NB I

Kabát szerint az Újpest jobb, a Fradi gyengült

A rutinos csatár szomorú, amiért zsinórban a harmadik Megyeri úti derbit is kénytelen kihagyni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután rendezik az ősz talán legjobban várt összecsapását, az Újpest–Ferencváros mérkőzést. A derbin ezúttal sem lesz ott az újpesti közönség kedvence, Kabát Péter, aki az előző, és az előtti szezonban is kihagyta a Fradi elleni hazai mérkőzést. A lilák rutinos támadója már a nyár közepe óta bajlódott a térdével, és néhány hete kiderült, hogy elkerülhetetlenné vált a műtét. A 36 éves csatár egy héttel ezelőtt feküdt kés alá.

– Minden rendben van, jól sikerült a műtét – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Kabát Péter. – Hangody professzor mondta, hogy nagyon jó állapotban van a térdem, és nem gondolta volna, hogy ennyi idősen, ennyi lejátszott meccs után ilyen állapotban van. A cisztát kellett kivenni, és megtisztítani, ez volt a probléma. Egy kicsit még bicegek, de szinte már rendesen tudok sétálni. A jövő héten veszik ki a varratokat, utána már biciklizhetek, egy héttel később pedig futhatok is. Öt-hat hetet jósoltak a visszatérésre. Megnéztem a menetrendet, hogy kikkel és mikor játszunk. Október huszonnegyedikén, pénteken fogadjuk a Nyíregyházát, mindenképp úgy tervezem, hogy akkor már ott leszek a csapatban, és pályára léphetek.

– Mire számít a hétvégi derbin?
– A hétvégivel együtt az utolsó három Megyeri úti derbin sajnos nem játszhattam. Kétszer sérült, tavasszal pedig eltiltott voltam, és megmondom őszintén, nagyon szomorú vagyok. A bajnokság előtt a sorsolásnál mindig azt a dátumot figyelem először, hogy mikor találkozunk hazai pályán a Fradival. Ez volt most sem volt másképp, a születésnapom huszonötödikén van, és tudtam, hogy szeptemberben fogunk velük játszani. Nagyon vártam, de sajnos nem léphetek pályára. Mindenképp Újpest-győzelmet várok, mert főleg hazai környezetben esélyesebbek vagyunk. Egy ilyen derbin bármi előfordulhat, de úgy érzem, hogy jelen állás szerint jobb csapat vagyunk, mint a Ferencváros.

– Milyen csapatnak tartja az idei Ferencvárost?
– A Fradi mindig is jó csapat volt, jó játékosokból áll, de a tavalyi bajnoksághoz képest elment három meghatározó játékos. Gondolok Besicsre, Leonardóra és Jenner-re, akiket nagyon jó futballistának tartok, és mindenképp veszteség a Fradinak az ő távozásuk. Érkezett Gera Zoltán, aki nagyon jó játékos és üde színfoltja a zöld-fehéreknek, de összességében úgy látom, hogy gyengült a Ferencváros – mondta Kabát Péter.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik