NB I

Most játszott a legjobban a Paks

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kecskemét – Győri ETO 1-1

Bekő Balázs, KTE: – Az biztos, hogy a küzdő jelleg dominált, a körülmények, a pálya állapota a minőség rovására ment. Nehéz volt folyamatosan játszani, a technikai tudást maximálisan igénybe vette. Magunkról annyit: mindent megtettünk, alázattal játszottunk, odatették magukat a srácok. A döntetlen összességében megfelel a meccs képének. Egyedül azt sajnálom, hogy a végén a Győr nagyon kinyílt, rengeteg kontra lehetőségünk lett volna, de rossz döntéseket hoztunk.

Horváth Ferenc, Győr: – Iramában egy jó meccs volt, minőségében már nem annyira, de mindkét csapat mindent megtett a győzelemért. Az első félidőben sokkal jobban játszottunk, a másodikat is kontrolláltuk a mérkőzést. Ha jobban megnézzük, talán egy kapura lövése volt a Kecskemétnek a gólon kívül. A büntető érdekes körülmények között született, úgyhogy van min elmélkedni.

(forrás: kecskemetite.hu)


MVM-Paks – Diósgyőr 3-1

Csertői Aurél, Paks: – Amióta itt vagyok edző, szerintem ma nyújtottuk a legjobb játékunkat. Nagyon nehéz talajon az első félidő első percétől kezdve uraltuk a játékot, a mezőnyben jobbak voltunk az ellenfélnél. A sors igazságtalansága lett volna, ha ezt a meccset elveszítjük, de a srácok maximális odaadással végigbrusztolták. Ilyen különbségű győzelem is simán megérdemelt. Gratulálok a srácoknak, mert erőn felül teljesítettek, az utolsó húsz percben odaszorítottuk a kapuja elé az ellenfelet és ez plusz erőt adhat nekünk. A keretünkben vannak tehetséges, jó játékosok, akiknek adunk lehetőséget, mert a jövő az övék, de közben nyerni is kell. Úgy érzem ma mindenben fölé nőttünk az ellenfélnek, mert nagyon jól futballoztunk. A nagy számok törvénye alapján a huszadik helyzetünket sikerült bepasszíroznunk, sok helyzetünk volt, de a végére kijött a különbség.

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Olyan dolgok történtek, amiket nem könnyű megmagyarázni, de ami tény és való, hogy a Paks ma sokkal-sokkal jobb csapat volt és gratulálok neki. Nekünk viszont van min elgondolkodni, de dolgozni kell tovább, ahogy eddig. Nincs ezen mit sajnálni, mert a Paks jelenleg jobb csapat, mint a Diósgyőr. Mi úgy néztük a Paksot, mint bármelyik másik ellenfelet és azt gondoltuk, hogy a kontrákkal veszélyesebbek lehetünk, mert ők is azt játszanak, és ez végül sikerült is. Viszont végül, amikor szereztünk egy gólt, azt kértem tőlük, hogy menjünk egy kicsit kijjebb, és ne adjunk nekik annyi területet, hogy ránk jöjjenek, mert sok szöglet volt. Antal Botond sok mindent kivédett, de ma nem működött az egész, de nincs miért szégyenkezni, mert a Paks teljes mértékben jobb volt.


Ferencváros – Puskás Akadémia 2-1

Thomas Doll, FTC: – Ideges voltam, mert a kettő-nullás vezetésünket kiadtuk a kezünkből. Túl sokat kockáztattunk, majd jött a szépítő gól. Sok helyzetet kidolgoztunk, de nem lőttük be ezeket, nem tudtuk idő előtt eldönteni a meccset. Erre kell összpontosítanunk a továbbiakban.

Benczés Miklós, Puskás FC: – Nem kell, hogy csalódott legyek a játék képe miatt, hiszen itt az Üllői úton is tudtunk időnként dominálni, jól futballoztunk. Sajnos volt egy olya rövidzárlat, ami eldöntötte a három pont sorsát, de összességében vannak olyan jelek, amik megmutatták az utat, hogy melyik a helyes irány, hiszen vannak olyan játékos-teljesítmények, amik a későbbiekben elég lesznek az első győzelem megszerzéséhez. Nem tudom, hogy a Fradi jól játszott, vagy nem játszott jól. Azonban ha jól játszott, akkor mi sem játszottunk rosszul. A harmincötödik és a negyvenötödik perc között a Fradi térfelén játszottuk le a meccset. Volt egy olyan kihagyás a védelmünkben, ami megbosszulta magát. Sajnos ez nagyon gyakran előfordul a meccseinken – rúgunk gólt, rúgunk gólt, de kapunk is mindig, ez nem elég ahhoz, hogy győzelemmel jöjjünk le a pályáról.


Videoton – Újpest 2-0

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, főleg azért, mert az első félidőben a pálya nem tette lehetővé a rendes játékot. A siker kulcsa az volt, hogy minden játékosom nagyon motiváltan játszott, különösen a válogatottból visszatérő játékosok. Ez segített minket a győzelemhez. Megtiszteltetés számomra, hogy ilyen játékosokkal dolgozhatok együtt. Jól jött, hogy két csatárral tudtunk játszani, elégedett voltam Feczesinnel és Nikoloviccsal is, de a többiek is remek játékkal rukkoltak elő.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Az időjárás – főleg az első félidőben – a futball ellen volt. Mindkét csapat jól játszott, de ilyen talajon nagyon nehéz volt focizni. Lőtt egy gólt a Videoton, ami után nehezen rendeztük a sorainkat. A második gólt is korán kaptuk, utána még nehezebb dolgunk volt, főleg azoknak a játékosoknak, akik a technikásabb, labdatartósabb játékot szeretik. Megérdemelte a győzelmet a Videoton. Juhász Roland remek játékos, sok gondot okozott nekünk, de nem csak vele volt problémánk. Megszoktuk már ezt a helyzetet, hogy nincs csatárunk, de így próbálunk nyerni a Fradi ellen.


Nyíregyháza – Dunaújváros 0-0

Csábi József, Nyíregyháza: – Először is gratulálok a Dunaújvárosnak a döntetlenhez, illetve az első félidőben mutatott játékához. Tudtuk, hogy egy passzolós, labdabirtoklós csapattal fogunk szembeállni, hogy nagyon nehéz mérkőzés elé állunk. A mi helyzetünkben minden pontot meg kell becsülni, de természetesen a mai meccsen többet reméltünk. Elégedetlen vagyok emiatt, főleg az első félidőben mutatott játékunkkal. Megbecsüljük ezt az egy pontot és dolgozunk tovább. Nem jött jól nekünk a válogatott szünet, nem voltunk elég frissek, nem volt a csapat olyan állapotban, mint szokott lenni. Az első húsz percben nem volt nálunk a labda. A cserével lehetett volna várni a szünetig, de nem tettem meg, lépéskényszerben voltam, meghúztam, és be is jött, hiszen az első félidő végén már kiegyenesedtünk. Ott már volt lehetőségünk, a meccs második felében pedig meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Azt viszont őszintén be kell vallanom, hogy ezt ma nem érdemeltük volna meg.

Dobos Barna, Dunaújváros: – Örülünk annak, hogy sok idegenbeli mérkőzésünkből most ismét sikerült pontot szerezni. Szinte már jól kezdtük a mérkőzést, azt a játékot kellene nekünk tovább tolni, de harminc perc után ezt már nem tudtuk olyan szinten művelni. Igazságos döntetlen született, mindenképpen megérdemeltük az egyik pontot. Sokszor elmondtam, hogy milyen helyzetben vagyunk: a tizenegyedik fordulóban fogunk először otthon játszani. Idegenben is kell pontot, illetve pontokat szerezni ahhoz, hogy ne maradjunk le annyira, hogy legyen esélyünk legalább két csapatot megelőzni a bajnokság során. Szeretnénk bennmaradni, ezért mindent meg is teszünk. Jó úton járunk, egyre jobb az állományunk is. Csináljuk a dolgunkat, hogy mind védekezésben, mind támadásban minél masszívabbak legyünk. Reméljük, hogy sikerült.

forrás: nyiregyhazaspartacus.hu


Kecskeméti TE – Győri ETO 1-1 félbeszakadt

Bekő Balázs, KTE: – Talán már a félidőben be lehetett volna szüntetni a játékot, azt viszont hozzátenném, hogy az első félidőben ragyogó játékot láthattunk a pályán. Mindkét csapatból kitették mindenüket a játékosok a pályán. Amit a körülmények engedtek, azt kihozták magukból; sajnálom, hogy így alakult, de tényleg nem lett volna értelme folytatni. Nagyjából meg tudtuk csinálni azt, amit terveztünk. Ilyen talajon az alacsonyabb súlypontú játékosok jobban tudnak érvényesülni, ezt bizonyította is az első félidő, de ha jók a körülmények, akkor is hasonló játékkal rukkoltunk volna elő. Nagyon sokat lehet meríteni ebből a meccsből is, de azért az elmúlt pár meccsünkön is jobban nézett már ki a játékunk. Csak pozitívumokat tudok mondani: ezen az úton kell járni, így kell küzdeni, hozzáállni, futballozni. Ebben a játékosok abszolút partnerek voltak. A látottak alapján ennek a két csapatnak előrébb kell tartania a tabellán.

Horváth Ferenc, Győr: – Már a kezdést is nagyban befolyásolta a pálya talaja. A második félidőben ez már nagyon veszélyes volt, sok mindenre hasonlított, csak futballra nem. Semmi értelme nem lett volna folytatni a mérkőzést. Elég nehéz volt játszanunk, hiszen sokpasszos játék jellemzi a csapatot, amit ilyen talajon nem lehetett megvalósítani. Nagyon jó meccs volt, amit a játékosok meg tudtak tenni ezen a talajon, azt megtették, de taktikai szempontból irreálisak voltak a körülmények. Azok a kapusok, akik eddig szóhoz jutottak, nem tudtak hozzátenni a játékunkhoz, ezért keresem az ideális megoldást. Nem kapunk sok lövést egy-egy meccsen, ezeket kellene megfogni. Meglátjuk, ki lesz az ideális megoldás. Negatívumokat is láttam: a négy védőnk nem bírt a Kecskemét két csatárával, ezt rendeznünk kell. A pozitívum az, hogy sok helyzetet kidolgoztunk és egyet berúgtunk belőle.


Bp. Honvéd – Sz. Haladás 2-0

Pietro Vierchowod, Honvéd: – A második félidőben nyerésre álltunk, ezért is volt kissé visszafogott a csapat, de az első játékrészben szerencsére eldöntöttük a találkozót.

Artner Tamás, Haladás: – A szabadrúgás mindent befolyásolt. Az elején kaptunk egy szerencsétlen gólt, utána szerkezet váltottunk, támadóbbá tettük a csapatot, a félidő végén kaptunk egy egyéni hibából egy gólt. A második félidőben mentünk előre, de a gól hiányzott a csapatból, nem találjuk el a kaput olyan szituációkban, ahol kellene. Nincs bajban a Haladás, de nincs eleje a csapatnak, Radó András nagyon hiányzik.


Debreceni VSC – Pécsi MFC 0-2

Kondás Elemér, DVSC: – Már az első bekapott gólunk előtt is szervezetten játszott a Pécs. Az első félidőben is nagyon lassan szövögettük a támadásainkat, nem támadtuk meg az ellenfelünket, ezáltal könnyen ki tudott játszani minket. Ebből is adódott már egy százszázalékos helyzete, amit Máté Péter még tudott blokkolni. A félidőben próbáltuk rendezni a sorainkat, cserélni is akartunk. Ellenfelünk kontrákra játszott, a gól után pedig még inkább, de próbáltunk lehetőségeket kialakítani. Tulajdonképpen mindenkit beküldtünk, akitől gólt vártunk volna. Sajnos volt egy kényszerű cserénk Igor Morozov esetében. Jól védett az ellenfél kapusa is, valamint minden kapura tartó lövésünket blokkolták. Rosszul játszottunk, a második félidőben pedig már csak görcsösen akartunk.

Véber György, Pécs: – Az eredménnyel és a mutatott játékkal elégedett vagyok – ez az, ami kivezethet minket a gödörből, ez volt az első állomás –, de van hiányérzetem is. Csak akkor lesz ez a hozzáállás hosszútávon is eredményes, ha ehhez a nagyon szervezett játékhoz minőség is fog párosulni. Ezt hiányolom. Mindegy, hogy ki az ellenfél. Sokkal gyorsabb, pontosabb rövidpasszos játékkal hamarabb el lehetett volna dönteni ezt a meccset. Ettől függetlenül maximálisan gratulálok a csapatomnak, hiszen a nehéz helyzetünket egy ilyen helyszínen megfordítani nagyon komoly dolog. A Debrecennek is nagyon fontos volt a meccs, mindent megtett a győzelemért, de azért voltunk sikeresek, mert igazán kidolgozott helyzete nem is volt az ellenfélnek. Gratulálok a fiúknak, a hetedik bajnokin végre megvan az első győzelmünk, ami nekem az első sikerem a PMFC élén. Sok mindenben előremutató lehet ez a játék, de ismétlem, ennél több van ebben a csapatban. Kamerán kívül is elmondtam, hogy ebben a csapatban nagyon magas kvalitású játékosok vannak, de ez eddig el volt rejtve. Fel kell vállalni az egy az egy elleni lehetőségeket, bíztattam is a játékosokat, hogy bátran vállalják be ezeket. Annak külön örülök, hogy a második gólt Pölöskey Péter szerezte, ez a találat neki is nagy görcsoldó lehet.


Lombard Pápa – MTK 0-1

Kovács László, Pápa: – Az első félidőt átaludtuk, ráadásul messziről sütött, hogy be voltunk tojva – de hogy mitől, arról fogalmam sincs. A pálya szélén sok mindent már nem lehet csinálni, egy-két dologban lehet segíteni a csapatot, de nagy dolgot nem lehet tenni. Vagy tudjuk, vagy nem tudjuk. A második félidő teljesen más volt, rájöttünk, hogy tudunk futballozni, elmúlt a megilletődöttség, három nagy gólhelyzetet is kihagytunk. Kíváncsi vagyok, hogy nem-e volt tizenegyes az egyik helyzetünknél. A második félidő alapján megérdemeltük volna legalább az egy pontot. Nem tudom, hogy Szűcs Lajosnak most miért nem sikerült felpörgetnie az első félidőben a csapatot, ő mindig rajta van a mérkőzésen. Bár a nagy problémát az jelentette, hogy a huszadik percben le kellett cserélnem Slukát, aki vezéregyéniségnek számít a középpályán. Látszott a hiánya. Megyünk előre, dolgozunk tovább, és megpróbálunk elhozni három pontot Felcsútról.

Garami József, MTK: – Az első félidőben jól játszottunk, voltak lehetőségeink, ám az utolsó megoldásokba mindig csúszott valami hiba. Peches dolgok történtek, de az első félidőben birtokoltuk a labdát, jól is játszottunk. A második félidőben talán a csapat úgy gondolta, hogy meg kell tartani az előnyünket, és elkezdtünk erre játszani, ami persze nem jött ki jól. Tudtam, és mondtam is a meccs előtt, hogy a Pápa hazai pályán egy nagyon veszélyes csapat. Voltak veszélyes beadások, amikből kaphattunk volna gólt, de hozzátartozik, hogy a második félidőben is volt négy abszolút ziccerünk, amiből ha egy bemegy, nyugodtabban ment volna a játék. Egyénileg nem szoktam értékelni a játékosokat, de Vass Patrik, Bese Barnabás, Poór Patrik és Kelemen Dávid nem voltak velünk egy hétig. Patrikon látszott is, hogy kicsit elfáradt. Próbáltam frissíteni, olyan játékost behozni, aki megtartja a labdát, de nem sikerült. A második félidő egy periódusában elkapkodtuk a passzokat, indításokat, gólt akartunk rúgni. A gyengébb húsz percünk ellenére azonban úgy gondolom, a győzelmünk teljesen megérdemelt.

Olvasói sztorik