NB I

Intelligensek voltak a fehérváriak

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dunaújváros PASE – Pécs 3-2

Dobos Barna, DPASE: – Gratulálok a csapatnak! Nagyon örülünk a sikernek. A mutatott játék alapján jó, izgalmas, sokgólos összecsapás volt. Viccesen azt is mondhatom, hogy a diósgyőri mérkőzéshez képest taktikát változtattunk, hiszen ott az első, míg most a második félidőben rúgtunk három gólt. Le a kalappal a csapat előtt, akik most megmutatták, hogy fordítani is tudnak. Mind mentálisan, mind fizikailag kimagaslót nyújtottunk. Az első félidőben is voltak lehetőségeink, de azokkal nem tudtunk élni, míg a fordulás után mentális erejét bizonyította be a csapat. Bebizonyítottuk, hogy vesztes állásból is fel tudunk állni. Ez hazai pályán kiemelten fontos fegyvertény. Kiegyeznénk a folytatásban is azzal, hogy három meccsenként hét pontot szerzünk, ez egy jó széria. Megyünk tovább, és bízom abban, hogy tudunk majd még bravúrokat elérni, és ezáltal el tudjuk érni a célunkat, vagyis azt, hogy legalább két csapatot megelőzzünk. Örülök annak, hogy egyre több helyzetet tudunk kialakítani, de arra kell törekedni, hogy azokból minél többet ki tudjunk használni. A legfontosabb, hogy mindig eggyel többet rúgjunk, mint az ellenfél.

Kulcsár Árpád, Pécs: – A szerdai kupameccs után teljesen más lelkiállapotban tudtam értékelni, hiszen akkor azt sikerrel oldottuk meg. Ha tehetném, akkor a felcserélném a két meccs eredményét, hiszen ott győztünk, most pedig egy vereséget kell értékelni. Ezzel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, hiszen a tabellán visszacsúsztunk, míg győzelmével a Dunaújváros felzárkózott. A vereség ellenére kifogásokat nem keresek, de ennek különböző okai vannak. A tény, hogy a hazaiaknak nem volt a lábában a szerdai kupameccs, nekünk viszont igen, ahol 120 százalékot adtak ki magukból a fiúk. Ez azonban nem lehet mentség. Ha idegenben egy csapat kétszer tud vezetni, akkor minimum nem szabad kikapni. Ez nem így lett, hiszen a Dunaújváros folyamatos nyomás alatt tartott bennünket, így a saját térfelünkről is nehezen tudtunk kijönni, holott erre meg volt a megfelelő taktikánk. Ennek köszönhetően a hazai csapat ránk tudta erőltetni az akaratát, és így a második félidő alapján megérdemelten nyert. Mi most azon fogunk dolgozni, hogy a PMFC visszakerüljön arra a helyre, amelyre méltó. Ez felelősséggel jár, mellyel mindenkinek tisztában kell lennie.

(forrás: dpase.hu)


Videoton – Bp. Honvéd 1-0

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, de szerencsére sikerült ezt a három pontot is megszereznünk. Nem is volt annyi jó kombinációnk, mint amennyit szerettünk volna, hiszen nagyon sok fault tördelte a játékot. A második félidő első tizenöt percében nagyon sok helyzetet sikerült kidolgoznunk, aztán már kevesebbet, de később is voltak helyzeteink. Sajnos egyiket sem sikerült belőni, ennek ellenére a második félidőben sikerült kontrollálnunk a játékunkat és azt, hogy mi történjen a pályán. A legfontosabb az volt, hogy a játékosok nagyon intelligensek voltak ahhoz, hogy ezt a szituációt is jól kezeljék és a három pontot megtartsák, illetve megszerezzék a lefújáskor.

Csábi József, Honvéd: – Azt gondolom, nagyon sokat tettünk a pontszerzésért. Az első félidő végén kapott gólért nagy kár, mert nem volt benne a mérkőzésben. Őszintén megmondom, jó volt látni és érezni, hogy a Videoton az utolsó percekben húzta az időt. Ez azért náluk nem jellemző. Azt hiszem, magasabban jegyzett csapat lehet a Honvéd és lesz is, ha tudjuk rendezni a sorokat, már a mai meccs, illetve a szerdai Fradi elleni mérkőzés is ebbe az irányba vetítette a dolgokat. Nagyon bízom benne, hogy sokkal eredményesebbek is tudunk lenni a jövőben.


MTK – Újpest 0-1

Garami József, MTK: – Több mindentől függ egy mérkőzés végeredménye. Úgy gondolom, nagy lehetőség volt a tizenegyes, ha berúgjuk, egész biztosan másképp alakul. Úgy láttam, a gyerekek közül többen elkezdtek kapkodni és feljött az Újpest. Az utolsó tizenöt percben az Újpest jobban játszott, ránk erőltette az akaratát és ez meghozta nekik a győzelmet. A védekezésben nagy hiba volt, amikor ott voltunk hárman-négyen, de Balogh szépen befordult és elrúgta. Úgy gondolom, ez pecsételte meg a sorsunkat, hiszen az Újpestnek sem volt helyzete.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Csatárokkal a hatodik helyet foglalnánk el, persze ez csak vicckategória. Mi nem akarunk alibifutballt produkálni. Már jó ideje nem beszélhetünk csatárjátékról Újpesten. Ez az a gárda, amire számítani kell és lehet. Mi már nem küszködünk csatárkérdéssel, ezért a játékosok is tudják, hogy igazi középcsatár nélkül kell helytállniuk, ez ma sikerült. Talán jobban akartunk győzni, mint az MTK, ezért is sikerült nyernünk. A tizenegyesnél szerencsénk volt. Azért futottam többet, mint néhány játékos, mert hideg volt.


Ferencváros – Paks 0-0

Thomas Doll, FTC: – Nagyobb átütőerőt szerettem volna látni. A mérkőzés alapján körülbelül nyolcvan százalékban birtokoltuk a labdát. Igazából azért vagyok mérges, mert elöl a támadójátékunkban kevés átütőerőt képviselünk, nem tudtunk kiharcolni megfelelő pontrúgásokat, pedig egy olyan csapat ellen játszottunk jól, amely tíz emberrel védekezett. A fiúknak meg kell jutalmazniuk magukat. A Haladás ellen is kilencven percen keresztül egy kapura játszottunk, ma megint így történt. Nem tudom, mi az oka, hogy nem tudunk gólt rúgni, de ha nem megy, akkor nem lehet elvinni a három pontot.

Csertői Aurél, Paks: – Lehetett volna meccslabda Haraszti emelése, de el kell ismerni, hogy a Ferencváros agresszíven és helyenként jól futballozott. Pontrúgásokból nagyon veszélyesek voltak. Kimondottan olyan támadásokat nem tudtak vezetni ellenünk, hogy az ziccer legyen. Tehát a felíveléseik nagyon veszélyesek voltak, mert magas embereik vannak. Nehéz a Ferencváros ellen futballozni, mert agresszív letámadást játszanak. A vége felé már egy kicsit könnyebb volt, mert fáradt az ellenfél. Volt egy-két kontralehetőségünk, de úgy érzem, kibrusztoltuk ezt az egy pontot. Több volt bennünk támadásban. Gyors passzokkal tudtunk volna átjátszani a letámadást, de ezek nem sikerültek, illetve a végén pontosabbnak kellett volna lenni. Gyors játékosaink voltak elől, Haraszti, Bartha vagy Hahn Jani. Könyves ötgólos, tehát azért a góljai hiányoztak, de mindig az a legjobb csapat, amelyik a pályára lép.


Lombard Pápa – Debrecen 0-2

Kovács László, Pápa: – A tavalyi bajnok látogatott Pápára és a tabellán elfoglalt jelenlegi helyezése biztosan nem ez lesz az idény végén. Jól felkészített, remek játékosokból álló, kitűnően szervezett csapat ellen játszottunk ma. Az emberelőnyös helyzetünkben nem a Debrecen, hanem mi estünk szét fejben. Az első félidőben jobban játszottunk. Amikor megkaptuk az első gólt, már tudtam, hogy ez a mérkőzés elment.

Kondás Elemér, DVSC: – Hosszú túrán vagyunk túl, Pápán szép győzelmet arattunk, jól játszott a csapat. Amikor tíz emberre fogyatkoztunk, akkor is küzdöttünk, hajtottunk, mentünk előre. Két szép gólt sikerült lőnünk, végre nem mi kaptuk a gólokat pontrúgásból. Hogy a kiállítás kiállítás volt-e, azt nem az én dolgom megítélni, bár úgy érzem, itt a döntésben hiba történt. A csapat már játszott ilyen összeállításban. Seydi és Szakály megsérült a pécsi mérkőzésen, Bouadla és Mihelic sérülés után tért vissza, és játéklehetőséget kapott. Ezek a tényezők befolyásolták az összeállítást. Tiszának és Vargának is voltak helyzetei, sokat tettünk a győzelemért, végig irányítottuk a mérkőzést.

(forrás: haon.hu)


Nyíregyháza – Haladás 2-0

Mátyus János, Nyíregyháza: – Nagyszerűen kezdtünk, az újpesti gyávaságnak, hitetlenségnek nyoma sem volt. Kihagytunk néhány helyzetet, amire magára talált a Haladás. A meccs egyik fordulópontja Balogh János tizenegyes-hárítása volt. A szünet után domináltunk, helyzeteink voltak, megérdemelten nyertünk. A gratuláció nem csak nekem szólt, az elődeim is jó munkát végeztek. Külön öröm, hogy győri születésűként legyőztem Szentes Lázár csapatát.

Szentes Lázár, Haladás: – Nem kezdtük jól a meccset, bennünk volt az elmúlt időszak sikeretlensége. Húsz perc után kezdtünk el magunkra találni, voltak is lehetőségeink. Szünet után folytatódott a kiegyenlített játék, amire nem tudtunk rátenni. Az első gól a hazaiakat segítette, nekünk gondjaink is volt. A második gól eldöntötte a meccset, ezután már számunkra nem volt izgalom.

(forrás: szon.hu)


Győri ETO – Diósgyőr 1-1

Tokody Tibor, Győr: – Úgy gondolom, a mezőnyben egyenrangúak voltak a csapatok. A helyzetek alapján talán nekünk egy kicsivel több lehetőségük volt, amiből sajnos csak egyet tudtunk berúgni. Az elmúlt hetek szokásos hibája ma is megvolt, komolyan mondom, olyan gólokat tudunk kapni… Nekünk volt kontrázási lehetőségünk de egy megpattanó labdából ők jöttek vissza és kaptunk egy gólt. Biztos, hogy a koncentrációban is van hiba, de az az igazság, hogy a játékosoknak saját magukat kell legyőzniük, tehát saját magukat kell rendbe tenniük. Itt profi játékosok vannak és tudomásul kell venni, hogy a terhet Győrben el kell viselni. Sokszor saját magukkal is többet kell foglalkozniuk, hogy az ilyen helyzeteket – nem egy, nem kettő szokott lenni egy meccsen – sokkal nagyobb százalékban tudják értékesíteni. A második félidő szórakoztatóbb volt, bár mi nem annyira láttuk jónak, mert elég nagy területeket hagytunk a Diósgyőrnek. Benne volt a veszély, hogy gólt rúgnak, de ilyenkor ezeket vállalni kell.

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Lehet, hogy egy kicsit óvatosan kezdtük a meccset, amit azért kértem, mert nagyon nehéz sorozatban vagyunk, szerda-szombat ritmusban. Nehéz mérkőzésen voltunk túl. Pontosan tudtuk, hogy várni kell a pillanatot, mert mindig beleszaladunk és utána hajtanunk kell az eredményt. Sajnos kaptunk egy gólt, de szerencsére sikerült egyenlítenünk. Azt gondolom, ma is közel álltunk a győzelemhez, viszont az egy pont a Győr otthonában nem olyan rossz. Sajnos nem sikerült nyernünk, de csak egy pici hiányzott. Azzal kell foglalkoznunk, hogy amikor helyzetünk van, akkor fel tudjuk tenni a pontot az i-re. Az első cserénél benne volt a pakliban, hogy lehet, de a másodiknál, amikor Marjanovics már bemelegített, biztos volt, hogy bemegy, csak nem Takács Tamás, hanem egy másik játékos helyére, aki ma csak fizikailag volt a pályán.


Kecskemét – Puskás Akadémia 2-1

Bekő Balázs, KTE: – Nagyon rosszul kezdtük a meccset. Nem erre gondoltam, amikor azt mondtam, hogy nem engedjük játszani az Akadémiát. Mondtam, hogy már följebb támadjuk őket, amennyire lehet. Sajnos sok hibát vétettünk. Úgy nézett ki, hogy a huszadik percben kezdődött el nekünk a meccs. Azt gondolom, hogy megérdemelten fordítottunk a második félidő pedig egy nagy küzdelem volt, amiben én úgy érzem, hogy itt is ott is voltak lehetőségek. Nyilván ilyenkor a dominánsabb a hátrányban lévő csapat, de számtalan kontralehetőségünk volt, amiből még lehetett volna gólt rúgni. Nyilván kellettek Tujvel remek védései is, amik hozzátartoznak a csapathoz.

Benczés Miklós, Puskás FC: – Azért vagyok bosszús, mert jól kezdtük a találkozót, működött minden, amit elterveztünk. A gól is egy ilyen szituációból született, de a rúgott gól után volt két komoly lehetőségünk, amivel nem éltünk. Utána magára talált a Kecskemét és mi olyan futballt játszottunk, ami nem a sajátunk. Ebből kifolyólag borult az egész játék képe, és a Kecskemét magára talált és így jöttek a gólok is. Az előnyt visszaszerezte a Kecskemét. Utána támadtunk ugyanúgy, de nem tudtunk gólt elérni. Működött a taktika, hiszen jó első negyedóránk volt. Utána váltottunk a játékban, nem volt annyi oldalpasszunk és labdajáratásunk, mint amennyit én szerettem volna. Gyorsan akartunk átmenni kontrákban, ez pedig a Kecskemét erőssége. Ebből sajnos sok labdavesztésünk volt és ők ezekkel éltek. A mélységi átadásokat nagyon jól játsszák meg és a Balázs meg a Bebeto ezekkel jól szokott élni. Bár igaz, hogy nem ők szerezték meg az első gólt, hanem Varga, de egy gyors ellentámadás után.

Olvasói sztorik