NB I

Barczi: Nem kell túlpörögni a keleti derbit

A Diósgyőr 25 éves középpályása szerint még nincs veszve semmi, de nyerni kell a Nyíregyháza ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal előző fordulójában a Győri ETO 1-1-et játszott a Diósgyőrrel. Az utóbbi időben egyik csapat sem brillírozik, ezért nagy szükségük lett volna a három pontra, de végül ez elmaradt. A vendégeknél bemutatkozott az új igazolás, Julian Jenner, akit már az első félidőben le kellett cserélni. Természetesen senki nem várta a hollandtól, hogy fél év kihagyás után egyből végigjátssza a találkozót. Érdekes, hogy a DVTK az elmúlt négy bajnokijából egyet sem nyert meg, de így is a tabella ötödik helyén áll, és mindössze egy pont választja el a harmadik Újpesttől. A téli szünet előtt még van négy találkozó, tehát Tomiszlav Szivics legénysége akár érmes pozícióból is várhatja a tavaszi folytatást. Ehhez persze jól kell szerepelni, először vasárnap, a Nyíregyháza elleni, keleti rangadón.

A Rangadó.hu érdeklődésére, a DVTK középpályása, Barczi Dávid értékelte a Győr elleni bajnokit, és elmondta, hogy nem szabad túlpörögniük a Nyíregyháza elleni meccsen.

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz és az is volt. A győriek a meccs előtt egy nappal váltottak edzőt, és ezzel egy kicsit megkavarták a fejünket. Tudtuk, hogy jó csapathoz látogatunk, amelyiknek nagyon erős kerete van. Szerettük volna meglepni őket, nem vagyunk jó passzban, tehát szükségünk lett volna a győzelemre. Az első félidő igazi taktikai csata volt kevés helyzettel. A második játékrészben pont az ellenkezője történt. A Győr szerezte meg a vezetést, de az mindenképpen pozitívum, hogy röviddel a találatuk után egyenlíteni tudtunk. A meccs vége felé már mindkét csapat el akarta dönteni és meg is volt rá a lehetőség, de döntetlennel ért véget. Úgy gondolom, igazságos eredmény született – mondta Barczi Dávid.

– Tomiszlav Szivics a mérkőzés után elmondta, hogy háromnaponta mérkőzést játszanak, ezért ő kérte az óvatosságot az első félidőben…
– Igen, de például Jenner játéka is egyfajta taktikai húzás volt. Nem lehetett tudni, milyen erőnléti állapotban van, és azért kezdett, hogy ha esetleg elfárad, akkor legyen bőven változtatási lehetőség.

– Jenner nemrég igazolt a Diósgyőrhöz. Mekkora erősítés lehet a csapatnak?
– Az első tanulságot nyilván nem a Győr elleni mérkőzés után vonjuk le. Egyébként is, a játékosok nagy része már ismerte, hiszen láttuk a Ferencvárosban játszani. Erőssége volt annak a Fradinak, amelyik szerintem – ha lehet így mondani – erősebb, mint a jelenlegi. Egyfajta lendületet mindenképpen adhat a csapatnak, de meg kell várni, amíg formába lendül. Ha végigcsinálja velünk a téli felkészülést, akkor biztos vagyok benne, hogy erőssége lesz a Diósgyőrnek.

– Jelenleg a tabella ötödik helyén állnak, de csak néhány ponttal vannak lemaradva a harmadik helyezett Újpesttől…
– Mindig egy mérkőzésre tervezünk és a következő három pontra koncentrálunk. Sajnos a saját dolgunkat nehezítettük meg. A tavalyi szezonban az volt a jellemző, hogy a rangadókat elbuktuk, de a kötelező meccseket behúztuk. Idén ez pont fordítva van, hogy a nehéz mérkőzéseket megnyerjük, és a papíron könnyebbeknél bukjuk el a pontokat, mint például a Dunaújváros, vagy a Pápa ellen. Ennek ellenére nem gondolom, hogy akármi is veszve van. Még négy mérkőzésünk van hátra és ezek között játszunk az MTK-val és az Újpesttel, tehát bármi történhet.

– A következő fordulóban a Nyíregyháza lesz az ellenfél. Mennyire érződik a keleti derbi hangulata?
– Nyilván készülnek rá a szurkolók is, de azért nincs feltüzelve az egész város. Maximálisan koncentrálnunk kell és nem szabad rangadóként felfogni, hanem egy mérkőzésnek kell tekinteni, amit kötelező jelleggel be kell húzni. Nagyon fontos, hogy megszerezzük a három pontot a Nyíregyháza ellen. Nem szabad túlpörögni ezt a derbit, csak meg kell nyerni. Nem lesz könnyű dolgunk, viszont mindent meg fogunk tenni a siker érdekében.

Olvasói sztorik