NB I

Ezúttal az öngól sem segített a Diósgyőrnek

A DVTK gól nélküli döntetlent játszott a Lombard Pápa otthonában az élvonal 11. fordulójában.
OTP Bank Liga, 11. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Diósgyőri VTK 0-0
Pápa, 1000 néző. Játékvezető: Vad II
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Csizmadia, Bogunovics, Florean (Benkő, 67.) – Frizoni, Csilus T., Sluka, Zulevs (Király B., 88.) – Popin, Kenesei K. (Nagy T., 63.). Edző: Kovács László
DVTK: Antal B. – Okuka, Huszics, W. Alves, Kádár – Egerszegi (Gosztonyi, 56.), Bognár I., Elek Á., Bori (Barczi, 56.) – Griffiths (Bacsa, 72.), Grumics. Edző: Tomiszlav Szivics

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az ellenfele játékát rombolni igyekvő Pápa csapatából sérülés miatt Jagodics Bence, Waltner és Coroian is hiányzott. A DVTK-nál az eltiltott Rados, valamint a sérült Takács Tamás és Németh Milán játékára nem számíthattak. Teljesen ellentétes előjellel várták a szombat délutáni találkozót a csapatok, hiszen a diósgyőrieknél a szakmai és az anyagi háttér is maximálisan rendben van, a Lombard részéről viszont a hírek szerint egyik sem…

A várakozásoknak megfelelően a borsodiak léptek fel támadólag, több ígéretes lehetőséget is kialakítottak, a hetedik percben például a berobbanó Egerszegi Tamás lőtt közelről a kapu mellé. A 12. percben Csilus Tamás távoli lövése arasznyi a kapufa mellett suhant el. A diósgyőriek nem törekedtek rá, hogy nyomás alatt tartsák a dunántúliakat, akik ezt kihasználva egyre bátrabban játszottak, a 22. percben Kenesei Krisztián lövését Antal Botondnak kellett kiütnie. Három perccel később Popin fejesét fogta a DVTK kapusa.

A pápaiak egyáltalán nem ölték vendégük játékát, pedig az edzőjük a találkozó előtt ezt jósolta. A 27. percben Tóth Gábor lövésszerű beadása elsuhant keresztben a kapu előtt. A 33. percben Bogunovics ellökte Egerszegit a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem adta meg a büntetőt. Az első félidőben leginkább a két tizenhatos között zajlott a játék, amely abszolút kiegyenlített volt, sőt olykor a hazaiak kerültek fölénybe, a két csapat közti 11 pontos különbség egyáltalán nem volt látható.

A játék képe semmit nem változott a szünet után, inkább pápai lehetőségek jellemezték a játékot. Az 54. percben Kenesei veszélyes szabadrúgását Antal lábbal védte. A 62. percben Griffiths lőtt a kapu fölé. A 79. percben Bacsa Patrik került kecsegtető helyzetbe, de Bogunovics blokkolt. A 85. percben Bacsa kapott labdát középen, nem tudott egyből lőni, csak egy igazítás után – így is veszélyes volt, de Szűcs Lajos bravúrral védett, majd Bognár fejesét is fogta. Kisvártatva Barczi kísérletét is védte a hazaiak 41 éves hálóőre. A 91. percben Bognár István lövését Szűcs vetődve fogta.

A 92. percben kimaradt a kihagyhatatlan: egy gyors kontra végén két hazai játékos állt szemben a kapussal, Frizoni passzát azonban Király Botond nem lőtte el, egészen addig, amíg Bognár visszaért és szögletre mentett. A 94. percben Benkő lövését Antal szögletre ütötte.

Tavaly az éppen Diósgyőrből távozó pápai Nagy Tamás öngóljával nyert a DVTK a Lombard otthonában – most ilyen segítséget nem kaptak a vendégek. A jelentős pontkülönbség egyáltalán nem látszott a két együttes között, de a Pápa góltalansági sorozata tovább folytatódott, és már nagyjából 690 perce tart.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest korábbi válogatott játékosa, majd vezetőedzője értékelte:

Nem tudom, hogy gondolta a Diósgyőr, hogy futás nélkül el tud jutni a kapuig. Nem véletlenül, hogy Szűcs Lajosnak az első félidőben nem volt védeni valója. Ezen a meccsen túl sok sztárt láttam a csapatban, akik úgy gondolták, valahogy biztosan nyerni fognak. Igen ám, de többet kellett volna tenni érte. Teljesen normális, hogy két csatárral álltak fel, de nem volt összjátékuk, és nem volt lendületes beindulásuk. Nagyon sok van ebben a középpályás-sorban, de a tagjai meg akarták oldani a mérkőzést futás nélkül, mindegyikük állva kérte a labdát.

Bognár István jól lát a pályán, jól passzol, de az erős megindulásait hiányoltam, és védekezésben is voltak hiányosságai, bár az utolsó utáni percben az ő mentése akadályozta meg a hazaiak győzelmét. A minőségileg jobb csapat megpróbálta futás nélkül megszerezni a három pontot, de ez nem sikerült, mert ez soha nem sikerülhet. Valóban nem látszott a két csapat közti különbség, de nem a Pápa bűne a null-null. Ha a harmadik helyezett elmegy a kiesőjelöltként emlegetett csapathoz, akkor ennél jobb hozzáállással be kell gyűjtenie a három pontot. A Lombardnak is csak rögzített szituációk után voltak lehetőségei, komoly gólhelyzetet nem alakított ki.

Olvasói sztorik