NB I

Kondás: túl sok volt az oldalpassz

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Debreceni VSC – MTK 2-1

Kondás Elemér, DVSC: – Jó mérkőzés volt, jól játszottunk, viszont a második félidőben kicsit lazábbra vettük a dolgokat. Ott túl sok volt az oldalpassz, nem direktbe támadtuk a kaput. Aztán ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek, felhoztuk ezzel az MTK-t, és innentől kezdve nagyon nehéz lett a mérkőzés. Szerencsére tudtunk még egy gólt lőni, de ilyenkor már bármi benne lehetett volna a meccsben. A mérkőzés nagy részét viszont uraltuk, mi irányítottuk a játékot, de ilyet nem szabad csinálnunk, hogy felhozzuk az ellenfelet. Készültünk az átlövésekre, az MTK öt védővel játszott, sűrűn helyezkedtek a kapu előtt, ezért kellett több oldalpasszt csinálni. Kértük a játékosokat, hogy lőjenek – Varga Józsefnek is volt még egy lehetősége a gólja után is, akkor is biztattuk, hogy lőjön, de nem tette. Örülhetünk a győzelemnek, felzárkóztunk az élbolyhoz, az utóbbi időben már parádésan játszott a csapat. Gratulálok a srácoknak!

Garami József, MTK: – A második félidőben intenzívebben játszottunk, törekedtünk arra, hogy sikerüljön kiegyenlíteni. Ez sikerült is, de sajnos kaptunk még egy gólt. A második játékrész kiegyenlített volt, sőt a végét megnyomtuk, akár lehetett volna más is az eredmény – de ez a foci. Az első félidőben alaposabban futballoztunk, hiszen egy nagy lendülettel játszó Debrecen volt az ellenfél. Gondoltam, hogy az első időszakban megnehezíti a dolgunkat. Aztán nyilvánvaló volt, hogy a második félidőben változtatunk bizonyos dolgokon, és többet fogunk tudni támadni. Nem is volt különösebb problémánk; a pontrúgások veszélyesek voltak, sok a magas, jól fejelő ember a Debrecenben. A végén a tizenegyes eldöntötte a meccset.


Diósgyőri VTK – Újpest FC 2-1

Tomiszlav Szivics, Diósgyőr: – Egy, a meccs elején elkövetett hatalmas hiba után kellett javítanunk. Rangadó volt az Újpest ellen, két igazán jó csapat játszott. Végül szerencsénk is volt, de lehet, hogy ezzel kaptuk vissza a kupadöntőt, amikor pont fordítva volt a forgatókönyv. Griffithsnek nem ez volt az első fontos gólja, de ez volt a legfontosabb, mert ez dobogót jelent számunkra. Gyönyörű évet ajándékoztunk Miskolcnak. Köszönöm a szurkolóinknak, a tulajdonosnak és mindenkinek, aki szerepelt ebben a sikeres évben! A meccsen sok labdát veszítettünk a mély talaj miatt, feszültség is volt a játékosaimban, hiszen hajtani kellett az eredményért. Kicsi görcs is volt, utolsó meccs, nehéz talaj, minden benne volt, de végül is egy jó mérkőzés volt. Megérdemeltük a harmadik helyet, stabilak voltunk egész évben, sok időt töltöttünk a harmadik helyen, ott a helyünk. Jön a téli szünet, lesz idő gondolkodni, erősíteni. Továbbra is meg kell próbálni ebben a pozícióban maradni – ha megnézzük, milyen csapatok vannak most mögöttünk, akkor nagyon jó érzés tölt el.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Úgy érzem, jól játszottunk, de a kritikus pillanatokban nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. A végén sok helyünk volt, de nem hajtottunk a győztes gólra, míg a Diósgyőr jobban akarta a győztes találatot, és be is talált. Nyerni akartunk, de nem akartunk gólt lőni. Az őszünk rendben van, de a mai meccs is jól mutatja, hogy milyen idényt zártunk. Több győzelmet, több pontot is gyűjthettünk volna, de ugyanúgy játszottunk, mint ma: szépen futballoztunk, de a pontok, győzelmek elmaradtak. Így nem lehetünk elégedettek, több sikerünk is lehetett volna.


Haladás – Kecskemét 3-1

Szentes Lázár, Haladás: – A körülmények emberfeletti teljesítményre sarkallták a játékosokat, gratulálok mindkét csapatnak. Kedvező volt számunkra a meccskezdet, véget ért a gólböjt, lélektani gátak szakadtak fel. Megjött hamar a második találat, majd a meccs fordulópontja volt az, hogy Dani hárította a büntetőt. Ez újabb erőt adott nekünk. Novák bejövetelével és a szerkezetváltással 19-re lapot húzott a KTE, de a harmadik góllal végleg eldőlt a meccs. Sajnos kaptunk egyet, de örülök ennek az eredménynek is. Teljesült az, hogy lőtávolban maradjunk: hat csapat van az alsóházban. Ezzel a sikerrel egy győzelemre vagyunk a bennmaradó helytől, de ha már a matematikánál vagyunk, tudjuk, hogy a tavaszi tizenhárom meccsből öt-hat győzelem kell.

Bekő Balázs, KTE: – Nehéz bármit is mondani. Gratulálok mindkét együttesnek, ugyanis a körülmények embertelenek voltak. Gratulálok a Halinak, nem csak jól küzdöttek, jól is játszottak. Mi álmosan kezdtünk, csináltunk egy idióta tizenegyest, rúgtunk egy öngólt és elhibáztunk egy büntetőt. A második félidőben mindent egy lapra feltettünk, de a harmadik gól eldöntötte a mérkőzést. Novák jól szállt be, sok lehetősége volt, megérdemelte a gólt.

(forrás: haladasfc.hu)


Pécsi MFC – Puskás Akadémia 0-1

Benczés Miklós, Puskás FC: – Amit vártunk, az köszönt vissza. Küzdelmes találkozót vártam, ahol a Pécs nagyon harcosan fog futballozni. Sok gólhelyzetet nem tudtunk ugyan kialakítani, mégis győztesen jöttünk le a pályáról. Fontos részsiker, hogy a csapatunk megint nem kapott gólt. Nagyon értékesek ezek az egy-nullás győzelmek, hiszen tavaly ebből volt nagyon kevés. Idén már többször hoztunk le kapott gól nélkül bajnokit. Fegyelmezetten és szervezetten védekezett a csapat. Az ellenfélnek megvoltak a lehetőségei, de ezek legtöbb esetben a nehéz körülményekből fakadtak. Gratulálok a csapatnak, remekül zártuk az idei évet.

(forrás: pfla.hu)

Robert Jarni, Pécs: – Egyedül a végeredménnyel nem vagyok elégedett, minden másban jól néztünk ki. A taktikai kéréseket remekül végrehajtották a srácok és a hozzáállással is elégedett vagyok. Egyszerűen érthetetlen, hogy egyetlen hiba miatt elvesztettük a mérkőzést. Ezen a találkozón nem érdemeltünk vereséget.

(forrás: pmfc.hu)


Paksi FC – Nyíregyháza Spartacus elmaradt

Csertői Aurél, Paks: – Elfogadjuk, mert teljesen logikus döntést hoztak, hiszen a pálya alkalmatlan a normális játékra. El kell fogadni a döntést, mert ez egy jó döntés. A logika azt diktálja, hogy tavaszi mérkőzés legyen ebből, mivel vége a szezonnak, a szabadságok be vannak osztva, valakinek már repülőjegye is van… Persze, azt vissza lehet mondani, de a viccet félretéve szerintem az lenne a normális döntés, ha tavasszal tudnánk lejátszani ezt a meccset. Nem hiszem, hogy ez a pálya idén alkalmas lesz a játékra, mert nem lesz harmincfokos meleg, meg napsütés…

Mátyus János, Nyíregyháza: – Roppant bosszantó, nagyon szerettünk volna játszani, nagyon szerettem volna meccselni, de teljesen korrekt döntés született. Ez a pálya alkalmatlan a játékra. Nem vagyok paksi, vendégjátékosként szerepeltem néhányszor ezen a pályán, mégis azt mondom: nem tudom elképzelni, hogy ezen a pályán idén lehessen játszani. Úgy gondolom, jövő tavasszal fogjuk lejátszani ezt a meccset, aztán majd az MLSZ eldönti… Mi készen álltunk ma is, és készen fogunk állni bármikor. Itt leszünk és nyerni fogunk! Az ember ilyenkor felszabadult, de ez csak a vicc része. A viccet félretéve: tényleg úgy éreztem, hogy a csapatom jó erőben, jó állapotban van. A múlt héten kaptunk egy nagyobb pofont, ezt szerettük volna kijavítani, de ma ezt nem tudtuk megtenni. Amikorra a bizottság kiírja a meccset, itt leszünk, és a három pont reményében fogunk érkezni.


Dunaújváros – Videoton 1-4

Dobos Barna, DPASE: – Gratulálok a Videotonnak, megérdemelten nyertek. Igyekeztünk megnehezíteni a dolgukat, azonban sajnos a két csapat között voltak különbségek. A legnagyobb az volt, hogy míg a Vidi szinte minden helyzetéből gólt lőtt, mi a ziccereinket kihagytuk. A mutatott játék képe alapján az egy-négy talán nem teljesen tükrözi a valóságot, azonban a Vidi győzelméhez nem férhet kétség.

Joan Carrillo Milan, Videoton: – A sok eső miatt rendkívül sáros pályán kellett futballoznunk, ami nem kedvezett a stílusunknak, de a fiúk így is kitettek magukért, minden dicséret megilleti őket. A mérkőzésen, és az elmúlt napokban az edzéseken is nagyon sokat dolgoztak azért, hogy újabb sikert érjünk el. A Dunaújvárostól azt kaptuk, amire számítottunk. Egy remek ellenfél otthonában sikerült nyernünk. Mindenkiről csak pozitívan tudok nyilatkozni. Nem csak Nikolics, Caneira, Calatayud vagy éppen Sándor György tett sokat a győzelemért, hanem mindenki. A bajnokság rajtja óta mindössze hat gólt kaptunk, és ebben mindegyiküknek elévülhetetlen érdemei vannak!

(forrás: vidi.hu)


Bp. Honvéd – Győri ETO 0-2

Csábi József, Honvéd: – Szerkezetet váltottunk az első játékrészben, amelynek a vége már jó volt. Sajnos az elején kaptunk egy gólt, ami szakmailag nagyon veszélyessé tette a mérkőzést, hiszen a Győr jól kontrázik, és megvannak ehhez a játékosai. Ez a talaj kimondottan feküdt is nekik. Nem éreztem ekkora különbséget a két csapat között, de sajnos az ETO-nak vannak olyan játékosai, akik el tudják dönteni az ilyen meccseket, nekünk most nem volt. Jól jön a szünet, rendezni kell sorokat.

Vasile Miriuta, Győr: – Megérdemelten nyertünk, az első félidőben nagyon jól játszottunk. Kihagytunk néhány ziccert, három vagy négy-null is lehetett volna a szünetben. A második félidő első negyedórájában volt egy kis problémánk, de ez várható volt, hiszen a Honvéd jobban és többet próbált támadni. Kihúztuk ezt a negyedórát, és utána megint jól játszottunk, elégedett vagyok a csapattal. Fizikálisan vannak kisebb gondjaink, de tavaszra top fitt lesz a csapatom.


Ferencvárosi TC – Lombard Pápa 2-0 (2-0)

Thomas Doll, FTC: – Az első félidővel elégedett voltam, de a másodikban hiányzott a koncentráció, és túl sok könnyű labdát veszítettünk. Az utolsó percekben voltak lehetőségeink, de nem tudtuk őket gólra váltani. Nagyon fontos, hogy ezt a hetet három megnyert mérkőzéssel tudtuk zárni. Látjuk, hogy néhány játékos kezd fáradni. Pozitív, hogy az első félidőben megtaláltuk a ritmusunkat, gólhelyzeteket alakítottunk ki, és két gólt is lőttünk. Nem könnyű olyan csapat ellen játszani, amely négy-öt-egyes felállást alkalmaz. A Lombard Pápa jól eladta magát, jól csinálták a dolgukat. Szerdán lesz még egy mérkőzés, és a fiúk biztosan boldogok lesznek, hogy mehetnek szabadságra.

Lengyel Ferenc, Pápa: – Gratulálok a srácoknak. Aki egy kicsit is képben van, azt tudja, hogy a Lombard Pápától ez a teljesítmény mit jelentett, meg vagyok elégedve. Sajnálom, hogy amit a héten beszéltünk, abból kaptunk két gólt. Középen nem akartunk labdát veszteni, és nem értem, hogy a kifele jövő játékost miért kell megrúgni. A második félidőben még bátrabb játékra ösztönöztem a fiúkat. Sokan sérülten, betegen játszottak, és így is partnerek voltunk. Meg voltam győződve arról, ha gólt lövünk, akkor akár el is kaphatjuk a Fradit. A végén már nagyon kinyíltunk, és törvényszerű volt, hogy helyzetei voltak a Fradinak. Az edzői iskolában az első mondat, amit megtanultam, hogy minden csapat úgy játszik, ahogy hagyják.

Olvasói sztorik