NB I

Szivics: Elég az „edzőmeccsekből”

A DVTK edzője és játékosai szerint ők az esélyesei a Fradi elleni rangadónak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Diósgyőr évek óta nem tudja legyőzni hazai pályán a Ferencvárost, a szombati találkozón azonban ez a sorozat megszakad – legalábbis a hazaiak vezetőedzője és két kulcsembere szerint.
Tomiszlav Szivics, Kádár Tamás és Bognár István a meccs előtti sajtótájékoztatón egyöntetűen kijelentették, immáron a miskolci csapat a favorit a Fradi ellen, a rangadó pedig igazi futballünnep lesz.
– Hétről hétre elmondhatjuk, hogy rangadót játszunk – jelentette ki Tomiszlav Szivics vezetőedző – Ez azt jelenti, hogy mi is a komoly csapatok kategóriájába tartozunk, akik a dobogóért harcolnak, és ez nagy öröm. Hogy a Ferencváros érkezése mit jelent Miskolcon, azt nem kell magyarázni, ilyenkor legalább ötezer szurkolóval több jön ki a meccsre. Ez egy ünnep és mi így is készülünk rá. Legyen jó foci, jó hangulat – és a három pont maradjon Miskolcon. Elég volt abból, hogy a Fradi „edzőmeccsre” jön ide és simán hazaviszi a pontokat.

Van pár új játékosunk, aki még nem szerepelt ilyen rangadón, de azt szoktam mondani, a nagy meccs szüli a nagy játékost. Aki ezt elbírja, az maradhat, aki nem, ahelyett keresni kell mást. Eljött az idő, a Diósgyőr már nem lehet középszerű csapat ebben a bajnokságban. Ha top-csapat akarunk lenni, igenis vállalni kell: esélyesek vagyunk és nyerni fogunk – tette hozzá Szivics.
Kádár Tamás, a miskolciak válogatott hátvédje is optimista:
– Nagyon várom már a találkozót. Úgy gondolom, ezek a meccsek viszik előre a magyar futballt, amikor tízezer néző szurkol a csapatért. Miskolcon nagyon régen nem vertül meg a Ferencvárost, bízom benne, hogy most megmutatjuk, igazi nagycsapattá váltunk.
Bognár István, az egyre jobb formában játszó középpályás sem sokat kertelt, amikor az esélyekről nyilatkozott:
– Úgy gondolom, ennek a mérkőzésnek nem a Ferencváros az esélyese, mert a mi csapatunk van olyan erős, hogy hazai pályán bárki ellen meg tudja szerezni a győzelmet. Ezt kell bebizonyítanunk a pályán, itthon fogjuk tartani a három pontot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik