NB I

„Feküdhet nekünk a Fradi stílusa”

Balázs Zsolt és társai számára pluszmotiváció jelent a Ferencváros ellen pályára lépni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 15. fordulójában a Kecskemét hazai pályán nem szerzett gólt az Újpest ellen, mégis 2-0-ra nyert és otthon tartotta a három pontot. A fővárosiak összehoztak két öngólt és a vereség miatt némileg távolodnak az élmezőnytől – ellentétben az alföldiekkel, akik egyre közelednek. Bekő Balázs tanítványai négy vereséggel kezdték a bajnokságot, de azóta 11 forduló alatt mindössze egyszer (a második MTK ellen) szenvedtek vereséget. Jelenleg a tabella nyolcadik helyén állnak, négy ponttal megelőzve a Győri ETO együttesét.

Az sem kizárt, hogy a Kecskemét még ennél is feljebb kapaszkodjon, hiszen mindössze három pont a lemaradása az ötödik Debrecenhez képest. A következő mérkőzésen a KTE a Ferencváros otthonába látogat, és valószínűleg nem számíthat könnyű mérkőzésre a Groupama Arénában.

A Rangadó.hu érdeklődésére a Balogh Balázsnak „öngólpasszt” adó Balázs Zsolt értékelte az Újpest elleni mérkőzést, és elmondta, hogy megtalálták a megfelelő játékrendszert, ez az egyik kulcsa a sikereiknek.

– Ha úgy nézzük a mérkőzést, akkor két szerencsés góllal nyertünk, de valójában csak az első volt az, a másodiknál ha nem Balogh, akkor a mögötte jövő Bebeto lövi be. Az Újpestnek csak a végén volt nagyobb helyzete, előtte nem. Úgy gondolom, megérdemelten tartottuk otthon a három pontot – mondta Balázs Zsolt.

– Mennyire volt nehéz Szavics és Laczkó nélkül játszani?
– Nagyon fontos a szerepük a csapatnál. Szavics az előre-játékban lett volna a segítségünkre, de akik a helyükön játszottak maximálisan megoldották a rájuk bízott feladatokat és pótolták őket.

– Amikor négy vereséggel kezdték a bajnokságot, gondolták volna, hogy féltávnál a nyolcadik helyen állnak majd, megelőzve például a Győrt?

– Valóban nem indítottuk jól a szezont, de nem azért kezdtünk négy vereséggel, mert annyira rosszul játszottunk. Egyszerűen csak a fordulópontokból jöttünk ki rosszul. Utána ez a probléma már megoldódott. Meg kell mondjam, nem nézzük a tabellát, mert még felesleges. Mindig a következő mérkőzésre koncentrálunk és ez ezután is így lesz.

– Mi volt az oka a szezoneleji rossz szereplésnek és az utána lévő feltámadásnak?
– A kulcsa talán az volt, hogy megtaláltuk a megfelelő játékrendszert a csapat számára.

– A következő fordulóban a Ferencváros vendégeként lépnek pályára…
– A Fradi ellen mindig plusz motiváció pályára lépni. Mindenki felfokozott hangulatban várja a mérkőzést. A Kecskemét még nem játszott a Groupama Arénában. Nekünk feküdhet az a stílus, amit a Fradi akar majd játszani. Nekik mindig a győzelem a céljuk, akárki is az ellenfél, és ebből mi hasznot húzhatunk. Majd meglátjuk, mit hoz a találkozó…

Olvasói sztorik