NB I

Kispesten is nyert a Pécs

A PMFC a hajrában kettős emberhátrányban játszott, mégis 2-1-re győzött a Honvéd otthonában.
OTP Bank Liga, 9. forduló
Bp. Honvéd – Pécsi MFC-Matias 1-2 (0-0)
Bozsik-stadion, 600 néző. Játékvezető: Erdős
Honvéd: Kemenes – Alcibiade, Kosznics, Marku – Ikenne-King (Mancini, 80.), Portilla (Gazdag, 76.), Vécsei, Hidi, Job (Vidovics, 62.) – Traoré, Youla. Edző: Pietro Vierchowod
Pécs: Polekszics – Nagy J., Balogh B., Romics, Uzoma – Horváth A., Márkvárt – Kővári (Pölöskey, 77.), Szatmári, Heffler N. (Csausics, 67.) – Fröhlich (Lantos, 87.). Edző: Véber György
Gólszerző: Youla (tizenegyesből 66.), illetve Kővári (49.), Szatmári (64.),
Kiállítva: Romics (65.), Pölöskey (90.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sajnos mostanság megszokott, hogy nagyon kevés néző előtt játssza hazai meccseit a Bp. Honvéd, és ez péntek este, a Pécs ellen sem volt másként. A hangulattalan meccs 13. percében Fröhlich emelte a hazai védők mögé a labdát, Nagy József pedig 12 méterről lőtt, de Kemenes bravúrral védett. A kipattanót Fröclich visszafejelte, de a kapus könnyedén fogta. A másik oldalon Vécsei veszélyeztetett kétszer is: először Hidi beadása után csúsztatta meg pontatlanul a labdát, majd Traorétól visszakapta, 12 méterről lőtt laposan, egy védőről azonban kivágódott a labda. A szöglet után Portilla bombája de egy védőről pattant ki.

A 26. percben Traoré remek fejesét is kiütötte Polekszics. A 31. percben Traoré lövését szögletre blokkolták. Három perccel később Youla kísérletét fogta a pécsi kapus, akinek egyre több dolga volt az idő előrehaladtával. A 36. percben Youla gyönyörűen lekészítette a labdát, de Ikenne-King remekül helyezett lövését Polekszics bravúrral fogta. A 41. percben Fröhlich került nagy helyzetbe, de éles szögből leadott lövését Kemenes védte, majd Kővári a kapu fölé bombázott.

A szünet után nagy meglepetésre megszerezte a vezetést az első félidőben alárendelt szerepet játszó Pécs: Fröhlich tökéletes ütemű passzával Kővári kilépett, elhúzta a labdát Kemenes mellett, majd a kapuba gurított (0-1). Az 57. percben Vécsei Bálint lövését Polekszics kiütötte. A 63. percben Fröhlich és Szatmári Lóránd összjátéka után utóbbi, a csapatkapitány került kecsegtető helyzetbe, és a vetődő kapus mellett a hálóba lőtt (0-2). Rögtön ezután Youla a földre került a tizenhatoson belül Romics szorításában, ezért a játékvezető kiállította a pécsi védőt, és büntetőt ítélt – bár a kispesti légiós alaposan rájátszott az esetre, másrészt ha volt is szabálytalanság, az a tizenhatoson kívül kezdődött, tehát legfeljebb szabadrúgás járt volna érte.

A büntetőt Youla értékesítette a 66. percben (1-2). A pécsiek emberhátrányban védekezésre kényszerültek, és a 84. percben újabb gólt kaptak, de a bíró nem adta meg. Egy szöglet után Youla fejelt, de az asszisztens már jelezte, hogy a beívelés során kikanyarodott a labda a pályán kívülre. A 89. percben elképesztő helyzet maradt ki: egy pécsi játékos nem tudta kirúgni a labdát a tizenhatoson belülről, Traoré lecsapott rá, de a bevetődő Youla nem tudott a kapuba találni. Az ellentámadás során Pölöskeyt lerántották, de az elkövető, Marku csak sárga lapot kapott. A pécsi csatár reklamált, ezért a bíró kiállította. A hosszabbítás perceiben Youla lövését Polekszics kiütötte, majd egy távoli kísérletet is megfogott.

A pécsiek a Debrecen után a Honvéd otthonában is győztek – montenegrói kapusuk, Vukasin Polekszics remekelt –, a kispestiek viszont továbbra is gyengélkednek. Hiányzott a közönség, hiányzott a játék, magyarul hiányzott a foci…

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Kovács Bálint, az AFCK menedzsere értékelte:

Az első félidőt teljes mértékben uralta a Honvéd, a vendégek olyanok voltak, mintha pályán sem lettek volna, csak asszisztáltak a színházi jelentekhez. Érezhető volt Mohl Dávid hiánya a balhátvéd posztról. Traoré rendszeresen megfutotta a PMFC védelmét, Balogh Béla elég lomha volt, a Balogh, Romics páros pedig labilisnak látszott. A látogatók egyáltalán nem voltak veszélyesek a kapura az első felvonásban. A Honvéd sok helyzetet rontott, részben Polekszics bravúrjai miatt.

A szünetben Véber György „véberesen” motiválta a játékosait, ennek hatására a második félidő első húsz percében húsz perc futballt láthattunk, az eredményjelzőn pedig nulla-kettőt. Ez is azt igaszolja, hogy a PMFC-ben van keret és erő, van benne futball, de ezt ki is kell hozni belőle. Amikor húsz perc eltelt, a Honvéd talált egy gólt, a bíró pedig elvett egy másikat – hogy jogosan vagy nem, azt soha nem fogjuk megtudni. Az eredményt az a gól befolyásolta, de megítélésem szerint megérdemelt a PMFC sikere a mérkőzés képe alapján.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik