NB I

Videoton–Diósgyőrrel kezdődik

Akár öt alacsonyabb osztályú csapat is továbbjuthat a Magyar Kupa nyolcaddöntőjéből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden kora este a Videoton–Diósgyőr párharccal veszi kezdetét a Magyar Kupa nyolcaddöntője. A továbbjutás még egy mérkőzésen dől el – a legjobb 16 csapat között kilenc első osztályú, öt másodosztályú és két harmadosztályú együttes szerepel.

Egy harmadosztályú biztosan lesz a nyolc között

A nem irányított sorsolásnak köszönhetően a Kisvárda és a Vác egymással mérkőzik szerda délután. A két harmadosztályú együttes közül tehát az egyik ott lesz a negyeddöntőben is. Legutóbb 2013 tavaszán szerepelt harmadosztályú együttes a legjobb nyolc között: akkor a Létavértest a Debreceni VSC ütötte ki – előbb 2-0-ra, majd 8-0-ra nyert a DVSC. Abban a szezonban a Vác szintén eljutott a legjobb nyolcig, ám akkor már igencsak lefelé áldozott az NB II-es együttes, s ki sem állt a Videoton ellen.

Akár öt kiscsapat is továbbjuthat

A Kisvárda és a Vác mellett öt NB II-es csapat lép pályára: a Csákvár és a Békéscsaba egymással találkozik, míg az Ajka az Újpestet, a Szolnok az MTK-t, a Gyirmót pedig a Győrt fogadja. Akár öt alacsonyabb osztályú együttes is továbbjuthat – a Magyar Kupában legutóbb 2004-ben fordult elő, hogy a nyolcaddöntő mezőnyének legalább a felét alacsonyabb osztályú csapatok tették ki. Akkor az NB I/B-s csapatok közül a Bodajk a Fradival találkozott, a Vasas a Sopront fogadta, míg a Honvéd a harmadosztályú Tuzsérral csatázott – közülük csak a Honvéd tudott onnan is továbbjutni.

Élvonalbeli rangadók

Nem minden NB I-es csapatnak jutott alacsonyabb osztályú ellenfél: ahogy már említettük, a Diósgyőr a Videotonhoz látogat, míg az edzőváltás közepén lévő Pécs a Debrecent fogadja, a forduló rangadóját pedig a Bp. Honvéd és a Ferencváros vívja.

Előbbi négy együttes már találkozott egymással az idei bajnokságban. A Videoton parázs, 11 sárga lappal tarkított mérkőzésen győzte le odahaza 2-1-re a DVTK-t. A szokásos Nikolics-gól mellett William Alves talált a saját kapujába a 86. percben – 1-1-es állásnál –, ezzel tartotta otthon a három pontot a székesfehérvári csapat. A pécsiek első idei győzelmüket a Debrecen ellen aratták: idegenben nyertek 2-0-ra. A bravúros siker után Véber György, a csapat hétfőn menesztett szakvezetője még optimistán nyilatkozott, ám azóta csak egy bajnokit tudott megnyerni az együttes, így közös megegyezéssel távozott a szakvezető.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő

Október 28., kedd

17.30: Videoton FC – Diósgyőri VTK

Október 29., szerda

12.30: Kisvárda-Master Good FC – Vác FC

12.30: FC Ajka – Újpest FC

16 óra: Pécsi MFC-Matias – Debreceni VSC-TEVA

17 óra: Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC – MTK

18 óra: Gyirmót FC – Győri ETO FC

18 óra: Bp. Honvéd – Ferencvárosi TC

18 óra: Aqvital FC Csákvár – Békéscsaba 1912 Előre FC

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik