NB I

Urbán Flóriánt az utca nevelte

A korábbi válogatott védő szerint először nem stadionokat, hanem füves pályákat kellene építeni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egykori negyvenszeres válogatott Urbán Flórián manapság a megyei első osztályú Vecsés edzőjeként tevékenykedik, és közben kacérkodik a politikával is. A korábbi kőkemény védő a Jobbik parlamenti képviselő-jelöltje a IV. kerületi időközi választáson. A tősgyökeres újpesti Urbán a DigiSport televízió reggeli műsorában beszélt a lila-fehérek idei szerepléséről és a politikai pályáról.

– Mit szól az Újpest feltámadásához?
– A csapat elég jól szerepel. Több külföldi is szerepel a csapatban, de talán most olyan légiósokat hoztak, akik kicsivel jobbak a magyar színvonalnál, ezáltal tudták az Újpestet jól segíteni. Kíváncsian várom a folytatást, hogy mire lesz képes a csapat – kezdte Urbán Flórián.

– Több klubban is szerepelt pályafutása során, de az Újpest áll az első helyen?
– Az Újpest örök szerelem, ott születtem, az Újpest a minden számomra.

– Ezért is vállalta képviselő-jelöltséget?
– Pontosan. Szeretnék az újpesti emberekért tenni. Elmondtam már, hogy nem vagyok politikus, nem értek a politikához, viszont nagyon jól tudnám képviselni az újpesti emberek érdekeit, és ezért is vállaltam el ezt a jelöltséget.

– Milyen esélyt lát a győzelemre?
– Mindig a győzelemben hiszek, és ez most is így van. A futballpályára is úgy mentem ki mindig, hogy győzni akartam. Itt is győzni akarok, és mindent meg fogok tenni azért, hogy sikeres legyek ezen a választáson.

– Hogyan fog kampányolni?
– Nagyon komoly kampánystáb van, akik minden nap keményen dolgoznak azért, hogy ez a választás sikeres legyen. Bízunk benne, hogy így is lesz.

– Úgy fog kampányolni is, ahogy focizott? Keményen végignyomja?
– Többször is ott vagyok különböző standoknál. Beszélgetek az emberekkel, akiknek pozitív a hozzáállása.

– Számít arra is, hogy támadják majd?
– Mindent lehet kiabálni a világban. Ismerjük a magyar mentalitást, az irigység elég nagy úr Magyarországon. Szeretnek az emberek különböző dolgokat kitalálni. Ha bármivel is előjönnek, nekem teljesen tiszta és nyugodt a lelkiismeretem.

– Aki manapság beszáll a politikába, az rendesen kap hideget-meleget. Szüksége van erre?
– Azért indultam, hogy az újpesti emberek érdekeit képviseljem a parlamentben. Szeretnék tenni Újpestért, mint városrészért, kerületért. Ez a feladatom, ez a célom, aztán ha valaki úgy gondolja, hogy velem szemben próbálkozik valamilyen támadással, ám legyen. Én nem a politikai körből érkezem, mint ahogy rengeteg képviselő. Én az utcáról érkezem, az utca embere vagyok, az utca nevelt. Tudom és érzem, hogy mit lehetne segíteni. Bízom benne, hogy az emberek is így gondolkoznak, hogy adjunk esélyt egy olyas valakinek, aki az utcáról érkezik.

– Ha parlamenti képviselő lenne, akkor mellszélességgel támogatná a kormányzat futballbarát stadionépítő programját?
– Picit máshogy gondolkodnék ebben a dologban. Nagyon jó dolog, hogy vannak szép stadionjaink, de hol vannak azok a pályák, ahol ezekbe a stadionokba nevelik a gyerekeket. Először kellene építeni húsz füves futballpályát, ahol nevelnénk generációkat, akiknek utána lehet építeni szép stadiont. Jók ezek a stadionok, de kik játszanak benne? Jelen pillanatban magyar tehetségekről nem tudunk beszélni, mert nem kerülnek ki az akadémiákról. Nekem az sem tetszik annyira, hogy ennyi külföldi szerepel a bajnokságban. A magyar fiataloknak kellene teret adni, hogy ilyen szép stadionokba játszhassanak – mondta Urbán Flórián.

Olvasói sztorik