NB I

„A pozitívumok túlsúlyban voltak”

Rangadó
Rangadó

2014. 08. 22. 21:26

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Debrecen – Sz. Haladás 1-0

Kondás Elemér, DVSC: – Magasra tettük a lécet magunknak, ennek is köszönhetően a csapat görcsösen játszott az első félidőben. Szervezett együttes ellen játszottunk, az első félidőben szinte élő falat húzott a Haladás a kapuja elé, a helyzeteivel pedig jól sáfárkodott, egy nagy lehetőséget is kihagyott. A második félidőben váltottunk, többet birtokoltuk a labdát, megvoltak a lehetőségeink. Nagyon fontos, értékes győzelmet arattunk egy szervezett Haladás ellen, ami növeli a győzelmünk értékét. Kulcsár sérülése nem komoly, megelőztük a bajt a cserével. Úgy gondolom, mindenképpen elindulunk felfelé. Ma már sokkal nagyobb tűzzel játszottunk, bár a görcsösség még látszott a játékunkon.

Artner Tamás, Haladás: – A csapat a maximumot nyújtotta, ennél többet jelen pillanatban nem tudunk, de ami bennünk van, azt ma mind a pályán, mind a kispadon kiadtuk magunkból. Kihagytuk a nagy ziccerünket, ezt Debrecenben nem engedheti meg magának senki sem. A különbség annyi, hogy míg Kondás Elemér behozta Szakályt, Sidibét, Seydit, addig én egy kilencvenötös és egy kilencvenhatos fiatalt állítottam be. Gratulálok a fiaimnak, az első perctől rajta voltak a meccsen, szervezetten csinálták a dolgukat, voltak szép támadásaink, tudtuk birtokolni a labdát. A jövőre nézve ez biztató. Két meghatározó játékosunk, Fehér Zoltán és Radó András sem állt a rendelkezésemre, őket nem tudjuk pótolni. A szezon előtt is elmondtam, hogy ez az év arról fog szólni, hogy maradjunk bent az NB I-ben. Aki ezt nem látja, az vak. A játékosainkhoz mindig úgy álltam, hogy ők valamilyen szinten a mi gyerekeink, bíztatni kell őket, szeretni kell, ha megérdemlik azt. Hétről-hétre javulunk, most is voltak olyan időszakok, amikor jól játszottunk, de amikor egy-egy elleni párharcok alakulnak ki a pályán, ott lehet látni, hogy a rutintalan játékosaim alulmaradnak.


Pécsi MFC – Diósgyőr 1-2

Kulcsár Árpád, PMFC: – Elég feldúlt vagyok a mérkőzés után, hiszen nem sikerült megszerezni az első győzelmünket. Az első félidőhöz szinte közünk sem volt, a második félidőben viszont már azt nyújtotta a csapat, amit igazából tud. Érthetetlen, hogyan kerekedhet ki két ilyen ellentétes félidő. Hadilábon állunk a góllövéssel, pedig sokat vagyunk az ellenfél kapuja előtt, de pszichés okok miatt nem tudjuk értékesíteni a helyzeteinket. Ma is bedobás – erre külön felhívtuk a figyelmet – és szabadrúgás után kaptuk a gólokat, ami jellemző az egész bajnokságra, hiszen egy kivételével mindegyik rögzített szituáció után esett, vagy öngól volt.

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Megszereztük a győzelmet, ezzel elértük a célunkat, nagyon fontos három pontot szereztünk, amivel megszilárdítottuk a helyünket a dobogón. Az első öt mérkőzésen négy győzelem, egy döntetlen a mérlegünk, muszáj elégedettnek lenni. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban nem annyira, de ez várható volt, hiszen fárasztó szériában vagyunk. Már alig várjuk, hogy jöjjön a válogatott mérkőzések miatti szünet! A hét elején kénytelen voltam három nap szabadságot adni, hogy a csapat kicsit kipihenje magát, ami meg is látszott a második félidőben. Gratulálok a csapatnak, persze a második félidőt át fogjuk beszélni, de mint mondtam, tudom a történtek okát, ezért nincs pánik. Ez egy remek rajt, amire építeni kell, és nem elszállni tőle.

(forrás: dvtk.eu)


Ferencváros – Nyíregyháza 3-1

Thomas Doll, FTC: – Remekül mutatkoztunk be az új stadionunkban, a fantasztikus közönségünk előtt. Az első félidőben nagy lendülettel játszottunk, de a világon bármelyik labdarúgócsapattal előfordul, hogy három-nullás előnyben visszavesz a tempóból, még ha ez nem is lenne indokolt. A pozitívumok túlsúlyban voltak, nagyon örülök neki, hogy egy ilyen szép stadionban győzelemmel tudtunk bemutatkozni. Remélem a labdatartásunk biztosabb lesz a Dunaújváros ellen, illetve bízom benne, hogy jóval agilisabbak leszünk, ha elveszítjük a játékszert. Ha ez így lesz, akkor jó meccset játszhatunk jövő héten is.

Csábi József, Nyíregyháza: – Eltelt öt forduló, és a leggyengébb harminc percünket produkáltuk az első félidőben. Gyámoltalanok voltunk, asszisztáltunk a Ferencváros ünnepéhez, stadionavató bajnokijához. A második félidőben rendeztük a sorokat, bátrabbak lettünk, nem tudom, ez miért nem volt így a meccs elejétől. Megmérettetünk, de ma gyengébbnek bizonyultunk, főleg az első félidőben. Hamar kaptuk az első gólt, utána úgy éreztem, váltani kell, ezért küldtem el korán melegíteni a cseréket. Az elején nem jött be a döntésem, de a cserék után stabillá váltunk. A középpályán nem ütköztünk eleget. Gratulálok a Ferencvárosnak a győzelemhez és a nagyon szép stadionhoz!


Lombard Pápa – Győri ETO 0-0

Mátyus János, Pápa: – Nem vagyunk szomorúak az egy pont miatt. Nyilván minden meccsen győzni szeretnénk, de akkora különbség a két csapat lehetőségei között, hogy az ikszel feltétlenül elégedettek lehetünk. Ma többet hoztunk ki magunkból, mint amit tudunk. Elképesztő hozzáállással játszottunk, a pálya minden négyzetcentiméterén minden labdáért megküzdöttünk. Eltüntettük a két csapat közti különbséget. Amikor Pápára érkeztem, azt ígértem, hogy lehet, hogy a csapatom nem fog mindig látványosan játszani, nem fog minden meccsén dominálni, de mindig az utolsó leheletéig fog küzdeni. A Győr egy remek csapat, remek, fiatal edzővel, de én a saját csapatommal foglalkoztam. Két játékosunk is begörcsölt – ez lehet jó jel vagy éppen rossz. A jó végét fogom meg a dolgoknak, én úgy hiszem, annyira hajtottak, hogy a végére elfáradtak. Nagyon büszke vagyok a csapatomra.

Horváth Ferenc, Győr: – Egy nálam sokkal jobb edző egyszer azt mondta, az edző tudománya a tizenhatostól a tizenhatosig tart, onnantól a gólszerzés a kvalitás dolga. Sok helyzetet kihagytunk, ezért én ugyanúgy felelős vagyok, mint a játékosok, annak tükrében is, hogy olyan ziccerünk is volt, amikor négyen vittük a labdát a kapusra. Nem tudom, hogy van az, hogy rengeteg helyzetet kidolgozunk, de hetek óta egyet sem tudunk belőni. Az ilyen jellegű talaj természetesen a romboló csapatnak kedvez, az építkezőnek sokkal nehezebbé teszi a mérkőzést, de ehhez alkalmazkodnunk kell, és egy ilyen meccset is meg kell nyerni. A mentalitásra nem lehet panasz, de szeretnék most már nem mentálisan jó, hanem győztes játékosokat a pályán látni. Azért, hogy a szerencse is visszapártoljon a csapat mellé, nagyon sokat kell tenni. Nem úgy fog visszatérni, hogy pár meccs múlva brillírozva, négy-öt góllal fogunk nyerni – ezért meg kell szakadni, meg kell dögleni a pályán.


Kecskeméti TE – Dunaújváros 0-0

Bekő Balázs, KTE: Ezek után nem tudom, hogy miből akarunk gólt lőni. Fel kell fogniuk a játékosoknak, hogy a felelősség közös, nem csak az edzőé vagy a vezetőké. Nem szoktam ilyet mondani, pláne nem egy sajtótájékoztatón, de ez nagyon fontos. A meccset végigtámadtuk, ebben benne volt, hogy kontrái is lehetnek a Dunaújvárosnak. Rengeteg helyzetünk volt, talán egy szabályos gólt is rúgtunk, ettől függetlenül ész nélkül nem lehet futballozni. Ezt mindenkinek meg kell értenie, különben egy helyben fogunk toporogni.

Dobos Barna, Dunaújváros: Minimális célunkat elértük, örülünk az egy pontnak. Én jó meccsnek láttam kívülről a mait, sok lehetőség, helyzet volt. A vége miatt van egy kis hiányérzetünk, mert akár a magunk javára is eldönthettük volna. A Kecskemétnek is megvoltak a helyzetei, akár vezetést is szerezhetett volna, de meg kell néznem a felvételeket, mert itt a végén két szabálytalanságot láttam ellenünk a kontráknál.

forrás: kecskemetite.hu


Videoton – MTK 5-0

Joan Carrillo Milan, Videoton: – Nagyon fontos volt, hogy már a találkozó elején betaláltunk. Az MTK jó csapat, de játékosai ma nem az igazi arcukat mutatták. Gyorsabban és jobb hozzáállással játszottunk ellenfelünknél. A bajnoki címről még korai beszélni öt forduló után, de a játékosaim remekül dolgoznak hétről-hétre, ami reményeim szerint messzire vezethet. Szeretnénk a jó formánkat sokáig megőrizni.

Garami József, MTK: – Gratulálok a Vidinek, jól játszott! Keretbe foglaltuk a meccset, hiszen az elején és a végén is gólt kaptunk. Három gólt ajándékoztunk az ellenfélnek elpasszolt labdákból, ami nem jellemző a csapatra. Nehezen fogjuk megemészteni ezt a vereséget, de rendet fogunk tenni a fejekben.

forrás: MTK Facebook


MVM-Paks – Újpest 0-0

Csertői Aurél, Paks: – Úgy érzem, igazságos volt a döntetlen. Az első félidőben mélyen védekeztünk, hagytuk az ellenfelet sokat passzolni, bár ebből helyzeteket nem tudott kialakítani az Újpest. Passzívak voltunk. A második félidőben változott a helyzet, de a végén már mind a két csapat kivárására játszott, így igazságos a döntetlen. Tudtuk, hogy jól passzolós, gyors játékosai vannak az Újpestnek, így nem szerettünk volna kinyílni. A támadásainknál van hiányérzetem, ezek ma nem voltak megfelelőek, nem tudtunk minőséget belevinni. Az pozitívum, hogy megmaradt a veretlenségünk.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Elégedett vagyok, mivel próbálkoztunk, hajtottunk a három pontért, végig mi irányítottuk a mérkőzést a jól védekező, veszélyes kontrákat vezető Paks ellen. A lehetőségeinket sajnos nem tudtuk kihasználni, de az egy ponttal elégedett vagyok. A legutóbbi meccsen Simon Krisztián a ráadásban győztes gólt szerzett, próbáltuk is középcsatárként szerepeltetni, de látszott, hogy az nem az ő posztja, próbálunk találni egy vérbeli befejező csatárt. Nagyon jó játékot játszott a Paks, tudtuk, hogy egy veretlen ellenféllel találkozunk, de senkitől sem félünk, ma is megpróbáltunk mindent. Azonban a döntetlennel mindkét fel elégedett lehet.


Bp. Honvéd – Puskás Akadémia 1-0

Pietro Vierchowod, Honvéd: – Nem a felálláson, sokkal inkább a játékfelfogáson változtattunk ezen a mérkőzésen. Az első félidőben is volt néhány lehetőségünk, de igazán a második félidőre jöttünk ki úgy, hogy ezt a meccset mindenképpen meg akarjuk nyerni. Mindent kiadtunk magunkból, megérdemelt a győzelmünk. Sok helyzetünk volt, de az a legfontosabb, hogy azt az egyet sikerült belőni. Fontos gól volt, hiszen ezzel visszanyerheti a csapat az önbizalmát, a többi most mellékes. Az volt a fontos, hogy ha csak egy góllal is, de nyerjünk.

Benczés Miklós, Puskás FC: – Az utolsó negyedórában átmentünk egy kapkodó játékba, rohangálás volt a pályán, mind a Honvéd, mind a mi részünkről. Ez nem a mi játékunk, nem is jöttünk ki belőle jól. El kell ismerni, a Honvédnak sokkal nagyobb helyzetei voltak, nekünk nem is igen volt lehetőségünk a gólszerzésre. Gratulálnom kell a Honvédnak a győzelemhez. Meg kell fejtenem, hogy mi zajlott a játékosaim fejében, hiszen pont azok siettették a játékot, akik tudnak futballozni. Ez egy kicsit csalódás volt számomra. Nem tartottuk a labdát, adtuk a mélységi passzokat, melyből labdavesztés jött. Ez a Honvédnak kedvezett – gyorsabb játékosai vannak, bátran egy-egyeznek, ez nekünk problémát is okozott. Igyekeztünk volna megszerezni a győzelmet, de lehet, meg kellett volna elégedni az egy ponttal. Azonban a három pont megszerzése motivált minket, igaz, ellenfelünknek voltak nagyobb lehetőségei. További munka vár ránk, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Defeder Dmitriy Shomko of Kazakhstan vies with Hungary's Attila Fiola during friendly football match between Hungary and Kazakhstan at Groupama Arena on March 23, 2018 in Budapest, Hungary. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.