NB I

Újabb rendőri ellenőrzés Miskolcon

A rendőrség ismét nagy erőkkel készül a Diósgyőr meccsére; vasárnap az Újpest lesz a vendég.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

December 7-én, vasárnap délután rendezik Miskolcon a Diósgyőr–Újpest élvonalbeli mérkőzést. A rendőrség a meccs helyszínét és az odavezető közlekedési útvonalakat is biztosítja – áll a police.hu oldalon.

A mérkőzést kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvénnyé minősítették. A rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain a gépjárműforgalom jelentős megnövekedése, illetve a szurkolók utazásának biztosítása miatt a mérkőzés előtt és után fokozott ellenőrzéseket hajt végre.

A borsodi megyeszékhelyre közúton érkező Újpest-szurkolókat a rendőrség az M30-as autópálya Miskolc-Dél lehajtója melletti Auchan (régi CORA) áruház parkolójában gyülekezteti, ahonnan a drukkerek szervezett formában, rendőri felvezetés és kíséret mellett utazhatnak tovább a stadionhoz. A vonattal Miskolcra érkező vendégszurkolók szintén hatósági felvezetés és kíséret mellett jutnak majd el a sportlétesítménybe.

A beléptetőrendszer és az ehhez kapcsolódó előzetes regisztráció alapján a rendezők a szurkolók stadionba való belépési jogosultságát ellenőrzik. A fiktív, vagy más nevére szóló jeggyel bejutni szándékozók beléptetését a rendezők megtagadják.

Ehhez kapcsolódóan a rendőrség felhívja mérkőzésre látogatók figyelmét, hogy a fiktív adatokat tartalmazó jeggyel belépni kívánó szurkoló bűncselekményt követ el. Az ilyen eset rendőri intézkedést és büntetőeljárást von maga után.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a szurkolók figyelmét a kulturált, egymás tiszteletén alapuló magatartásra. A rendőrség ugyanis minden a törvények által biztosított lehetőséget igénybe vesz a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében. Ha valaki mégis rendbontásra készülne, akkor jogszerű, ugyanakkor határozott, a törvény szigorával fellépő rendőri intézkedésre számíthat.

Olvasói sztorik