NB I

Doktor Horváth pluszmotivációja

Az MTK támadója elmondta: csak a győzelem elfogadható szombaton a Pécs ellen, minden más eredmény csalódás lenne.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal előző fordulójának egyik rangadóján a Diósgyőr 2-0-ra verte az MTK-t a Bozsik-stadionban. A fővárosiaknak ez volt három meccs alatt a második vereségük, előtte hétfordulós sikersorozatot produkáltak, de a két vereség ellenére továbbra is a második helyen tanyáznak. Garami József legénysége szombaton javíthat, hiszen a szebb napokat is látott Pécs lesz az ellenfél. A kiesőhelyen álló PMFC-nél az edzőváltás után a horvát Robert Jarnit ültették a kispadra.

A Rangadó.hu érdeklődésre az MTK pécsi csatára, Horváth Zsolt értékelte a Diósgyőr elleni mérkőzést, és elmondta, hogy pluszmotivációt jelent korábbi klubja ellen játszani.

– Nagyon gyámoltalanul kezdtük a mérkőzést. A Diósgyőrnek nagyon jó felépítésű játékosai vannak, amit jól kihasználtak, gondolok itt a második találatukra, ami fejjel született. Az első félidőben nagyon indiszponáltak voltunk. A második játékrészben odaszögeztük a DVTK-t a kapujához, nem is volt helyzetük. Bár hozzá kell tennem, hogy leszámítva a két góljukat, más érdemleges helyzetüket nem is tudnám egyből felidézni. Nekünk a második félidőben volt négy-öt komolyabb lehetőségünk, de sajnos kimaradtak – mondta Horváth Zsolt.

– A csapat mostanában hullámzó teljesítményt nyújt, mi ennek az oka?
– Nem gondolom, hogy hullámzó teljesítményt nyújtanánk, hiszen minden esélyünk megvan arra, hogy a második helyen teleljünk. Persze, még lesz két forduló, de minden olyan gondolatot elhessegetünk, ami ezt cáfolná. Az Újpest elleni mérkőzés előtt hetes győzelmi szériánk volt, ezért nem is foglalkoztunk különösen az akkori vereséggel. Továbbra is tesszük a dolgunkat.

– Gondolta volna a szezon elején, hogy féltávnál biztos második lesz az MTK?
– Mindenképpen számítottunk rá, hogy jó szezonunk lesz és az első négy-öt csapatban benne leszünk. A tavaszi hadjáratunkon a szezon második felét a harmadik helyre hoztuk ki. Ezt a lendületet, formát, sikerült átmentenünk a mostani szezonra. Azt azonban nem gondoltuk, hogy ennyire jó helyen fogunk állni a tabellán féltávnál.

– A következő fordulóban a Pécs lesz az ellenfél, immár Robert Jarni vezetőedzővel a kispadon…
– Egy új vezetőedzővel mindig erősödik egy csapat, hiszen az első időszakban mindenki bizonyítani akarja, hogy rá lehet számítani. Nem lesz könnyű mérkőzés, de kétség sem férhet hozzá, hogy nekünk a győzelem megszerzése lesz a célunk. Megmondom őszintén, nekem minden más eredmény csalódás lenne.

– Jelent-e pluszmotivációt a volt klubja ellen játszani?
– Jelent pluszmotivációt, igen. Először a szezon elején játszottam a volt klubom ellen, akkor idegenben négy-nullra nyertünk és gólt is szereztem. Elég furcsa, és nosztalgikus érzés volt.

Olvasói sztorik