NB I

Nem apellálhat kontrákra az MTK

Pölöskei Zsolt szerint nem szabad leírniuk a Debrecent és a Győrt, mert átlag feletti csapatok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Úgy tűnik, az MTK-nak sikerül feledtetnie a Videoton elleni súlyos vereséget. Először a Fradi ellen nyertek 2-1-re, majd a hétvégén a Pápa otthonában 1-0-ra. Garami József vezetőedző a mérkőzés után elmondta, hogy nagyon értékes három pontot sikerült szerezniük. Ezzel a győzelemmel a fővárosiak feljöttek a tabella harmadik helyére. Bár nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Paks–DVTK találkozót elhalasztották. A fővárosi kék-fehérek kedden a Ligakupában a másodosztályban jól teljesítő Mezőkövesdhez látogatnak, a bajnokságban pedig hétvégén a még nyeretlen Dunaújvárost fogadják a Bozsik-stadionban.

A Rangadó.hu megkeresésére az MTK középpályása, Pölöskei Zsolt értékelte a Pápa elleni mérkőzést, és elmondta, szeretnék megtartani jelenlegi jó formájukat.

– Két arcunkat mutattuk a Pápa elleni mérkőzésen. Az első félidőben uraltuk a játékot és jó ritmusban futballoztunk. Sikerült is megszereznünk a vezetést és a második félidőre nagyon megnyugodva jöttünk ki. A Pápának voltak lehetőségei, de ezeket nem tudták kihasználni. Ha betalálnak, váltanunk kellett volna. Örülök, hogy sikerült megnyernünk a mérkőzést. A Pápáról olvasni, hogy mostanában gondjaik vannak, de nem rossz csapat. Hazai pályán különösen veszélyesek, hiszen eddig még veretlenek voltak – kezdte Pölöskei Zsolt.

– Jelenleg a harmadik helyen áll az MTK, de a Paks és a DVTK meccsét elhalasztották…
– Szeretnénk minél tovább megtartani ezt a formát. Korai lenne még arról beszélni, hogy mi lesz a végén. A Győrt és a Debrecent sem lehet leírni, mert átlag feletti csapatok. Most nem jött ki nekik a lépés, de ha beindul a szekerük, nehéz lesz őket megállítani.

– A Ligakupában a másodosztályban jól szereplő Mezőkövesd otthonába látogatnak. Mit vár attól a mérkőzéstől?
– Pontos kezdőcsapatról még nem tudok beszámolni, de a mester azt mondta, hogy azok játszanak, akik kevesebb lehetőséget kaptak a bajnokságban. Szerintem kedden is így lesz. Oda kell tenniük magukat, mert bizonyítaniuk kell a játékosoknak az edzők és a vezetőség felé, hogy az NB I-ben is lehet rájuk számítani.

– A következő fordulóban a nyeretlen Dunaújvárost fogadják. Kötelező a győzelem? Milyen mérkőzésre számít?
– Nagyon nehéz találkozóra számítok. Nem szereztek még három pontot, ez is azt bizonyítja, hogy egy védekező együttesről beszélünk. Az MTK-nak a legnagyobb erénye a kontrajáték. De erre csak akkor van lehetőség, ha kinyílik a védelem. Valószínűleg azon a mérkőzésen ezt nem fogjuk tudni játszani. Úgy készülünk, hogy kötelező nyernünk, hiszen tartanunk kell a lépést a többiekkel.