NB I

Újabb adminisztratív lépés a szombathelyi stadion ügyében

Megszavazták az alapító okirat módosítását és az új ügyvezető kinevezését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mind a 17 szombathelyi képviselő megszavazta a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. alapító okiratának módosítását, új ügyvezetőjének kinevezését. A létesítmény várhatóan két év múlva elkészül – írja a vaol.hu.

Vígh László sportberuházásokért felelős miniszteri biztos elárulta, hogy most kezdődik a tervezés fázisa, a vezető tervező kiválasztása, és szombathelyi tervezők bevonása. Ez a szakasz szerinte körülbelül hét-nyolc hónapot vesz majd igénybe.

– Nagyon jól előkészített projektről van szó, de rendkívül fontos a klubok véleménye, az ő igényeiket mindenképpen szeretnénk beépíteni a tervbe –- mondta Vígh László, aki néhány szóval bemutatta a közgazdász és jogász végzettségű Szondy Szilvia ügyvezetőt. Ő 2011 és 2014 között Debrecenben együtt dolgozott a miniszteri biztossal, a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft-ben látta el az MNV Zrt. részéről az állami tulajdonosi képviseletet, a stadion rekonstrukciós projekt teljes felügyeletét, koordinálását, tulajdonosi irányítását.

Vígh a nyugati példa alapján negyven százalékos nézőszám-emelkedést vár az új stadiontól.

– Szombathelyen a helyi igények nagyon fontosak lesznek. Ha olyat akarnak, hogy a stadion közepére egy nap alatt parketta kerüljön, mert ott rendezik a Savaria Táncversenyt, akkor azt is meg lehet csinálni. A lényeg, hogy a szombathelyiek magukénak érezzék majd, ezért fórumokat szervezünk, weblapot indítunk, azon is lehet majd tájékozódni – hangsúlyozta a miniszteri biztos.

Illés Béla, a Szombathelyi Haladás Kft. sportigazgatója, kisebbségi tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy nincsenek különleges álmaik. A legfontosabb, hogy az új stadion az Európai Labdarúgó Szövetség 4. kategóriájába sorolható legyen, azaz lehessen benne az UEFA égisze alá tartozó (például Európa Liga) nemzetközi mérkőzéseket is játszani, illetve a nézőterét fedjék be.

A legtöbb sportolót, mintegy háromszázat a Haladás VSE utánpótlás labdarúgó-szakosztálya foglalkoztatja 13 korosztályban, 18 edzővel. Artner Tamás utánpótlás-szakágvezető, egyben az NB I-es csapat edzője szerint létfontosságú a Kenderesi utcai edzőpályák fejlesztése, ahol négy – ebből két műfüves – pályát képzel el, mobillelátóval, öltözőkkel. A stadion lelátója alatti területen pedig minden igényt kielégítő kiszolgáló helyiségeket tervezne tíz öltözővel, szertárakkal, mosodával, szaunával, wellnessrészleggel.

Olvasói sztorik