NB I

Zamostny örülne a konkurenciának

A szombathelyi csatár tudja, hogy az olasz Tommaso Rocchi személyében komoly riválist kaphat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladásnál jelenleg mindenki az olasz Rocchi és a brazil Cribari esetleges leigazolásával foglalkozik. Eközben a csapat múlt vasárnap 3-0-ra kikapott Diósgyőrben. Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője bunkerfocinak nevezte a szombathelyiek játékát a mérkőzés után. A vasiak a Magyar Kupában a Dorog elleni 4-1-es sikerrel vigasztalódhattak. Azon a mérkőzésen az új szerzemények remekül beváltak, hiszen Gaál Bálint két, Zamostny Balázs pedig egy gólt lőtt. A Haladás vasárnap a Pécs együttesét fogadja. Mindkét gárdának nagy szüksége van a pontokra.

A Rangadó.hu megkeresésre Zamostny Balázs értékelte a DVTK elleni mérkőzést, és elmondta, parázs hangulatú találkozóra számít a PMFC ellen.

– Tudtuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz Miskolcon. Azzal nem lehetett számolni, hogy majd fáradtabbak lesznek az Európa Liga-selejtező miatt, hiszen szerintem elég bő keretük van, és Szivics mester könnyen alkalmazza a rotációt. A diósgyőri szurkolókat nem kell senkinek bemutatni, olyan mintha eggyel többen lennének a pályán. Az első félidőben jól tartottuk magunkat és veszélyeztetni is tudtunk, de sajnos csak kapufa lett a vége. Nagyon sajnálom, hogy a második félidőben egy öngóllal megszerezte a vezetést a DVTK. Küzdöttünk az egyenlítésért, voltak ziccereink, de sajnos kihagytuk őket, és a végén még kaptunk is két gólt – mondta Zamostny Balázs.

– Ön szerint is bunkerfocit játszik a Haladás?
– Nem értek egyet Szivics mesterrel. Az igaz, hogy visszazártunk, a biztos védekezést és a kontrákat részesítettük előnyben, de szerintem kevés olyan csapat van az NB I-ben, amelyik teljesen érvényesíteni tudja az akaratát a Diósgyőr otthonában.

– Hogy sikerült a beilleszkedés az új klubjában?
– Már az alapozás elejétől itt vagyok, de természetesen még én vagyok az új fiú. Más egy új helyen, és kis időnek el kell telnie, hogy megszokja az ember a változásokat. Úgy érzem, mindenkivel megvan a közös hang, és szeretnék jó játékkal hozzájárulni a csapat sikereihez.

– A Dorog elleni kupamérkőzésen megszerezte az első gólját a Haladásban…
– Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a Dorog ellen. Most én is a bunkerfoci kifejezést használnám. Nehéz volt ellenük játszani, főleg úgy, hogy még a vezetést is megszerezték. Nehéz volt áttörni a védelmüket, de még az első félidő előtt sikerült kiharcolnom egy büntetőt, amit értékesíteni tudtam, így lélektani fölényben mehettünk a szünetre. A második félidőben kijött az osztálykülönbség. Fontos, hogy gólt szereztem, hiszen egy csatárt mindig azzal mérik. Bízom benne, hogy az NB I-ben is minél többször sikerül betalálnom.

– A napokban Szombathelyen központi téma, hogy érkezik-e a Rocchi, Cribari kettős. Örülne a leigazolásuknak?
– Igen, mi is halljuk ezeket a híreket. Szerintem Rocchit senkinek sem kell bemutatni. Ő egy vérbeli csatár és az eredményei önmagukért beszélnek. Cribarit nem ismerem ennyire jól, de ő is remek játékos. Nem tudom biztosan, hogy jönnek-e, de ha igen, akkor az edzésen biztosan sok dolgot el lehet majd lesni tőlük. Tisztában vagyok vele, hogy Rocchi személyében nem mindennapi konkurenciát kaphatok.

– A hétvégén a Pécset fogadják, mit vár a mérkőzéstől?
– Hazai pályán hozni kell a mérkőzéseket, ezért győzelmet várok. Nagyon sajnálom, hogy az Újpest ellen ez nem sikerült. Nagy küzdelemre számítok, mivel mindkét csapatnak szüksége van a három pontra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik