NB I

Nyerni megy Paksra a veretlen Újpest

Litauszki Róbertnek pozitív visszajelzés, hogy meghívót kapott a válogatottba.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal negyedik fordulója után még négy veretlen csapatot találunk a tabellán, köztük van az Újpest is. A lila-fehéreknek az előző években nem jött ki a lépés, de most egységesebbnek tűnnek, és jönnek is az eredmények. Példának okáért az előző fordulóban a bajnok Debrecen csapatát győzték le 1-0-ra. A következő körben az ugyancsak veretlen Pakshoz látogat Nebojsa Vignjevics legénysége.

A Rangadó.hu megkeresésére az újpestiek 24 éves védője, Litauszki Róbert beszélt a Debrecen elleni mérkőzésről és a válogatott összetartásról.

– Úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk a Debrecen ellen. Az első félidőben is jobbak voltunk, de a kiállítás után a fölényünk góllá érett a mérkőzés végén. Természetesen ez a siker egészséges önbizalmat ad a csapatnak. Persze, nem szabad, hogy átessünk a ló túloldalára, a helyén kell kezelnünk a dolgokat. A Pécs elleni találkozót sajnálom, mert úgy érzem, hogy ott vesztettünk két pontot.

– Kabát Péter azt nyilatkozta, hogy a kapusposzton kívül minden posztra szüksége lenne még egy játékosra az Újpestnek…
– Teljesen egyetértek vele. A kapusposzton tényleg erősek vagyunk, kár, hogy csak egy hálóőr lehet a pályán. Úgy gondolom, jól igazoltunk, hiszen kialakítottunk egy magyar magot a csapaton belül. Vadász Viktor és Nagy Gábor leigazolása nagy erősítést jelent a csapatnak és komoly részt vállalnak a sikerek elérésében.

– Mire számít szombaton, a Paks otthonában?
– Minden meccs más és más, de mi győzni megyünk Paksra. Csak akkor ér valamit a Debrecen elleni siker, ha megszerezzük a három pontot a hétvégén. Egy esetleges győzelem esetén feljönnék a táblázat élmezőnyébe, ezért is fontos az a találkozó.

– Az idei szezonban nyújtott jó teljesítménye, vagy az egész éves munkája miatt figyelt fel önre Pintér Attila szövetségi kapitány?
– Ezt nem tudnám megmondani, de hatalmas megtiszteltetés nekem, hogy meghívót kaptam a válogatottba. Minden labdarúgónak az az álma, hogy szerepelhessen a nemzeti tizenegyben. Ez egy nagyon jó visszajelzés, hogy jól csinálom a dolgomat és nagy lökést ad. Természetesen szeretnék folyamatosan szerepelni az összetartásokon és játszani az válogatottban.

Olvasói sztorik