csökkent az NB I-ben, de például az Újpest elleni mérkőzésen majdnem telt ház előtt futballozhattak a csapatok. A játékosok már a pihenőjüket töltik, egy játékost kivéve. Bacsa Patrik ugyanis minden nap kijár a stadionba gyakorolni. Az ilyen mentalitás hatalmas előny lehet egy futballistánál.

A Rangadó.hu érdeklődésére Bacsa Patrik értékelte a szezont, és elárulta, egyszerűen nem tud elszakadni a napi edzésmunkától.

– A harmadik pozícióból vonulnak a téli szünetre, mennyire elégedett?
– A tabella harmadik helyén már régen telelt a csapat, ezért mindenféleképpen jó eredménynek számít – mondta Bacsa Patrik. – Az Európa Liga-szereplés sokat segített a bajnokságban is, mivel az ottani lendületet át tudtuk menteni. Csak pozitívumként tudom értékelni az EL-t, szóval egyáltalán nem lehetünk csalódottak. A bajnokságban is mindig mindent megtettünk a győzelemért. Persze, voltak olyan mérkőzések, amelyeket nyerni kellett volna. Ami a jövőt illeti, ebben javulnunk kell, hogy ezekből a meccsekből sikerrel jöjjünk ki.

– A Honvéd elleni Ligakupa-mérkőzést februárra halasztották. Örültek neki?
– Inkább csalódottak voltunk, mert szerettük volna lejátszani, hiszen úgy tisztább lett volna a kép. Februárra halasztották a találkozót, de a győzelem és a továbbjutás a célunk.

– Az őszi szezonból melyik mérkőzésre emlékszik a legszívesebben, és melyikre a legkevésbé?
– A Fradi elleni, hazai bajnokira emlékszem a legszívesebben, hiszen már régen nyertünk a zöld-fehérek ellen. Ez sikerült és az egész diósgyőri közösségnek rengeteget jelentett. A legkevésbé talán a Paks elleni meccsünkre emlékszem, mert megszereztük a vezetést, de végül három-egyre kikaptunk.

– Úgy tudjuk, önszorgalomból még a szabadsága alatt is lejár edzeni. Miért nem pihen?
– Fiatal vagyok, ezért nem szeretnék sokat pihenni. Persze, az első három-négy napban én sem edzettem, de azóta majdnem minden nap bejárok a stadionba csinálni valamit. Valahogy nem tudok elszakadni ettől.

– A klubnál mi lesz a további program, mikor kezdődnek a közös edzések?
– Hivatalosan január tizenötödikén kezdünk, de mindenkinek ki lett adva a program, amit el kell kezdenie. Amikor visszatérünk, szinte egyből edzőmérkőzéseket játszunk, ezért fontosak ezek a gyakorlatok, nehogy sérülés legyen.

Olvasói sztorik