NB I

A Diósgyőr megelőzte a Fradit

A miskolciak az utolsó pillanatban szerzett góllal győzték le az Újpestet az élvonal idei utolsó fordulójában.
OTP Bank Liga, 17. forduló
Diósgyőri VTK – Újpest FC 2-1 (1-1)
Diósgyőr, 6000 néző. Játékvezető: Bognár T.
DVTK: Antal B. – Okuka, Szalai V., Kádár, Eperjesi – Egerszegi, Grumics (Gosztonyi, a szünetben), Elek Á. (Barczi, 68.), Marjanovics – Takács T. (Bacsa, 57.), Griffiths. Edző: Tomiszlav Szivics
Újpest: Balajcza – Nego, Litauszki, Heris, Forró (Vasziljevics, 69.) – Nagy G., Balogh B., Sztaniszavljevics, Simon K. (Rojo, 89.), Szuljics (Vadász, 83.) – Ojo. Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Elek Á. (9.), Griffiths (94.), illetve Szuljics (3.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sérült Németh Milán és Senad Huszics nélkül fogadta a Diósgyőr az Újpest csapatát, tehát az élvonal idei utolsó fordulójában megismétlődött a tavaszi Magyar Kupa-döntő párosítása. A vendégek közül ezúttal is hiányzott Kabát Péter. Az elmúlt hetek, hónapok országos nézőszámainak tükrében ezúttal kimondottan sokan voltak a lelátókon.

Hihetetlen góllal szerzett vezetést az Újpest: Szalai Vilmos hazaadása után Antal Botondról kipattant a labda, a becsúszva érkező Szuljics pedig a hálóba továbbított (0-1). A kilencedik percben egy gyors kontra végén Grumics beadását Elek Ákos a kapufa érintésével a hálóba lőtte (1-1). A folytatásban is élénk maradt a játék, a vendégek szemmel láthatóan szerették volna kijavítani a keddi, Ferencváros elleni 4-1-es Ligakupa-kudarcot. A 23. percben Sztaniszavljevics lőtt az ötös sarkáról, Antal védett, de a játékvezető kezezés miatt már amúgy is közbefújt.

A 27. percben Simon Krisztián remek lövését Antal vetődve szögletre ütötte. A másik oldalon Balajcza a tizenhatoson kívülre kicsúszva mentett Takács Tamás elől, majd Marjanovics lőtt a kapufa mellé. A 35. percben Simon lövését blokkolták a hazaiak a tizenhatoson belül, három perc múlva pedig Kim Ojo sprintelt a kapu felé, de nagy helyzetben fölé lőtt.

A szünet után egy szögletet követően Szalai Vilmos fejelt a keresztléc fölé. A 67. percben egy vendégszöglet után Antal Botond kiütötte a labdát, ezáltal Nagy Gábor nagy helyzetbe került, de a kapufa mellé lőtt. A 92. percben Kim Ojo fejelt Antal kezei közé. A 94. percben Gosztonyi András remekül ívelt Griffiths fejére, aki hatalmasat ugorva, tökéletes mozdulattal csúsztatott a hálóba (2-1). A forduló korábbi meccseihez képest jobb, eseménydúsabb játékot láthattunk, ami nagyban köszönhető a pálya megfelelő állapotának is.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Nagy László, az Újpest olimpiai bajnok játékosa, majd vezetőedzője értékelte:

Az első félidő után azt hittem, tényleg jó mérkőzés lesz, mert volt futás, bár már akkor is kevés szép megoldást, támadásvezetés láthattunk. Elég jól gurult a labda, lehetett volna szép, megszerkesztett támadásokat vezetni, persze, ne feledjük, hogy a Diósgyőr szépen végigvette az egyenlítőgól előtti akciót. Az Újpestet nem értem, mert újabban a két gyors játékos, Szuljics és Simon Krisztián ugyanazon az oldalon játszik.

A kilencvenharmadik percig azt mondtam, hogy a második félidő játéka alapján örülhet mindkét csapat, hogy egy-egy pontot szerez, mert a második felvonásban kevés volt a játék, de jött a slusszpoén, és a DVK két remekbe szabott góllal végül megérdemelten nyert. Az újpestiek akartak, de a játékuk gyengécske volt. Vasziljevics nem kezdett, ezért nem volt, aki szervezze a játékot náluk. Az első félidőben egyéni akciókat még láthattuk, a második már az is kevés volt. Márpedig egyéni futballal nem sok keresnivalójuk lehet. Meglepő volt, hogy a Diósgyőr a szünet után, hazai pályán szinte kizárólag a kontrákra játszott. Értékes három pontot szerzett, a közönség élvezte a meccset, de nyilván azt is élvezné, ha jobb játékot látna.

Olvasói sztorik