NB I

Korábbi Honvéd-légiós Szlovákiában

A 21 éves nigériai Celestine Lazarus jó kezekbe került, és a szlovák másodosztályba igazolt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amikor a 21 éves nigériai Celestine Lazarus elhagyta hazáját, elsőként az olasz Chievo primavera-csapatába került (a testvére pedig az AC Milan-primaverához), majd Itália után a Bp. Honvéd volt számára a következő állomás. Itt egy álmenedzser nagy szlovén lehetőséget kínált neki, ha otthagyja a Honvédot. A szlovén csapatból a Pest megyei első osztályban szereplő Halásztelek lett…

Souleymane Tandia a csapattársa volt Kispesten, onnan ismerték egymást. Ő ajánlotta az AFCK menedzserirodának, illetve kérte, hogy segítsenek neki.

A szlovák másodosztályú FK Bodva nagyon rosszul kezdte a szezont, középhátvédet keresett. Lazarus szeptemberben próbajátékon vett részt, és a teljesítményével meggyőzte a szakmai stábot, majd szerződést kapott (egyelőre 2015. május 31-ig). Meglepetésre ismerős csapattársa lett Emmanuel Mensah személyében, aki kölcsönben szerepel ott a Honvédból.

A csapattal azóta két mérkőzést játszott, mindkettőt megnyerték, játékával nagy kedvence lett a szurkolótábornak is. Ezzel a két sikerrel elmozdultak a tabella utolsó helyéről, és a 12 csapatos bajnokság nyolcadik helyéről várják a folytatást, legközelebb második helyezett Zemplín Michalovce együttesét fogadják.

– Örülünk, hogy Celestine-nek sikerült csapatot találni. Biztos vagyok benne, hogy rendszeres játékkal fel fogja kelteni szlovák élvonalbeli klubok figyelmét. A tudását ismerve megfelelő menedzselés mellett, egy kis szerencsével fűszerezve szép jövő állhat előtte – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Petercsák Balázs, az AFCK menezsere.

Olvasói sztorik