NB I

Erős ellenfelekkel szeret játszani a Pécs

Szatmári Lóránd reméli, hogy a továbbiakban minél többször sikerül majd a kapuba találnia.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Pécs a rossz szezonrajt ellenére elmondhatja, hogy az utolsó három bajnoki mérkőzésen veretlen maradt és hét pontot gyűjtve elindult felfelé a tabellán. Legutóbb a Bp. Honvéd volt a baranyaiak áldozata, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem volt könnyű meccs, és végül kilenc emberrel fejezték be a találkozót.

Véber György a mérkőzés után elmondta, nem volt megelégedve az első félidei teljesítménnyel, ezért volt haddelhadd a szünetben, de úgy tűnik, használt. A következő ellenfelük az eddig megállíthatatlan, százszázalékos Videoton lesz az NB I tizedik fordulójában. Össze kell szednie minden erejét a pécsi együttesnek, esetleg pontokat szeretne szerezni.

A Rangadó.hu megkeresésére Szatmári Lóránd értékelte a Honvéd elleni mérkőzést, és elmondta, szerinte nem volt jogos az ellenük megítélt büntető.

– Mindenképpen nagy győzelem volt, különösen azért, mert idegenben játszottunk. Szükségünk volt erre a három pontra, hogy felzárkózzunk a tabella középmezőnyéhez. Az első kiállítás talán annyira nem viselte meg a csapatot, bár hozzáteszem, szerintem téves volt az ítélet, mert a büntetőterületen kívül volt az eset. A második piros lap már jobban befolyásolta a játékunkat, de szerencsére sikerült kivédekeznünk – kezdte Szatmári Lóránd.

– Véber György a meccs végén tett nyilatkozatában elmondta, hogy volt haddelhadd a szünetben…
– Igen, kicsit felemelte a hangját, de nem tért ki külön emberekre, hanem az egész csapatnak mondta. Jót is tett a fejmosás, hiszen a második félidő elején két találatot is szereztünk.

– Az idei bajnoki szezonban ez volt az első találata. Hogy érzi, innentől már könnyebb lesz?
– A gól mindig nagyon jól jön, mind a csapatnak, mind nekem. Remélem, itt nem állok meg és sikerül minél többször a kapuba találnom. Talán ez hiányzott belőlem a tavalyi szezonban.

– A Pécs elindult felfelé a tabellán. Rátértek a helyes útra?
– Ha a kupákat is beleszámítjuk, akkor már hét mérkőzés óta veretlenek vagyunk. Természetesen ez lelkileg is nagyon jót tesz a csapatnak. A következő fordulóban a százszázalékos Videoton ellen lépünk pályára. Általában ha jobb csapatok ellen mérkőzünk, akkor jó meccset játszunk, mert jobban fekszik nekünk, ha az ellenfél sem a „rúgd előre és fuss utána” elv alapján focizik. A mi pályánk kevésbé alkalmas a sokpasszos játékra.

– Mennyire fognak hiányozni az eltiltott játékosok?
– Természetesen fognak, hiszen Romics eddig az összes bajnokit végigjátszotta az idei szezonban, de van helyettese, aki készen áll, hogy bizonyítson. Mostanában Pölöskey Péter a cserepadról áll be, de általában lendületet kap a csapat, ha pályára küldi az edző. Mondhatjuk azt is, hogy ő az egyetlen igazi csatárunk.

Olvasói sztorik