NB I

„A pozitívumok túlsúlyban voltak”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Debrecen – Sz. Haladás 1-0

Kondás Elemér, DVSC: – Magasra tettük a lécet magunknak, ennek is köszönhetően a csapat görcsösen játszott az első félidőben. Szervezett együttes ellen játszottunk, az első félidőben szinte élő falat húzott a Haladás a kapuja elé, a helyzeteivel pedig jól sáfárkodott, egy nagy lehetőséget is kihagyott. A második félidőben váltottunk, többet birtokoltuk a labdát, megvoltak a lehetőségeink. Nagyon fontos, értékes győzelmet arattunk egy szervezett Haladás ellen, ami növeli a győzelmünk értékét. Kulcsár sérülése nem komoly, megelőztük a bajt a cserével. Úgy gondolom, mindenképpen elindulunk felfelé. Ma már sokkal nagyobb tűzzel játszottunk, bár a görcsösség még látszott a játékunkon.

Artner Tamás, Haladás: – A csapat a maximumot nyújtotta, ennél többet jelen pillanatban nem tudunk, de ami bennünk van, azt ma mind a pályán, mind a kispadon kiadtuk magunkból. Kihagytuk a nagy ziccerünket, ezt Debrecenben nem engedheti meg magának senki sem. A különbség annyi, hogy míg Kondás Elemér behozta Szakályt, Sidibét, Seydit, addig én egy kilencvenötös és egy kilencvenhatos fiatalt állítottam be. Gratulálok a fiaimnak, az első perctől rajta voltak a meccsen, szervezetten csinálták a dolgukat, voltak szép támadásaink, tudtuk birtokolni a labdát. A jövőre nézve ez biztató. Két meghatározó játékosunk, Fehér Zoltán és Radó András sem állt a rendelkezésemre, őket nem tudjuk pótolni. A szezon előtt is elmondtam, hogy ez az év arról fog szólni, hogy maradjunk bent az NB I-ben. Aki ezt nem látja, az vak. A játékosainkhoz mindig úgy álltam, hogy ők valamilyen szinten a mi gyerekeink, bíztatni kell őket, szeretni kell, ha megérdemlik azt. Hétről-hétre javulunk, most is voltak olyan időszakok, amikor jól játszottunk, de amikor egy-egy elleni párharcok alakulnak ki a pályán, ott lehet látni, hogy a rutintalan játékosaim alulmaradnak.


Pécsi MFC – Diósgyőr 1-2

Kulcsár Árpád, PMFC: – Elég feldúlt vagyok a mérkőzés után, hiszen nem sikerült megszerezni az első győzelmünket. Az első félidőhöz szinte közünk sem volt, a második félidőben viszont már azt nyújtotta a csapat, amit igazából tud. Érthetetlen, hogyan kerekedhet ki két ilyen ellentétes félidő. Hadilábon állunk a góllövéssel, pedig sokat vagyunk az ellenfél kapuja előtt, de pszichés okok miatt nem tudjuk értékesíteni a helyzeteinket. Ma is bedobás – erre külön felhívtuk a figyelmet – és szabadrúgás után kaptuk a gólokat, ami jellemző az egész bajnokságra, hiszen egy kivételével mindegyik rögzített szituáció után esett, vagy öngól volt.

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Megszereztük a győzelmet, ezzel elértük a célunkat, nagyon fontos három pontot szereztünk, amivel megszilárdítottuk a helyünket a dobogón. Az első öt mérkőzésen négy győzelem, egy döntetlen a mérlegünk, muszáj elégedettnek lenni. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban nem annyira, de ez várható volt, hiszen fárasztó szériában vagyunk. Már alig várjuk, hogy jöjjön a válogatott mérkőzések miatti szünet! A hét elején kénytelen voltam három nap szabadságot adni, hogy a csapat kicsit kipihenje magát, ami meg is látszott a második félidőben. Gratulálok a csapatnak, persze a második félidőt át fogjuk beszélni, de mint mondtam, tudom a történtek okát, ezért nincs pánik. Ez egy remek rajt, amire építeni kell, és nem elszállni tőle.

(forrás: dvtk.eu)


Ferencváros – Nyíregyháza 3-1

Thomas Doll, FTC: – Remekül mutatkoztunk be az új stadionunkban, a fantasztikus közönségünk előtt. Az első félidőben nagy lendülettel játszottunk, de a világon bármelyik labdarúgócsapattal előfordul, hogy három-nullás előnyben visszavesz a tempóból, még ha ez nem is lenne indokolt. A pozitívumok túlsúlyban voltak, nagyon örülök neki, hogy egy ilyen szép stadionban győzelemmel tudtunk bemutatkozni. Remélem a labdatartásunk biztosabb lesz a Dunaújváros ellen, illetve bízom benne, hogy jóval agilisabbak leszünk, ha elveszítjük a játékszert. Ha ez így lesz, akkor jó meccset játszhatunk jövő héten is.

Csábi József, Nyíregyháza: – Eltelt öt forduló, és a leggyengébb harminc percünket produkáltuk az első félidőben. Gyámoltalanok voltunk, asszisztáltunk a Ferencváros ünnepéhez, stadionavató bajnokijához. A második félidőben rendeztük a sorokat, bátrabbak lettünk, nem tudom, ez miért nem volt így a meccs elejétől. Megmérettetünk, de ma gyengébbnek bizonyultunk, főleg az első félidőben. Hamar kaptuk az első gólt, utána úgy éreztem, váltani kell, ezért küldtem el korán melegíteni a cseréket. Az elején nem jött be a döntésem, de a cserék után stabillá váltunk. A középpályán nem ütköztünk eleget. Gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez és a nagyon szép stadionhoz!


Lombard Pápa – Győri ETO 0-0

Mátyus János, Pápa: – Nem vagyunk szomorúak az egy pont miatt. Nyilván minden meccsen győzni szeretnénk, de akkora különbség a két csapat lehetőségei között, hogy az ikszel feltétlenül elégedettek lehetünk. Ma többet hoztunk ki magunkból, mint amit tudunk. Elképesztő hozzáállással játszottunk, a pálya minden négyzetcentiméterén minden labdáért megküzdöttünk. Eltüntettük a két csapat közti különbséget. Amikor Pápára érkeztem, azt ígértem, hogy lehet, hogy a csapatom nem fog mindig látványosan játszani, nem fog minden meccsén dominálni, de mindig az utolsó leheletéig fog küzdeni. A Győr egy remek csapat, remek, fiatal edzővel, de én a saját csapatommal foglalkoztam. Két játékosunk is begörcsölt – ez lehet jó jel vagy éppen rossz. A jó végét fogom meg a dolgoknak, én úgy hiszem, annyira hajtottak, hogy a végére elfáradtak. Nagyon büszke vagyok a csapatomra.

Horváth Ferenc, Győr: – Egy nálam sokkal jobb edző egyszer azt mondta, az edző tudománya a tizenhatostól a tizenhatosig tart, onnantól a gólszerzés a kvalitás dolga. Sok helyzetet kihagytunk, ezért én ugyanúgy felelős vagyok, mint a játékosok, annak tükrében is, hogy olyan ziccerünk is volt, amikor négyen vittük a labdát a kapusra. Nem tudom, hogy van az, hogy rengeteg helyzetet kidolgozunk, de hetek óta egyet sem tudunk belőni. Az ilyen jellegű talaj természetesen a romboló csapatnak kedvez, az építkezőnek sokkal nehezebbé teszi a mérkőzést, de ehhez alkalmazkodnunk kell, és egy ilyen meccset is meg kell nyerni. A mentalitásra nem lehet panasz, de szeretnék most már nem mentálisan jó, hanem győztes játékosokat a pályán látni. Azért, hogy a szerencse is visszapártoljon a csapat mellé, nagyon sokat kell tenni. Nem úgy fog visszatérni, hogy pár meccs múlva brillírozva, négy-öt góllal fogunk nyerni – ezért meg kell szakadni, meg kell dögleni a pályán.


Kecskeméti TE – Dunaújváros 0-0

Bekő Balázs, KTE: Ezek után nem tudom, hogy miből akarunk gólt lőni. Fel kell fogniuk a játékosoknak, hogy a felelősség közös, nem csak az edzőé vagy a vezetőké. Nem szoktam ilyet mondani, pláne nem egy sajtótájékoztatón, de ez nagyon fontos. A meccset végigtámadtuk, ebben benne volt, hogy kontrái is lehetnek a Dunaújvárosnak. Rengeteg helyzetünk volt, talán egy szabályos gólt is rúgtunk, ettől függetlenül ész nélkül nem lehet futballozni. Ezt mindenkinek meg kell értenie, különben egy helyben fogunk toporogni.

Dobos Barna, Dunaújváros: Minimális célunkat elértük, örülünk az egy pontnak. Én jó meccsnek láttam kívülről a mait, sok lehetőség, helyzet volt. A vége miatt van egy kis hiányérzetünk, mert akár a magunk javára is eldönthettük volna. A Kecskemétnek is megvoltak a helyzetei, akár vezetést is szerezhetett volna, de meg kell néznem a felvételeket, mert itt a végén két szabálytalanságot láttam ellenünk a kontráknál.

forrás: kecskemetite.hu


Videoton – MTK 5-0

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Nagyon fontos volt, hogy már a találkozó elején betaláltunk. Az MTK jó csapat, de játékosai ma nem az igazi arcukat mutatták. Gyorsabban és jobb hozzáállással játszottunk ellenfelünknél. A bajnoki címről még korai beszélni öt forduló után, de a játékosaim remekül dolgoznak hétről-hétre, ami reményeim szerint messzire vezethet. Szeretnénk a jó formánkat sokáig megőrizni.

Garami József, MTK: – Gratulálok a Vidinek, jól játszott! Keretbe foglaltuk a meccset, hiszen az elején és a végén is gólt kaptunk. Három gólt ajándékoztunk az ellenfélnek elpasszolt labdákból, ami nem jellemző a csapatra. Nehezen fogjuk megemészteni ezt a vereséget, de rendet fogunk tenni a fejekben.

forrás: MTK Facebook


MVM-Paks – Újpest 0-0

Csertői Aurél, Paks: – Úgy érzem, igazságos volt a döntetlen. Az első félidőben mélyen védekeztünk, hagytuk az ellenfelet sokat passzolni, bár ebből helyzeteket nem tudott kialakítani az Újpest. Passzívak voltunk. A második félidőben változott a helyzet, de a végén már mind a két csapat kivárására játszott, így igazságos a döntetlen. Tudtuk, hogy jól passzolós, gyors játékosai vannak az Újpestnek, így nem szerettünk volna kinyílni. A támadásainknál van hiányérzetem, ezek ma nem voltak megfelelőek, nem tudtunk minőséget belevinni. Az pozitívum, hogy megmaradt a veretlenségünk.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Elégedett vagyok, mivel próbálkoztunk, hajtottunk a három pontért, végig mi irányítottuk a mérkőzést a jól védekező, veszélyes kontrákat vezető Paks ellen. A lehetőségeinket sajnos nem tudtuk kihasználni, de az egy ponttal elégedett vagyok. A legutóbbi meccsen Simon Krisztián a ráadásban győztes gólt szerzett, próbáltuk is középcsatárként szerepeltetni, de látszott, hogy az nem az ő posztja, próbálunk találni egy vérbeli befejező csatárt. Nagyon jó játékot játszott a Paks, tudtuk, hogy egy veretlen ellenféllel találkozunk, de senkitől sem félünk, ma is megpróbáltunk mindent. Azonban a döntetlennel mindkét fel elégedett lehet.


Bp. Honvéd – Puskás Akadémia 1-0

Pietro Vierchowod, Honvéd: – Nem a felálláson, sokkal inkább a játékfelfogáson változtattunk ezen a mérkőzésen. Az első félidőben is volt néhány lehetőségünk, de igazán a második félidőre jöttünk ki úgy, hogy ezt a meccset mindenképpen meg akarjuk nyerni. Mindent kiadtunk magunkból, megérdemelt a győzelmünk. Sok helyzetünk volt, de az a legfontosabb, hogy azt az egyet sikerült belőni. Fontos gól volt, hiszen ezzel visszanyerheti a csapat az önbizalmát, a többi most mellékes. Az volt a fontos, hogy ha csak egy góllal is, de nyerjünk.

Benczés Miklós, Puskás FC: – Az utolsó negyedórában átmentünk egy kapkodó játékba, rohangálás volt a pályán, mind a Honvéd, mind a mi részünkről. Ez nem a mi játékunk, nem is jöttünk ki belőle jól. El kell ismerni, a Honvédnak sokkal nagyobb helyzetei voltak, nekünk nem is igen volt lehetőségünk a gólszerzésre. Gratulálnom kell a Honvédnak a győzelemhez. Meg kell fejtenem, hogy mi zajlott a játékosaim fejében, hiszen pont azok siettették a játékot, akik tudnak futballozni. Ez egy kicsit csalódás volt számomra. Nem tartottuk a labdát, adtuk a mélységi passzokat, melyből labdavesztés jött. Ez a Honvédnak kedvezett – gyorsabb játékosai vannak, bátran egy-egyeznek, ez nekünk problémát is okozott. Igyekeztünk volna megszerezni a győzelmet, de lehet, meg kellett volna elégedni az egy ponttal. Azonban a három pont megszerzése motivált minket, igaz, ellenfelünknek voltak nagyobb lehetőségei. További munka vár ránk, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Rangado.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.