NB I

Az olasz stílus megmaradt a Honvédnál

Nagy Gergőnek van némi hiányérzete a rajt miatt, de a Nyíregyháza ellen javíthat a csapata.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az újonc Dunaújváros ellen remek hajrát produkálva 3-0-s győzelemmel kezdte a bajnokságot a Bp. Honvéd. A folytatás már kevésbé sikerült jól: a második fordulóban emberhátrányba kerülve szintén a meccs utolsó részében kapott gólokkal szenvedett 3-1-es vereséget a Győri ETO-tól.

A kispesti Nagy Gergő mindkét találkozót végigjátszotta. A középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a papírforma ilyen kezdést vetített előre, de a játék képe alapján mégis van hiányérzete a győri vereség miatt.

– Egy győzelemmel és egy döntetlennel kezdték a bajnokságot. Mennyire elégedett a felemás mérleggel?
– Ha a papírformát nézzük, akkor reális a három pont. A Dunaújváros ellen nyerni kellett, Győrben viszont nem mi voltunk az esélyesek. A játék képét nézve viszont van bennem némi hiányérzet, hiszen Győrben rászolgáltunk volna az egy pontra. Ha nincs a kiállítás, akkor sikerülhetett volna a pontszerzés – mondta Nagy Gergő.

– Új edzővel kezdték az évet. Van különbség Pietro Vierchowod és a korábbi olasz tréner, Marco Rossi játékfelfogása között?
– Természetesen személy és személy között mindig van különbség, de magában a játékfelfogásban nem vélek felfedezni nagy eltéréseket. Hasonló dolgok kerülnek elő az edzéseken, a séma ugyanaz, taktikában sincs sok különbség. A mostani játékunkban a posztok a csapat minden részében kötetlenebbek, mint korábban, ez lehet talán a legnagyobb eltérés a két edző között.

– Hétvégén a másik újonc ellen lépnek pályára. Kiindulva a Dunaújváros elleni meccsből, most is nehéz dolguk lesz?
– Valóban nem könnyű az újoncok ellen játszani, nem lesz ez másként a Nyíregyháza ellen sem. Nem szabad elfelejteni, hogy bár ellenfelünk egyelőre egy pontot gyűjtött a bajnokságban, azt éppen a bajnoki címvédő Debrecen ellen szerezte. Hátul jól kell zárnunk, nem szabad gólt kapni, a helyzeteinket pedig minél nagyobb hatékonysággal kell értékesíteni. Ez lehet a győzelmünk kulcsa. Otthon mindenképpen nyernünk kell.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik